Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Како да УКРАСИТЕ ФОТКЕ, направите СОПСТВЕНИ ГИФ, да ПРОМЕНИТЕ АМБИЈЕНТ НА ФОТКИ - нове опције на Вајберу! (ВИДЕО)

06.12.2021. 09:34
Пише:
Србија Данас/Објектив
vajber
вајбер / Извор: Профимедиа

Сјајан начин да унесете чаролију у фотографије и видео-клипове.

Слање текстуалних порука већ две деценије је синоним комуникације међу људима. Ипак, речи најчешће нису у стању да изразе све оно што желимо, па у тим ситуацијама користимо мултимедијалне садржаје.

Они су веома корисни и пружају изузетне опције које преписке чине забавнијим.

У данашњем тексту, пружићемо више информација о томе како да направите свој ГИФ, додатно украсите фотографије или промените позадину на најпопуларнијој платформи у Србији – Viberu.

Обликуј своју стварност

Проширена стварност (Аугментед reality) је један од термина који сви воле да користе, али је свакако и сјајан начин да унесете чаролију у фотографије и видео-клипове.

Поставите себе у подводни амбијент, навуците на своје лице “маску” слатке животињице или страшног чудовишта – и тиме потпуно промените свет.

Све ово представља фантастичан начин да вашу љубав за хорор филмове или мачке јасно прикажете свима у окружењу.

Ово постаје могуће захваљујући комбинацији технологије разпознавања лица и креативности АР филтера. Неке од организација које су пласирале своје Објективе на Viberu су ФК Барселона, Светски фонд за заштиту дивљине и Светска здравствена организација.

Да бисте активирали Viber Објективе, активирајте иконицу са камером на главном екрану или унутар било ког чета – и изаберите Објектив додиром на снеп (дух) иконицу.
Направите фотографију или видео-клип и пошаљите их даље.

Viberove налепнице

Viberovi стикери су најкориснији када желите да се изразите, а да притом ништа не напишете или кажете. И поред тога, мораћете да излистате доста њих пре него што пронађете онај који вам одговара.

Ово може да постане веома напоран процес који може да вас одврати од тога да их користите.

Једноставан начин да се ово реши је креирање сопствених стикера. На Viberu је то веома лако учинити и захтева мало маште и креативности. Можете претворити ваше пријатеље у стикере кроз фразе које најчешће изговарају , или да од вашег љубимца направите стикер – звезду која промовише симпатичност широм света.

Кликните на иконицу стикера у било ком чету, изабери “плус” и “креирај стикер”. Ток радње је веома лак.

Изаберите ваше фотографије, обришите позадину по жељи, украсите их – и стикери су креирани! Уживајте у вашим новим налепницама које можете учинити и јавним, како би сви могли да их користе.

Додатно украси фотографије

Зезање је једно од омиљених видова понашања на интернету, а нарочито када у то укључите своје омиљене чланове људског рода. Најлакши начин да оплемените дан зезањем јесте да направите селфи и цртате по њему.

Поправите ваше обрве, нацртајте повез преко ока – или додајте бркове које у стварности никада нећете носити.

Отворите било који чет, изаберите фотографију из галерије, кликните на иконицу оловке и из горњег менија изаберите да ли ћете додати стикере, текст или једноставно цртати преко фотографије.

Исто учините на новој фотографији коју можете мењати пре него што је проследите даље.

Направи свој ГИФ

Као што фотографија говори хиљаду речи, тако ГИФ изражава вероватно више од хиљаду фотографија.

Постоје тренуци у животу који заслужују да буду овековечени покретним визуалима који се понављају до бесконачности, јер су савршени да се у њима ужива на тај начин.

Када снимите видео вашег пријатеља који ради салто уназад, или како вам кученце радосно трчи у сусрет – то лако можете претворити у ГИФ.

Додавањем текста ћете нагласити утисак узбуђења, а онда одлучити да ли желите да се ГИФ понавља, пушта уназад или емитује у различитој брзини. Ко зна, можда ћете тако створити следећи светски познати “мем”!

Кликните на иконицу камере на листи четова – или једноставно одредите чет у коме желите да пошаљете ГИФ. Затим кликните на камеру, па на ГИФ и снимите га.

Пре него што га пошаљете, моћи ћете да додате ефекте попут дупло убрзане слике, успорене слике и још доста тога.

Промени амбијент

Ваши најбољи пријатељи и чланови породице заслужују мало више од уобичајеног приказа у којима се појављују међусобни четови. Изаберите различити приказ позадине која ће се боље уклапати у начин комуникације с најближима.

Једна опција је да само додате омиљену заједничку фотографију и тиме се подсетите на посебну везу коју делите. Друга је да креирате нешто баш посебно, попут цртања или колажа ваших најбољих фотографије.

На Viberu додатно можете користити и избор из постојеће галерије призора позадине.

Изаберите групни или приватни чет, изаберите “информације о чету” и “позадина”. Затим изаберите позадину из доступне галерије или додајте посебно приређену позадину из личне галерије или камере.