Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Цомтраде организовао дружење са новинарима и представио најзначајније резултате

27.07.2017. 14:55
Пише:
Србија Данас
Foto: Srbija Danas
Фото: Србија Данас

Цомтраде Медиа Опен Day.

Цомтраде је 27.јула отворио врата своје компаније у Београду за медије и организовао једно неформално летње дружење. Уз најважнији дневни оброк, доручак, менаџмент компаније дружио се да седмом силом и упознао и понудио низ занимљивог садржаја из ИТ света и разних пословних и друштвених активности компаније Цомтраде.

Foto: Srbija Danas
Фото: Србија Данас

Компанија Цомтраде основана је 1991.године. Свој пословни пут започела је као дистрибутер рачунарске опреме, а данас првенствено извози знање клијентима у Америци, западној Европи, Азији и Аустралији. Са више од 2000 софтверских инжењера, компанија прави софтверска решења и пружа ИКТ и консалтинг услуге водећим компанијама у свету. Партнерства са преко 30 водећих технолошких компанија у свету су дугогодишња, а клијенти долазе из разних индустрија.

Достигнућа компаније су многобројна, али издвајамо пар најдрагоценијих:

Крајем 2016. године амерички софтверски гигант, компанија Citrix, откупила је технологију СЦОМ (System Центер Оператионс Манагер) мониторинг компаније Цомтраде за надзор великих мрежних система. Ово решење наше компаније омогућава да се провери исправност и функционалност, али и да се управља огромним мрежним окружењима уз помоћ само једне конзоле. То је први пут у историји да једна компанија из Силицијумске долине купује технолошко решење од неке компаније са ових простора. Citrix је највећа компанија за Cloud сервисе и спада у најреномираније, тзв „блуе chip“ компаније. Данас читава Америка користи Cloud и то уз велику безбедност и сигурност података. Уз помоћ Citrix-ovih решења својим подацима можете да приступите са било које локације и са било ког уређаја. Цомтраде-ов систем омогућава да се провери „здравље“ целокупног система. Ово решење је технолошки веома напредно и као такво једино у свету.

Foto: Promo
Фото: Промо

Исте године уводи револуцију у начин планирања путовања авио-компаније Ryanair. Цомтраде софтвер омогућава да се за један минут попуни чак четири Боинга 737 и оперише са подацима 106 милиона људи. Апликација myRyanair омогућава корисницима да селектују најпожељније опције путовања, али и обезбеђује сигурност личних информација и плаћања, једноставну претрагу Ryanair-ovih 1.800 авио-линија, бржу резервацију карата и лакше “чекирање” на аеродрому. Базирана на корисниковом личном профилу, myRyanair асистира током целог путовања, од персонализованих савета везаних за одмор до нуђења опција које штеде новац. Ryanair, који има флоту од чак 350 Боинга 737, планира да до 2024. године повећа број путника са 106 на 180 милиона годишње, у чему ће платформа myRyanair играти централну улогу.

Foto: Promo
Фото: Промо

Цомтраде је 2015.године постао партнер Европског центра за нуклеарна истраживања ЦЕРН. У оквиру највећег светског научног пројекта икада, Цомтраде је задужен за лакши приступ, ефикасније управљање и скалабилност система за складиштење података који се користи у ЦЕРН-у. Побољшањем функционалности Цомтраде је значајно унапредио сарадњу између бројних научноистраживачких организација укључених у експерименте који се одвијају у најмоћнијем светском акцелератору честица – Великом хадронском сударачу честица (Ларге Хадрон Collider – ЛХЦ). Цомтраде је једна од само 10 ИТ компанија у свету са којима ЦЕРН сарађује.

Viber chatbot који су развили, један је од првих банкарских бота у свету. То је Viber банкарска платформа која корисницима омогућава сигуран трансфер новца са једног рачуна на други, проверу њихових банковних рачуна, претварање новца, слање новца и приступ другим банкарским услугама директно у апликацији Viber. Овим иновативним решењем за Viber банкарску платформу Цомтраде потврђује своју позицију којом поставља нове трендове у дигиталном банкарству на друштвеним мрежама.

Foto: Promo
Фото: Промо

Поред ових пројеката, компанија може да се похвали и разним активностима и достигнућа која се дешавају у нашој земљи. Пре пар дана су у Washingtonu на светској годишњој Microsoft конференцији добили награду „Мицрософт Country Партнер оф the Year 2017“ за иновативност и изузетне резултате у имплементацији решења базираних на Microsoft технологији.

Поред Microsofta, своја решења развили су и на Орацле, ИБМ и Опен Text технологијама. У протекле две деценије, компанија је испоручила низ пројеката који су поставили темеље за дигиталну трансформацију како приватног, тако и јавног сектора у Србији.

Foto: Promo
Фото: Промо

Специјалности:

Дигитална трансформација заснована на Cloud технологијама

Дизајн, развој, интеграција система и апликација

Унапређење пословних перформанси фирми кроз увођење напредних ИТ технологија

Убрзавање и поједностављење примене нових (цлоуд, биг дата analytics) и традиционалних (ЕЦМ, ХЦМ, ЕРП, ЦРМ етц.) technologija

Успех у бројкама:

Више од 5 милиона корисника различитих решења у телекомуникационим компанијама

Преко 40 јавних установа и институција користе наша решења и услуге

Преко 15.000 пацијената са подацима забележеним у ХИС системима за здравствене установе

Стотинак успешних имплементација решења за дата-центре широм региона

Foto: Promo
Фото: Промо

Вертикала компаније под називом "Цомтраде Дистрибутион" се бави дистрибуцијом рачунарске опреме, мобилних телефона и потрошачке електронике. Са пословним активностима и укупним тржишним уделом од 50% у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Македонији, Хрватској и Словенији, компанија се издваја као водећи ИТ дистрибутер у региону.

Цомтраде Дистрибутион сарађује са широком мрежом пословних партнера, коју чини 2.500 дилера и 50 светски признатих ИТ вендора, међу којима су Hewlett Пацкард, Microsoft, Cisco, Ацер, Sony, ХП Ентерприсе, Самсунг, Леново и многи други.

 

А пост shared by Цомтраде (@comtrade) он

Уз разноврстан портфолио од преко 5,000 врста ИТ производа водећих светских, као и три властита бренда - Тесла, Цлицк и Home Елецтроницс, у могућности су да на регионална тржишта пласирају висококвалитетне уређаје у складу са потребама и ишчекивањима савремених купаца.

Тесла - Тесла бренд је настао 2014. године, као производ визије да квалитетну технологију учине доступном свима.

Уз перформансе који надмашују ценовни ранг, Тесла производи – паметни телефони, телевизори, таблети и клима уређаји – се издвајају на тржишту и поносно носе име највећег светског научника, као уређаји “достојни свог имена”. Тесла бренд је у категорији таблета лидер по броју продатих уређаја, мобилни телефони бележе сјајан раст продаје, а телевизори су током протекле године постали један од најпродаванијих брендова на тржишту Србије и региона, захваљујући високом квалитету.

 

А пост shared by Цомтраде (@comtrade) он

С обзиром на делатност којом се баве, њихово деловање као друштвено одговорне компаније усмерено је на унапређење заједнице пре свега у образовном смислу, кроз различите програме којим подижу ниво компетенција и знања младих и на тај начин улажу у њихову будућност.

На две манифестације су посебно поносни. Једна има традицију дугу 26 година, а то је ЕДИТ – бесплатна летња школа програмирања, која је управо у току у 6 земаља региона. Кроз обуку на ЕДИТ-у прође више од стотину студената сваке године, а велики број њих касније се и запосли у компанији. Више о ЕДИТу на www.edit.world

 

А пост shared by Цомтраде (@comtrade) он

Друга манифестација је Фабрика знања која има традицију дугу 8 година. Фабрика знања је првенствено намењена промоцији нових ИТ знања и вештина млађим нараштајима. Више од 50 предавача представља се ђацима, а кроз јединствен спој учења и забаве учесници добијају прилику да се упознају са најтраженијим професијама у области информационих технологија. Сваке године више од 2000 ђака посети нашу манифестацију, које су се у почетку одржавале у Београду, а сада су се раширили и по региону. Ове године 7. пут биће домаћини у Подгорици. Више о досадашњим Фабрикама знања на www.fabrikaznanja.com

За младе стручњаке жељне доказивања у свету Информационо-комуникационих технологоија (ИКТ), Цомтраде је право место за наставак професионалног развоја по завршетку студија. Компанија стално трага за паметним, талентованим и креативним појединцима и пружа им могућност да се придруже њиховом тиму. У сваком тренутку отворене су позиције за пријем нових колега, а ХР служба на дневном нивоу организује интервје са потенцијалним кандидатима. Запосленима се поред рада на значајним пројектима и коришћења најновијих технологија, нуди модерно радно окружење, за поједине тимове и флексибилно радно време, спортске активности у самом комплексу, здравствено осигурање... Запослени пролазе разне додатне обуке, стичу нове сертификате, континуирано улагање у запослене се подразумева и један је од најважнијих задатака како ХР одељења, тако и менаџемента.