Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Нови, супер моћни Galaxy Ноте9: за оне који желе све

09.08.2018. 19:42
Пише:
Србија Данас
Samsung kaver
Самсунг кавер / Извор: Фото: Промо

Потребан им је телефон који их неће изневерити, а Galaxy Ноте9 испуњава управо ту потребу.

Самсунг Electronics представио је данас најновијег члана своје Ноте серије, Galaxy Ноте9. Ноте серија је одавно препозната као серија у коју су уграђене најновије, револуционарне иновације ове компаније, а Galaxy Ноте9 наставља ту традицију. Реч је о премиум паметном телефону са ултимативним перформансама; са новом С Пен оловком, која први пут има сопствене могућности повезивања, као и најинтелигентнијом Самсунговом камером до сада.

“Ноте је увек био уређај којим смо демонстрирали своју врхунску технологију и иновативност која дефинише нашу индустрију, и у том смислу, Galaxy Ноте9 није изузетак. Дизајниран је за онај ниво перформанси, снаге и интелигенције који данашњи напредни корисници желе и који им је потребан”, изјавио је DJ Кох, председник и генерални директор Дивизије за ИТ и мобилне комуникације у компанији Самсунг Елецтроницс. “Обожаваоци Ноте уређаја су Самсунгови највернији корисници; знамо да они желе све, желе да извуку највише и од рада и од забаве, а Galaxy Ноте9 је једини телефон који може да држи корак са њиховим ужурбаним животима”.

Целодневни рад на високом нивоу

Људи се ослањају на своје паметне телефоне за скоро све што раде – цео дан, сваки дан. Потребан им је телефон да држи корак са таквим ритмом, без потребе да траже најближу утичницу како би допунили батерију, бришу слике зарад места за следећу фотографију, са стрепњом чекају да ли ће се видео снимак скинути с интернета пре укрцавања у авион или суочавају са успоравањем приликом играња игара.

Samsung
Самсунг / Извор: Фото: Промо

Потребан им је телефон који их неће изневерити, а Galaxy Ноте9 испуњава управо ту потребу.

Батерија која траје цео дан: Батерија Galaxy Ноте9 од 4000 мАх, највећа батерија икад на премиум Galaxy телефону, даје овом телефону довољно снаге да издржи целодневне разговоре, размене порука, играње игара и гледање филмова, од ујутру до увече

Чувајте више, бришите мање: Galaxy Ноте9 долази са две опције за интерну меморију – 128 ГБ или 512 ГБ. Уз могућност убацивања и мицроСД картице, Galaxy Ноте9 може да понуди и 1ТБ1 што ће корисницима донети мир, јер ће имати довољно места за омиљене фотографије, видео снимке и апликације

Брзина и снага: Galaxy Ноте9 је невероватно моћан паметни телефон са врхунским 10нм процесором и подршком за највеће доступне брзине мрежа на тржиштима (до 1,2 гигабита у секунди), што омогућава директну репродукцију са интернета (стриминг), као и преузимање са интернета, без успоравања уређаја. Galaxy Ноте9 такође има и најбољи систем за хлађење са системом размене топлоте између воде и угљеника (Water Царбон Cooling) који је развио Самсунг, као и алгоритам на бази вештачке интелигенције, уграђен у сам уређај, који подешава рад телефона како би обезбедио моћне, а ипак стабилне перформансе.

Еволуција С Пен оловке

С Пен оловка је најпрепознатљивија карактеристика Ноте серије – с њом су корисници успели да оставе свој траг и с њом је Самсунг проширио појам о томе шта све један паметни телефон може да уради. Оно што је почело као алат за писање и цртање, сада корисницима омогућава још већу моћ и контролу.

Сада са подршком за блутут повезивање ниске енергије (Bluetooth Low Energy, БЛЕ), С Пен оловка доноси сасвим нови начин употребе Ноте уређаја. Са једним једноставним кликом, сада се може сликати селфи или групна фотографија, пустити или зауставити видео снимак, и још много тога. Developeri ће, касније током ове године, моћи чак и да интегришу нове, напредне БЛЕ функције С Пен оловке у своје апликације.

Samsung
Самсунг / Извор: Фото: Промо

Интелигентна камера за савршене фотографије

Понекад је тешко доћи до фотографије која изгледа као да је сликао професионалац – али то не би требало да буде тако. Galaxy Ноте9 користи Самсунгове технологије за камеру, најбоље у овој индустрији, и надограђује их новим способностима које умногоме олакшавају труд око снимања савршене фотографије.

Опција оптимизације сцене: Камера Galaxy Ноте9 уређаја је најпаметнија Самсунгова камера до сад. Користи вештачку интелигенцију за одређивање елемената фотографије, као што су позадина и субјекат фотографије, аутоматски је класификује у једну од 20 категорија, моментално оптимизујући подешавања за ту фотографију на основу дате категорије. Резултат је фантастична, живописна фотографија са јасним бојама и динамичком дефиницијом

Детекција недостатака: Први снимак често није савршен, али Galaxy Ноте9 обавештава корисника уколико је нешто пошло како не треба, тако да корисник може да сними још једну фотографију и да не пропусти моменат. Уколико је слика мутна, уколико је особа на слици трепнула, или је сочиво запрљано или постоји позадинско осветљење које утиче на квалитет слике, одмах ће се појавити обавештење о томе

Премиум камера: Са јединственом комбинацијом напредних функција вештачке интелигенције и водећим премиум хардвером, камера Galaxy Ноте9 је најбоља на тржишту. Она долази са напредном технологијом за смањење шума и сочивом са двоструком блендом (Дуал Апертуре1) које се подешава светлосним условима попут људског ока. Без обзира на осветљење, врхунска камера Galaxy Ноте9 уређаја даје вам кристално бистар снимак

samsung
самсунг / Извор: Фото: Промо

Врхунски доживљај употребе: од рада до игре

Бесконачни екран (Infinity Display) је један од главних елемената дизајна по коме је Самсунг препознатљив. Galaxy Ноте9 има највећи екран, од ивице до ивице, на било ком Ноте уређају икада. Бесконачни Супер АМОЛЕД екран од 6,4 инча обезбеђује доживљај уживања у визуелним садржајима у потпуности. Infinity екран допуњују стерео звучници, са подешавањима компаније АКГ, као и са могућношћу да репродукују садржај са Dolby Атмос® технологијом чиме се обезбеђује савршено реалистичан звук. Гледање видео снимака на мобилном уређају никада није ни изгледало, ни звучало боље него на Galaxy Ноте9.

YouTube је прогласио Galaxy Ноте9 за златни стандард, уређај који може да обезбеди најбољи доживљај уживања у YouTube садржајима у својој класи.

Galaxy Ноте9 такође доноси искуство слично коришћењу ПЦ рачунара помоћу Самсунг DeX решења. Корисници могу да раде на презентацијама, да уређују фотографије, као и да гледају своје омиљене серије, све то са свог телефона. Лако преносиви HDMI адаптери1 омогућавају уживање уз Самсунг DeX. Када се повеже на монитор, Galaxy Ноте9 може да покрене виртуелни десктоп и чак да служи као потпуно функционалан други екран. Корисник може гледати видео снимке, писати С Пен оловком, користити Galaxy Ноте9 као даљински управљач осетљив на додир уз десни клик, превлачити садржај драг анд дроп техником и користити више прозора на монитору. Никада није било лакше бити продуктивнији.

Galaxy и даље

Премиум Galaxy технологије део су стандардне опреме Ноте9 уређаја: брзо бежично пуњење, ИП68 отпорност на воду и прашину2 и Самсунгови сервиси као што су Самсунг Health и Самсунг Pay. Galaxy Ноте9 се одликује Самсунговом поузданом безбедносном платформом која одговара високим стандардима безбедносних служби, као и биометријским безбедносним опцијама, као што су скенирање отиска прста, дужице и препознавање лица, што све омогућава да се важни подаци безбедно чувају.

Samsung2
Самсунг2 / Извор: Фото: Промо

Galaxy Ноте9 отвара цео свет могућности – он је портал ка целокупном Самсунговом екосистему уређаја и сервиса. На пример, Galaxy Ноте9 и SmartThings могу да се користе да се контролишу повезани уређаји, или да се постигне више посла помоћу персонализованог, интелигентног асистента - Bixby3. А сада, када је представљен Galaxy Ноте9, Самсунг олакшава и уживање у музици уз помоћ свог вишегодишњег партнера, сервиса Spotify4. Кроз ово партнерство, Spotify постаје лако доступан и омогућава једноставно преношење и синхронизацију музике, плејлиста и подкастова између Galaxy Ноте9, паметног сата Galaxy Watch и Самсунгових паметних телевизора.

Galaxy Ноте9 биће доступан на српском тржишту од 24. августа, у поноћно црној и љубичастој боји, као и новој океанско плавој боји с јединственом жутом С Пен оловком. Купци који преднаруче свој Galaxy Ноте9 код овлашћених Самсунг партнера, оствариће додатну уштеду приликом откупа старог телефона за нови Galaxy.