Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РЕВОЛУЦИЈА: Ево шта ће бити прави хит у 2020. години

05.01.2020. 22:15
Пише:
Србија Данас / PCPress
Internet ilustracija
Интернет илустрација / Извор: Профимедиа/илустрација

Баш крупне ствари...

Сви знамо колико су битне апликације за мобилне апарате и колико профита могу донети. Према неким проценама број инсталација и downloadova од стране корисника достићи невероватно бројку од 352.9 билиона широм света до почетка 2021.године – што је отприлике 46 апликација по особи на целом свету.

Internet
Интернет / Извор: Профимедиа

Са годишњим профитом који се креће око 131 билиона америчких долара, није чудно што постоји потреба за иновацијама у овој индустрији: односно произвођачи и developeri су у сталној потрази за новом великом ствари која ће залудети светску популацију, која је постала готово овисна о мобилним апаратима и апликацијама.

СВЕ БОЉИ И БОЉИ: За ове процесоре кажу да су одлични у МУЛТИТАСКИНГУ

СВЕ БОЉИ И БОЉИ: За ове процесоре кажу да су одлични у МУЛТИТАСКИНГУ

ПРВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Дуго очекиван Гуглов телефон имаће "punch-hole" екран

ПРВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Дуго очекиван Гуглов телефон имаће "punch-hole" екран

НАПРАВЉЕНА ЈЕ НОВА ВРСТА БАТЕРИЈА: Телефон неће морати да се пуни пет дана!

НАПРАВЉЕНА ЈЕ НОВА ВРСТА БАТЕРИЈА: Телефон неће морати да се пуни пет дана!

Једно је сигурно, тржиште апликација ће достићи нове висине током следеће године. У овом чланку погледаћемо детаљно шта се може очекивати следеће године.

Брза и непредвидива 5Г

Као ватромет за Нову Годину, 5Г ће нас погодити са невероватним праском у 2020.години, пошто су готово све велике компаније за мобилне мреже већ спремне за ову иновацију. Доста је спекулација око 5Г мреже, али једно је сигурно; брзина downloada ће бити 100 пута бржа нега на 4Г мрежи. То значи да ћете моћи да скинете компетан филм у ХД резолуцији за време колико вам је било потребно да прочитате ову реченицу.

Са 5Г технологијом као катализатором, ствар као што је ‘Интернет оф Things’ (ИоТ) ће постати реалност и мобилне апликације ће у многоме профитирати из тога. Нова дигитална ера долази незадрживом брзином, нудећи велики број апликација за виртуелну реалност, 3Д игрице и повећане могућности повезивања уређаја између себе.

ВР Технологија

Као што смо већ напоменули, ВР технологија ће бити нешто што мења овај свет. Направиће да је немогуће могуће, а незамисливо – реално. Границе ће се померити и само је питање где ће се нове границе поставити.

Велике брзине конектовања између уређаја значи да ће корисници моћи да се осећају као да су поред некога ко је заправо хиљадама миља далеко од њих. Од хирурга који ће оперисати пацијенте на даљину до ултра-реалистичних пословних састанака, стотине индустрија ће прихватити оберучке ВР технологију да би креирали супер реалистичне апликације. Чак се и сцена проналажења партнера моће у потпуности преобразити, јер ће корисници моћи да иду на виртуелне састанке, као да се налазе на правим.

Са преко 171 милионом регистрованих корисника већ сада, ВР се показује као екстремно популарна. Једном када се споји са ИоТ, цео свет ће скочити на тај брод.

Blockchain Револуција

Опростићемо вам ако верујете да се blockchain технологија коирсти само за трговину криптовалутама. На крају крајева све што стално слушамо су успони и падови Битцоина на берзи, стартапови које финансира крипто тржиште и све већи број индустрија које прихватају крипто као начин плаћања, као што су крипто казина и многи други. Истина је да blockchain има много начина на који се може користити, а неки од тих начина ће бити максимализовани у 2020.години. Погледајмо листу бенефита:

Blockchain базе података су сигурне и немогуће их је мењати. Имајући то на уму, сасвим је логично да ће бити коришћени да се чувају високо осетљиви подаци. Медицински и образовни сектор и институције ће почети да користе ову технологију да развију апликације које могу помоћи корисницима директно.

Треба вам лек за главобољу? Консултујте своју медицинску апликацију. Размишљате о новом курсу који желите да упишете? Идите на апликацију вашег факултета како би нашли одговарајући курс.

Са предвиђањима која кажу да ће вредност тржишта бити преко 20 билиона у следећих неколико година, blockchain је ту да би остао и сасвим сигурно ће играти значајну улогу у друштву у будућности.

Ботови, ботови и још више ботова

Ботови већ постоје у већини апликација у данашње време, и углавном служе да дају већ унапред смишљене одговоре на најчешће постављана питања на које корисници могу наићи.

Али 5Г апликације ће подићи ово за неколико ступњева горе. Ботови ће моћи да почну да причају и одговарају на исти начин као и људи, дајући персоналну ноту сервисима. Врло вероватно ћете звати корисничку подршку и разговарати са ботом, који ће успети да вам реши проблем без да сте схватили да нисте причали са правом особом. Такође, могуће је да ће ботови решавати ваше проблеме и пре него сте уопште схватили да имате проблем.

Наравно, велики минус ове аутоматизације је чињеница да ће људи који су запослени на овим позицијама бити на губитку. Која је поента људске корисничке подршке када ботови то могу да раде без икакве накнаде? Велики број људи ће морати да плати цену нове привилегије коју ће већина нас користити.

Светионик наде

Сасвим сигурно знате шта су то светионици, који својим светлима упозоравају бродове на опасности иводе их ка сигурним водама.

Апликација под овим именом има сличну, мада мање озбиљну улогу. Стратешки лоцирани у продавницама и шоповима, Беацон Технологија ће слати корисницима сигнал који ће им давати битне информације о производима које гледају. Купац тада користи ову апликацију, као персоналног асистента да пронађе исти тај производ по најбољој могућој цени.

Могли би сте се запитати, како ће ово мени помоћи? Само се сетите колико вам је прошли пут требало времена да изаберете нови лап топ који ће бити савршен за вас? Беацон Tech ће искористити основне информације које му дате и водиће вас право до продавнице која има оно што вам је потребно.

Маркетиншки потенцијал ове апликације је огроман и скраћује време од потрошача до продавца. Због тога, неколико индустрија већ размишља да инкорпорира ову технологију у свој програм током 2020.године, пре свега туристичке агенције и медицинска индустрија.

Инстант Апликације

Да ли вас некад фрустрира величина апликација и мањак простора на вашем мобилном апарату? Е па то ће бити продукт прошлости са новим инстант апликацијама.

Ове апликације не траже download или инсталацију, оне са напросто појаве када кликнете на њих, управо као и web странице на вашем претраживачу. Све функције нормалних апликација ће бити доступне корисницима, плус апликације ће радити много брже и без заузимања простора на вашем апарату.

Постоји велика потражња за овим типом апликација, а Google је већ избацио свој први сет таквих апликација скоро, а следеће године ће коришћење ових апликација да експлодира са увођењем 5Г технологије. На све то произвођачи обожавају ове инстант апликације, те је то win-win ситуација.