Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШТА ВАМ БРЕ ПАДА НА ПАМЕТ?! Одговорили смо на питања која сте највише гуглали у 2016. години

03.01.2017. 12:26
Пише:
Србија Danas/Vice.com
Muškarac gugla na lap topu
Мушкарац гугла на лап топу / Извор: Профимедиа

Ова година је била година глупих питања.

НАПОМЕНА: Овај текст је шаљиве природе. Његова сврха није вређање било кога, већ забава.

Зашто се лоше ствари догађају? Када ће престати? Када ће се овај пакао од године завршити, или постати још гори? Који је тачан моменат када смо престали да се плашимо почетка нових "Парова" и да га прижељкујемо? Када ће човек отићи на Марс и колико ће коштати кирија? Хоће ли дубока, хладна празнина свемира бити једнака дубокој, хладној празнини коју носимо у својим срцима?

Ово су питања која (можда) вреди постављати, али уместо тога, Гугл је прикупио најчешће постављана питања на подручју наше земље која, може се рећи, не носе исту тежину као она малочас постављена. Кажу да не постоји глупо питање - завршите овај чланак и видите хоће ли вам то променити мишљење.

Како да брже расте коса

Па, све што је потребно јесте мало стрпљења и неге. Скратите испуцале крајеве, баците неки регенератор преко тог шампона, можда би требало чешће обилазити фризера и упити мало његове мудрости. Право питање је, где нестаде сва та српска коса? Мушкарци имају оправдање - ове године су сви пуштали браду па су на то потрошили велики део свог времена и енергије. Али жене? Жене би требале да буду експерти за пуштање косе. Онај ко је поставио ово питање би требао да се запита о свом животу. Онако, озбиљно.

Kovrdžava kosa
Коврџава коса / Извор: Профимедиа

Како направити пире кромпир

Ово је треће најчешће постављено питање на српском Гуглу везано за кување. Треће. Везано за кување. У Србији. Ове године. Како направити кромпир пире.

ПАЖЊА: Скувајте кромпир и онда направите пире. Притисните га мало том виљушком, имали смо је на српском двору док су Шваба и Енглез јели свињу рукама. Можда убаците мало млека и путера да буде мекши.

Да ли сте реални? Човек је створио интернет, базу података свеукупног људског знања, а ви га користите да постављате таква питања. Могли бисте да питате који Теслин изум тренутно праве Руси (пројекат бесплатне енергије, хвала на питању), али све што вас занима је нешто што наша баба има у малом прсту последњих 90 година (наша баба је једна прилично стара жена). Земљо, отвори се.

Pire krompir
Пире кромпир / Извор: Профимедиа

Како играти Покемон Го

Србин је брз на обарачу када треба кукати на незапосленост, што се обично ради путем Твитера уз помоћ мобилног телефона од 600 евра. А у слободно време, кога, jel'te, имамо на претек, јуримо покемоне по Бањичкој шуми. И док се Диглет крије као да је у земљу пропао, ми просто лудимо за трендовима који су смишљени да забаве децу узраста основне школе. Рат у Сирији, глобално загревање, поскупљују цигарете, али не, сви сте у фазону "'Ди је мој Покемон?".

О Србијо међу шљивама. Како смо дошли довде и куда идемо? Док неки траже смисао живота или лек за рак, ви скупљате непостојеће цртане ликове и још се тиме хвалите путем домаћег интернет неба као да је у питању ствар од животног значаја. Имамо вашег Покемона, ево га овде:

Žena pokazuje srednji prst
Жена показује средњи прст / Извор: Профимедиа

Како добро скинути килограме

Ми са рубрике ИТ смо буцкасти и поносимо се тиме, али имамо пар савета за вас. Потребне су само две вежбе: спуштање кашике и гурање тањира, даље од себе. Пијте много воде, повремено одвуците своју надувену телесину на какву шетњу или (ако колена дозвољавају) на не-дај-Боже трчање, знате оно што су људи некада радили када су бежали од сабљозубих тигрова. То је то. Немојте пити чудесне таблете, немојте купити најновији блендер и немојте мислити да сте нешто конкретно урадили ако сте гуглали ово питање.

Кинези јесу рекли да пут од 1.000 миља почиње једним кораком, али мислили су на право корачање, јер тада нису имали Гугл да га питају све и свашта. Како "добро" скинути колограме? Озбиљно, Србијо? Знамо шта сте хтели да питате, али сада већ звучите сулудо.

Punija manekenka
Пунија манекенка / Извор: Профимедиа

Како деловати духовито

Видимо да је Гугл објавио и наш унос претраге. Па, ово је прилично бламантно.

Шта је пуч

Пуч је, како објашњавају уџбеници, "изненадно, насилно и незаконито преузимање власти". Прилично кул, зар не? Једва чекамо да се деси неки пуч па да читамо о томе. Заиста би учинио ову 2016. годину вредном помена, као последња епизода неке добре серије. Нажалост, не верујемо да људи који гуглају "шта је пуч" планирају да спроведу неки пуч, знате?

То је као ономад када смо планирали да поправимо бицикл, па смо гуглали како се поправља бицикл, и на крају нисмо урадили ништа јер смо лења багра и отишли смо на аутобус. Е сад, замислите исто то, само је уместо бицикла један добар, крвави пуч. Наручите алат са Купинда и све, али никада се не наканите да то и урадите. Следећег понедељка? Пре ће бити мало сутра.

Kipar
Кипар / Извор: Профимедиа

Гола Маца Дискреција

Када уопште почињу ти "Парови"? Судећи по учесталости ове претраге, неће почети ни минута прерано.

maca diskrecija
маца дискреција / Извор: Србија Данас