Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИДУ ДИНАМУ У ГОСТЕ: Ђукић опет о Индијанцима, о свом статусу... (ФОТО)

28.07.2018. 13:59
Пише:
Србија Данас
Miroslav Đukić
Мирослав Ђукић / Извор: МН Press

Меч заказан за недељу.

Фудбалере Партизана после кикса на почетку сезоне у Суперлиги очекује нови дуел, са Радником сада са Динамом из Врања. Овај меч биће одигран у Сурдулици, а о њему је између осталог причао и шеф стручног штаба Парног ваљка, Мирослав Ђукић.

- После лошег старта у првенству, против Радника, поново идемо у Сурдулицу. Да покушамо да се против Динама вратимо на прави колосек и освојимо три бода - рекао је на почетку конференције стратег црно-белих, свестан да постоји додатни притисак после великог кикса у првом колу.

Заказана скупштина ФК Партизан 

ЧУКАРИЧКИ ОСТАО БЕЗ КАПИТЕНА: Дринчић узео папире и напустио клуб

- Увек је притисак у Партизану велики. Морамо да будемо спремни на то, да увек идемо на победу. На нама је да се изборимо са тим и да побеђујемо, друге нема. Утакмица са Тракаијем била је позитивна, јер смо победили са 1:0. Мада у једним новинама прочитам да су српски клубови са највећим коефицијентом, а онда видим да то није позитивно, што је Партизан победио. Треба се радовати сваком тријумфу, јер у Европи није никога лако победити. Тога треба да будемо свесни. За мене је то позитивно, али не знам за друге. Тај резултат нам је дао самопоуздање за меч са Динамом. 

За Ђукића овај меч долази у право време...

- Имамо довољно добрих играча у ротацији. Време је добро, и битно је да ми будемо прави. Фаворити смо и то треба да покажемо на терену. Када је реч о кадровској ситуацији, Зоран Тошић је и даље повређен и Николић такође. Лола Смиљанић није још лиценциран, Огњен Ожеговић се опоравио, а остали су спремни. 

У Динаму су оптимисти? 

- Супер. То је додатни мотив за нас, али треба да се бавимо собом, а не противником. Знамо да ће да буде тешко, али ми смо Партизан и све зависи од нас. Гледао сам меч против Црвене звезде. Тврда су екипа и намучили су Звезду, док их нису отворили. Није то била лака победа Звезде, као што то каже резултат од 3:0. Ове сезоне смо кадровски јачи, и ако не буде проблема са повредама, можемо да играмо на три фронта. Мало су нас сада пореметиле повреде, али морамо да се боримо са тим. 

Miroslav Đukić
Мирослав Ђукић / Извор: Фото: partizan.rs

Било је приче и о статусу Ђукића у клубу, односно насловима у медијима, "Преживео", "Јачи од управе". 

ПОСЛЕ САСТАНКА У ХУМСКОЈ: Зна се ко је из управе СПАСИО Ђукића (ФОТО)

- Не бавим се тиме, већ само својим послом. Нисам ни знао да се нешто дешава (састанци у клубу). На мене то не утиче, желим да екипа буде мирна. Иако утиче на играче тај негативан амбијент, али то морамо да поправимо. Нема нам друге. Пошто играмо у гостима, биће мањи притисак. Покушаћемо да на два гостовања поправимо утисак. Радимо сваког дана на игри, на поседу, завршници... Сви се мучимо са затвореним одбранама. Мисле људи да је лако против затворене одбране. Нисмо чули за Тракаи, и онда мислимо да су то Индијанци, не носе они перушке. Озбиљна су екипа, добро вођена. Само ми то не схватамо. Мислимо и да су Швајцарци сајџије, а они то нису, већ нас победе. Треба да се отрезнимо. Нисмо најбољи на свету, већ треба да будемо раднији и вреднији. И скромни, али то је код нас мана. Морамо да се поправимо из скромности. 

Играчима причам сваког дана, да приче од 3:0 и 5:0. Некада се намести... Отвориш голом на време и буде лако, али шта да кажемо за Аталанту и Сарајево? Аталанта да два гола, Сарајево се врати на 2:2. Да Партизан сада игра тако била би државна несреће, јер тобоже треба да неком даш пет комада, а то Сарајево даје два комада екипи која има озбиљан европски буџет. Ми овде живимо у оном филму, Андергроунд (Подземље Емира Кустурице). Не знамо да се завршио Други светски рат, не знамо да је умро Тито. Нисмо се актуелизовали. Реалност, нормалност, скромност и – рад. Па да се вратимо у нормалне оквире. Нисмо бољи ни од кога. Нисмо паметнији ни од кога. 

А како екипа да се избори са свим тим, са притиском, са звиждуцима? 

- Екипа мора да има мирноћу. Пљује се тренер и то није проблем. Претпостављао сам да ће тако да буде. Али свако од играча треба да се посвети само размишљању о томе шта треба да уради за екипу, да о другоме не размишља. Ако им буду викали и да су чуда од играча, не треба да мисле да су стварно чуда, јер ће на следећој утакмици да им звижде. Ја могу да утичем само на мој део и заиста мислим да је овде све позитивно. И одавде покушамо да створимо ту позитивну атмосферу, јер без тога је немогуће створити успех. Не могу они да раде свој посао како треба, ако тренер не ради како треба, тренер не може без управе, без навијача... Сви зависимо. И морамо сви заједно... Сви се бусамо, љубимо грб... Ако је стварно тако онда сви треба да будемо позитивни и помогнемо клубу. Из негативе неће изаћи ништа добро - објаснио је Ђукић на конференцији за медије на којој је опет био сликовит. 

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ПАРТИЗАНОВОГ ИГРАЧА: После Јевтовића, и Јанковић би могао у Турску

Меч је на програму у недељу, са почетком у 19 часова, уз директан пренос на ТВ Арена спорт 2. 

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.