Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ово су 6 најужаснијих игрица икада направљених! (ВИДЕО)

05.09.2018. 20:22
Пише:
Србија Danas/telegraf.rs
Igra
Игра / Извор: Фото: Профимедиа

Мрачна страна видео игара.

Од самог настанка, видео игре служиле су за забаву, у неким случајевима и као корисна алатка за учење. Како је gaming индустрија расла, тако је и јачао утицај игара на свакодневни живот милиона, и игре саме по себи постајале су рефлексија света из ког су поникле, и временом ниједна тема, ма колико узнемирујућа, више није била табу.

ДАЛИ СТЕ СИЛНЕ ПАРЕ ЗА АЈФОН 8? Лоша вест - има фабричку ГРЕШКУ! (ВИДЕО)

Igre
Игре / Извор: Профимедиа

Насиље у играма, искрено речено, постоји већ веома дуго, може се рећи и од само настанка медија, једина разлика је у количини и визуелном квалитету. Скоро свака видео игра ће у себи садржати неки облик насиља, грозничавог масакрирања непријатељских хорди демона, ванземаљаца, или људи, форма је небитна јер резултат је исти, и то је једноставна чињеница и реалност сваког медија кроз историју свог постојања. Људи желе да буду шокирани, да кроз медиј, било да је то у питању књига, филм или игрица, проживе нешто што у реалном животу вероватно никад неће искусити, да буду херој који ће спасити универзум, или незаустављиви монструм у потрази за жртвом.

Најновији Гуглов паметни телефон оставио у таксију! Случајност или - МАРКЕТИНГ? (ФОТО)

Али, где је граница, или боље речено, постоји ли уопште? Који је моменат када насиље постаје безумно, ван сваке мере, који је моменат када игра постаје узнемирујуће реална?

Представљамо вам само неке од примера видео игара које, по нашем мишљењу, залазе у екстреме насиља или се дотичу крајње експлицитних тема.

1. "Хатред".

Игра која се води једноставном, крајње суровом идејом: "Људи су у сржи лоши, и једини "лек" је истребити их све". То је уједно и прича, и искривљени поглед на свет протагонисте, или боље рећи, антагонисте саме игре. Без икаквог разлога или објашњења, антагониста (како ћемо га од сада звати) отвара врата свог дома и креће у убилачки поход са једним јединим циљем, повести у смрт што већи број људи пре него што и њега неизбежно убију. Сам гејмплеј, иако већ виђен у мало "сировијем" издању ("Постал"), мора се рећи,  веома је заразан. Веома брзо ћете се уживети у улогу психотичног антагонисте и како игра одмиче, нећете ни трепнути пред сценама стравичног насиља, чак штавише, тражићете још... што је већ само по себи узнемирујуће.

ХЕЈ, ДРАГА, МОЖЕШ ЛИ... Ову поруку ће већина добити! МОРАТЕ ЗНАТИ шта после тога ОБАВЕЗНО урадити

2. "Лиса: The Паинфул".

Нека вас не завара наивни изглед игре, прича и теме које кроз исту пролазе, неизмерно су мрачне. Од дисфункцијалних породица, инцеста, депресије и самоубиства, до пост апокалиптичних визија, језивих перверзија и тоталног губитка наде, ова игра са разлогом упозорава на "искуство које вам може уништити живот". "Лиса: The Паинфул" је неповратни пут у амбис, али уједно, и истинско ремек дело.

ВАРА ВАС ПАРТНЕР? Овај паметни ДУШЕК ће вас одмах ОБАВЕСТИТИ о сексу док ви нисте ту! (ВИДЕО)

3. "RapeLay".

А ко други него Јапанци би створили "игру" попут ове? Крајње контроверзан наслов који је у многим земљама (с добрим разлогом) забрањен, "RapeLay" вас ставља у улогу, ни мање ни више, него серијског силоватеља! Од "пипкања" жена у јавном превозу до бруталног силовања невиних жртава, "RapeLay" ако истински уживате да играте... запитајте се да ли је све у реду са вама.

Синоћ је завладала паника у целом свету! ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ СУ ПАЛИ!

4. "Еупхориа".

Још један наслов који залази у најмрачније дубине сексуалних перверзија, "Еупхориа" је шокантан поглед на скривене, језиве нагоне људског ума, садизам, и жељом за комплетном доминацијом над другим људским бићем, и све то упаковано у окружење и ситуацију на којој би и čuveni "Saw"serijal позавидео.

Твитер тестира нове функције - прва одушевила кориснике, друга их РАЗБЕСНЕЛА!

5. "Ethnic Цлеансинг".

Сам наслов говори томове! Ово, слободно се може рећи, комплетно ђубре од игре "чедо" је музичке издавачке куће специјализоване за специфичну групацију људи, расисте и нео нацисте. "Игра" која изгледа као да ју је правио тим људи са тешким менталним ретардацијама, од самог почетка до бесмисленог краја испуњена је техничким грешкама, сваким могућим расним стереотипом, и причом која у потпуности подражава интелигенцију и идеологију људи који су је и правили.

НАЈСЛАВНИЈА МЕЛОДИЈА телефона Нокиа 3310 настала је ОВАКО! Никад не бисте помислили

6. "КЗ Манагер".

Ова игра, ако се уопште и може тако назвати, ужасна је у сваком смислу те речи. Од самог изгледа и техничког извођења, до истински ужасавајуће теме којом се бави, "КЗ Манагер" један је од наслова који никада није требао да угледа светлост дана. Видео игре које се баве језивим темама су бројне, али створити, или чак само и играти симулатор концентрационог логора, стварно је превише!

Овакав ЗВУЧНИК још нисте видели: Закотрљајте га за гласнију музику! (ВИДЕО)

Неке од наведених игара, ма колико узнемирујуће и ултра насилне биле, су искрено речено, стварно добре игре. По неким аспектима чак и изузетне, зато што се "не плаше" да зађу у дубине људског ума и мрачне просторе који се ту налазе, али, неке од "игара" на нашој листи једноставно прелазе све границе доброг укуса и искрено верујемо да не би требале уопште и да постоје.