Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛИГА ЕВРОПЕ: Звезда СРУШИЛА Брагу, Родић и Катаи ВОДЕ црвено-беле ка европском пролећу (ВИДЕО)

16.09.2021. 18:18
Пише:
Србија Данас
FK CRvena zvezda
ФК ЦРвена звезда / Извор: МН Press

Сјајан меч на Маракани.

Ако се по јутру дан познаје, Црвеној звезди се смеши европско пролеће. Иако је још рано за прогнозе, игра коју су изабраници Дејана Станковића пружили у дуелу са Брагом, улива самопоуздање српском шампиону, уочи предстојећих мечева против бугатског првака Лудогореца и данског Мидтјиланда: Црвена звезда - Брага 2:1 (0:0).

(САСТАВИ) СТАНКОВИЋ СА ЈЕДНИМ ИЗНЕНАЂЕЊЕМ НАПАДА БРАГУ: Ово је Звездиних 11 за ПРЕМИЈЕРУ у Лиги Европе

(САСТАВИ) СТАНКОВИЋ СА ЈЕДНИМ ИЗНЕНАЂЕЊЕМ НАПАДА БРАГУ: Ово је Звездиних 11 за ПРЕМИЈЕРУ у Лиги Европе

ЛЕТЕЛЕ ФЛАШЕ И СТОЛИЦЕ: Навијачи Вест Хема дивљали и пребијали по Загребу (ВИДЕО)

ЛЕТЕЛЕ ФЛАШЕ И СТОЛИЦЕ: Навијачи Вест Хема дивљали и пребијали по Загребу (ВИДЕО)

ИЗАШЛА ЈЕ НОВА ФИФА РАНГ ЛИСТА: Напредовали Пиксијеви Орлови

ИЗАШЛА ЈЕ НОВА ФИФА РАНГ ЛИСТА: Напредовали Пиксијеви Орлови

Судар два највећа фаворита за прво место у групи. Црвена звезда је благи фаворит са квотом 2,15 пошто код куће није изгубила још од Бајерна. Дупла шанса 1X вредна је квоте 1,31. Погледајте све Mozzart квоте за меч Црвена звезда – Брага.

У првом полувремену водила се велика борба, нарочито у уводних 15-20 минута. Звезда је после само 60 секунди запретила преко Гобељића, док су гости честим ударцима са дистанце желели да изненаде Борјана, ипак, ниједан од њихових пројектила није био такав да би капитен српског шампиона морао да интервенише.

Најбољу шансу да поведу, Португалци су имали средином првог дела. Тада је усамљен остао капитен Браге Хорта, коме је лопта стигла после клизећег старта Драговића, али је на срећу српског шампиона био непрецизан када је било најпотребније.

Велики пех задесио је Звезду у финишу полувремена, када се повредио Ел Фарду Бен. Нападач домаћег тима је у једном нападу, након дуела са противничким играчем, лоше доскочио и при томе се повредио, због чега је морао да у наставку меча уступи место Дионију. Детаљне анализе показаће колика је тежина Бенове повреде и када ће се вратити на терен. Не треба подсећати да је тренер Станковић у овом дуелу остао лишен услуга Милана Павкова, јер је и Звездин јунак у епском мечу са Ливерпулом испао из строја пред сам меч са Португалцима због повреде.

Далеко више узбуђења виђено је у наставку. За само 60 секунди мрежа се два пута тресла, на обе стране. Најпре је Родић после корнера Канге у 75. минуту донео предност Звезди, да би већ у наредном нападу Брага изједначила преко Галона.

Коначно, у 89. минуту после продора Иванић је оборен у шеснаестерцу, а Катаи сигурно реализовао најстрожу казну за прву радост Црвене звезде у новој европској епизоду, која је почела више него успешно.

Како је меч текао прочитајте у наставку текста.

Све детаље са стадиона "Рајко Митић" из минута у минут можете да пратите на порталу Србија Данас.

 

УТАКМИЦА ЈЕ ЗАВРШЕНА. Црвена звезда је уписала први тријумф у Лиги Европе.
90. минут
Играће се још четири минута.
89. минут
Одлична интервенција Борјана, који је сада спасио Звезду.
84. минут
ГОООООООЛ! Катаи је био непогрешив, Звезда поново води, сада је све у њеним рукама. 

 

83. минут
ПЕНАЛ за Звезду. Шкот је показао на белу тачку, после фаула над Иванићем, али ће сачекати одлуку из ВАР собе. Ипак је пенал! Шутираће Александар Катаи.
80. минут
Родић је покушао да пронађе Катаија, заустављен је Звездин Магико, тражили су домаћи играчи корнер, али је махач показао на гол-аут.
78. минут
Жути картон за Крстичића. У међувремену Брага мења, уместо Кјазона на терену је Мартинс, док је други Хорта, Андре ушао у игру уместо Минеира.
76. минут
Само 60 секунди трајала је радост Звезде пошто је Галено већ у следећем нападу донео изједначење Браги. Прецизним ударцем са дистанце пронашао је пут до мреже Борјана, који је био немоћан у овој ситуацији.
75. минут
ГООООООООЛ! Води Звезда, Милан Родић је стрелац. Коначно је Канга одлично извео корнер, а леви бек црвено-белих феноменално главом послао лопту у Матеусову мрежу за вођство Станковићевог тима - 1:0.

 

74. минут
СЈАЈНА ПРИЛИКА за Звезду: Иванић је био у продору, уклизао је један играч, избиоо лопту која је дошла Дионију, али је Матеус одлично интервенисао у корнер.
71. минут
Опомена за репрезентативца Либије, пожутео је Мусрати, други играч у Браги са јавном опоменом.
70. минут
Мења и Брага, Руиз је напустио терен, мења га Гонзалес.
68. минут
Слободан ударац искоса извео је Канга и центрирао у шеснаестерац, лопту је главом сачекао Родић, али био је то лак плен за Матеуса.
66. минут
Први жути картон на утакмици, Лукас Минеиро је срушио са леђа Санога и зарадио јавну опомену.
65. минут
Мења Станковић: Уместо Живковића улази Ненад Крстичић. У међувремену, Звезда је имала много среће, пошто је Брага погодила пречку, после шута једног играча гостију лопта је погодила Орту у леђа и завршила на горњој конструкцији Борјановог гола, који је већ био савладан.
64. минут
Нападају црвено-бели, сада је на повратну лопту Ришаира Живковића, из прве покушао Канга, али је његов шут отишао изнад гола.
62. минут
Каква шанса за Звезду, нашао се Иванић искоса и силовито шутирао, одбана Браге је крајњим напором зауставила овај покушај и избациила у корнер. После Кангиног убачаја, опасности више није било за гол Португалаца.
58. минут
Узвраћа Звезда, након напада црвено-белих, одбрана Браге је интервенисала у корнер. Изводи га Канга, али ће имати прилику за поправни, јер је Фабијано избио у нови ударац из угла. Још једном је Фабијано био присебан и трећи пут је Канга морао да центрира, али овог пута Матеус је отклонио опасност.
57. минут
Борјан је био први пут принуђен да хвата лопту, после центаршута она је ишла ка Руизу, али је голман Звезде био присебан и интервенисао.
53. минут
Сада је покушао и Гален, чак 11 пута шутирала је Брага из даљине, али срећом по Звезду, ниједна лопта није ишла у гол Борјана.
51. минут
Незгодан шут Абера Руиза ка Борјану, било је близу... Брага све опаснија.
48. минут
Вукао је Леите за дрес Живковића и судија је свирао фаул, Звезда је кренула у нови напад са своје половине.
47. минут
Први корнер у наставку меча извела је Брага, али су црвено-бели били присебни и зауставили Португалце.
46. минут
ПОЧЕЛО ЈЕ ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ.
45. минут
КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА.
45. минут
После корнера Браге, Галено је шутирао искоса, али је одбрана реаговала на време и осујетила играча Браге.
44. минут
Одлична прилика за Брагу или напад који је могао да израсте у опасност по Звездиног капитена, али је Драговић феноменалним клизећим стартом на време интервенисао и спречио најгоре.
43. минут
Још један покушај капитена Браге Орте из даљине, можда и најбоље до сада, али далеко од тога да је Борјан морао да интервенише.
40. минут
Корнер за Звезду, трећи по реду извео је Канга, кратко додао Катаију, који је шутирао по земљи, лак плен за Матеуса.
38. минут
Пех за Звезду, приликом последњег напада повредио се Бен и морао је да напусти игру. Станковић прави прву промену, на терену је Лои Диони.
34. минут
Темпо је спласнуо, мирнија игра у односу на почетак меча.
27. минут
Ево и Канге, препознатљив по прецизном ударцу са велике раздаљине, желео је и сада да понови "лепотицу" као од пре неколико година против Лудогореца, али је био много непрецизан.
23. минут
Одмах узвраћа Звезда преко Бена, имао је репрезентативац Комора отворен пут ка голу, после грешке одбране Браге, одлучио је да шутира, међутим, његов ударац био је изблокиран и лопта је отишла у корнер. У наставку акције португалски тим се одбранио.
22. минут
Најбоља шанса за Брагу: нападали су Португалци, у жељи да интервенише Драговић је клизећи стартовао, лопта се одбила усамљеном Орти, али је капитен гостију из чисте позиције очајно шутирао далеко од конструкције гола.
17. минут
Корнер за Звезду, изборио га је Иванић. Исти је извео Канга, директно је шутирао ка Матеусу, који је морао да боксује у нови корнер, али је судија свирао фаул домаћих играча над чуваром мреже Браге.
15. минут
Поново Брага покушава из даљине, овог пута ударац је опробао Орта, али је завршио као и претходни. На другој страни, атрактивно је покушао Иванић, али без успеха.
9. минут
Покушавају Португалци из даљине да изненаде Борјана, сада је то учинио Галено, али веома непрецизно.
6. минут
Распламсала се игра, отвореног гарда ушли су ривали у меч, жесток темпо.
2. минут
Узвраћају гости преко Руиза, његов ударац са дистанце отишао је далеко изнад гола.

 

1. минут
Прва добра шанса за Звезду: Гобељић је центрирао, одбрана Браге кратко интервенисала, лопта се вратила десном беку црвено-белих који је центрирао у средину казненог простора, али су се гости одбранили.
УТАКМИЦА ЈЕ ПОЧЕЛА.

ТОК МЕЧА.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - БРАГА 2:1 (0:0)

Стадион: "Рајко Митић"

Стрелци: Родић 75, Катаи п. 85. - Галено 76.

Судија: Џон Битон (Шкотска).

Жути картони: Минеиро, Мусрати (Брага)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Гобељић, Драговић, Дегенек, Родић - Саного (87. Панков) - Бен (38. Диони), Канга, Иванић, Катаи (88. Срнић) - Живковић (65. Крстичић). Клупа: Поповић, Гајић, Панков, Крстичић, Фалко, Петровић, Станић, Николић, Ераковић, Диони, Срнић.

БРАГА: Матеус - Фабијано (86. Коуто), Тормена, Оливеира, Леите - Минеиро (78. А. Орта), Ал Мусрати, Галено - Пјазон (78. Мартинс), Орта (89. Секера), Руиз (70. Гонзалес). Клупа: Са, Хорничек, Коуто, Секера, А. Орта, Гонзалес, Чикињо, Мартинс, Горби, Моура, Родригез, В. Оливеира.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Ана Семенович бивша руска клизачица.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.