clear sky
15°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

SUPA OD KUPUSA: Zato su naše bake tako dobro izgledale!

13.03.2015. 10:42
Piše:
Srbija Danas
Supa od kupusa
Supa od kupusa / Izvor: Profimedia

Da bismo uspešno hitali u budućnost moramo pažljivo osluškivati prošlost.

Bake kažu da ništa ne topi butine tako kao supa od kupusa i paradajza, a ko smo mi da protivrečimo. Zna se, šta baka kaže – to je ravno najoštrijem zakonu. Dakle, pohitajmo na pijac', da kupimo svu tu hranu od koje ćemo smršati.

Potrebno:

  • 5 šargarepa, sitno seckanih
  • 3 glavice crna luka, sitno seckanog
  • 500g oljuštenog paradajza iz konzerve
  • 1 velika glavica kupusa, seckanog
  • kocka za supu ili suva mešavina za supu iz kesice (i to po mogućstvu supa od pečuraka)
  • 400g proceđene boranije iz konzerve
  • 1 litra soka od paradajza
  • 2 zelene paprike, seckane na kockice
  • 1 glavica celera, isečena na četvrtine
  • ½ litra goveđeg bujona

Priprema:

Šargarepe, luk, paradajz, kupus, boraniju, paprike i celer staviti u veliki lonac. Dodati kocku za supu ili suvu mešavinu za supu iz kesice, sok od paradajza, bujon i, ako je potrebno, dodati vode da prekrije povrće. Kuvati dok povrće ne omekne. Supa može opstati nekoliko dana u frižideru.