Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БУКТИ РАТ ВЕЧИТИХ: Огласили се из Партизана - "То је механизам БЛАЋЕЊА, Терзић ИЗВРЋЕ истину како њему одговара"

06.03.2022. 18:10
Пише:
Србија Данас
Miloš Vazura
Милош Вазура / Извор: МН Press

Одговор са друге стране брда.

ФК Црвена звезда огласила се поводом победе Партизана у Суботици против Спартака, а сада је ред дошао и на одговор тима из Хумске. 

ЗВЕЗДА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ ПОСЛЕ ПЕНАЛА У СУБОТИЦИ: Црвено-бели криве Пиксија, траже ХИТНУ смену

ЗВЕЗДА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ ПОСЛЕ ПЕНАЛА У СУБОТИЦИ: Црвено-бели криве Пиксија, траже ХИТНУ смену

ПЕНАЛ О КОМ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ: Партизан славио у Суботици голом Natha

ПЕНАЛ О КОМ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ: Партизан славио у Суботици голом Natha

УЕФА И ЊЕНИ АРШИНИ: Динамо из Загреба КАЖЊЕН преблаго! Да је Звезда била ко зна шта би све било...

УЕФА И ЊЕНИ АРШИНИ: Динамо из Загреба КАЖЊЕН преблаго! Да је Звезда била ко зна шта би све било...

Генерални директор црно-белих Милош Вазура огласио се поводом прозивки са Маракане. 

- Прво - није дозвољено коментарисање судија и суђења и Партизан до до сада није радио нити ће радити, за разлику од нашег ривала. Партизан није коментарисао када ВАР није радио на мечу Звезде и Чукаричког скоро пола сата у којима су постигли гол, није коментарисао када су у Купу Србије са Радничким признати неисправни једанаестерци и још много тога, јер верујемо да не постоји лоша намера, да је суђење добро и поштено. Данас је у Суботици ВАР утицао на одлуку главног судије Лукића, дакле, технологија и људи који су враћали снимак ко зна колико пута да би сугерисали на крајњу одлуку.

- Међутим, Црвеној звезди, односно једној особи у том клубу, не одговара ништа што није у њиховим, односно његовим инетерсима и верујем да ће ова фабрикована прича која се пласира из табора вечитог ривала бити само почетак рада мешинерије. Јер, не заборавите, недавно су поручили да ће борбу за титулу водити свим средствима и на терену и ван њега - понављам - ван терена и сведоци смо управо да се то догађа. Јер, како другачије тумачити да је саопштење изашло, а да се меч није ни завршио... Зато позивам све навијаче Партизана да схвате са чим се боримо, да дођу и помогну нам, пошто је ово, уверени смо, само почетак свега онога на шта су, односно, на шта је спреман - каже Милош Вазура јасно алудирајући на Звездана Терзића. Осврћући се на Терзићево помињање дупле круне из 2017. године, Вазура каже: - Дакле, њему је спорна титула из 2017. године када је његов садашњи спортски директор Митар Мркела био челник ФСС. Значи ли то да је и Мркела тај лопов који нам је донео титулу или можда његов супер-тим, са супер тренером изгубио утакмицу на Вождовцу, у којој је могао да прими пет голова.

- Нападају судију Лазара Лукића, помињу га у негативном контексту и криве и сваљују на свакога када би доживели неуспех. Не ваља Партизан, не ваља Фудбалски савез Србије, не ваљају Судијска организација и судије. Ништа не ваља, само су они, то јест - Он исправни и и поштени. То је тај механизам блаћења, у коме се тај човек најбоље сналази изврћући истину како њему одговара. Није требало ни постављати питања, челник Партизана је сипао као из "калашњикова". - Помиње Славишу Кокезу у контексту са Партизаном?!

- Па, Славиша Кокеза је, ако ме сећање добро служи, био потпредседник Црвене звезде, потом је био Звездин кандидат и председник Фудбалског савеза Србије, а не све то је и велики навијач тог клуба. Причамо ли о истом Кокези који им је омогућио четири пораза у четири године, који је аминовао и да се Партизану отме титула из 1946. године. Је л` то тај "гробар" Кокеза?! Да им се заједно захвалимо за све што су нам лепо учинили...

- Помиње селектора Драгана Стојковића Пиксија, човека који је ову земљу одвео на Светско првенство, правећи тиме и притисак на Фудбалски савез Србије. И све то један човек који се представљао као клуб и своје име ставља изнад тог клуба. Подсећа Вазура и да је Партизан први и једини агитовао за увођење ВАР система, док је Црвена звезда све то децидирано одбијала. - Ми смо тражили ВАР, јер смо знали да само тако ствари у српском фудбалу могу да постану чисте. А, шта су они радили? Одбијали су све то и лобирали да технологија никако не буде имплементирана како би могли да раде те своје, како они кажу, "радње ван терена". И чим нешто није по вољи, иде фабриковање информација, напади на Партизан, селектора Стојковића, ФСС, судије... Па, није ово политика да се фабрикују информације, ово је спорт и то најлепши и такав би треало да остане. Но, док је таквих као што је тај човек, увек ћемо имати муљ, блато и искривљену истину која има за циљ да њему буде добро и да га издигне изнад клуба, који, нажалост, представља. За крај, Вазура је имао поруку и за највијаче Партизана.

- Поручујем нашим навијачима да дођу на стадион, да подрже тим против Фејенорда у Лиги конференција, али још важније је да дођу и на мечеве са Напретком, Радником, ТСЦ, Чукаричким. Да дођу и стану иза овог тима и тренера Александра Станојевића који се поштено боре против ривала на терену, али и пошасти - једног човека, који себе сматра већим од тог клуба и не стиди се да то јавно изговори. Потребан нам је зато сваки навијач, свако дете, пензионер који клуб, да буде ветар у леђа и помогне, јер притисак је огроман и можемо само заједно да изгурамо све ово. Ми нећемо фабриковати, нити извртати истину, јер смо спортски радници, а не политичари. Борићемо се само на терену и то часно, а не ва терена као неки и даћемо све од себе да наведемо тог човека који себи даје за право да вређа, напада и блати да испуни обећање које је дао њиховим навијачима да ће нестати из клуба и српског фудбала ако на крају сезоне доживи неуспех, Држимо га за реч, иако знамо да та реч не значи ама баш ништа - стоји у објави. 

Најновије вести о ФК Партизан прочитајте ОВДЕ