Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТУРИСТИЧКА ПАСТА: Отпутујте и на море и на планину уз ово јело!

13.02.2015. 10:14
Пише:
Србија Данас
Pasta sa školjkama i paradajzom
Паста са шкољкама и парадајзом / Извор: Профимедиа

Спој морских и шумских гурманлука? То може да се окарактерише и као - рај!

Потребно:

  • 400г шпагета
  • 500г шкољки
  • 30г путера
  • 25г сушених печурака
  • 4-5 парадајза
  • 1/2 главице лука
  • першун, уље, со, бибер

Припрема:

Потопите печурке у хладну воду. Шкољке добро оперите и ставите да се кувају, па их охладите а супу од шкољки оцедите. Парадајз оперите, попарите врелом водом, ољуштите, а потом га исецкајте. Лук исецкајте ситно, па испржите на уљу и мало путера. Додајте парадајз, посолите и побиберите, па додајте и исецкане печурке. Поклопите шерпу и оставите да се динста. Неколико минута пре скидања шерпе са рингле, додајте першун и шкољке које сте већ процедили. Шпагете обарите у посољеној води, оцедите и прелијте сосом од парадајза, печурака и шкољки.