clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

LIGA EVROPE: Zvezda SRUŠILA Bragu, Rodić i Katai VODE crveno-bele ka evropskom proleću (VIDEO)

16.09.2021. 18:18
Piše:
Srbija Danas
FK CRvena zvezda
FK CRvena zvezda / Izvor: MN Press
Sjajan meč na Marakani.

Ako se po jutru dan poznaje, Crvenoj zvezdi se smeši evropsko proleće. Iako je još rano za prognoze, igra koju su izabranici Dejana Stankovića pružili u duelu sa Bragom, uliva samopouzdanje srpskom šampionu, uoči predstojećih mečeva protiv bugatskog prvaka Ludogoreca i danskog Midtjilanda: Crvena zvezda - Braga 2:1 (0:0).

(SASTAVI) STANKOVIĆ SA JEDNIM IZNENAĐENJEM NAPADA BRAGU: Ovo je Zvezdinih 11 za PREMIJERU u Ligi Evrope

(SASTAVI) STANKOVIĆ SA JEDNIM IZNENAĐENJEM NAPADA BRAGU: Ovo je Zvezdinih 11 za PREMIJERU u Ligi Evrope

LETELE FLAŠE I STOLICE: Navijači Vest Hema divljali i prebijali po Zagrebu (VIDEO)

LETELE FLAŠE I STOLICE: Navijači Vest Hema divljali i prebijali po Zagrebu (VIDEO)

IZAŠLA JE NOVA FIFA RANG LISTA: Napredovali Piksijevi Orlovi

IZAŠLA JE NOVA FIFA RANG LISTA: Napredovali Piksijevi Orlovi

Sudar dva najveća favorita za prvo mesto u grupi. Crvena zvezda je blagi favorit sa kvotom 2,15 pošto kod kuće nije izgubila još od Bajerna. Dupla šansa 1X vredna je kvote 1,31. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Crvena zvezda – Braga.

U prvom poluvremenu vodila se velika borba, naročito u uvodnih 15-20 minuta. Zvezda je posle samo 60 sekundi zapretila preko Gobeljića, dok su gosti čestim udarcima sa distance želeli da iznenade Borjana, ipak, nijedan od njihovih projektila nije bio takav da bi kapiten srpskog šampiona morao da interveniše.

Najbolju šansu da povedu, Portugalci su imali sredinom prvog dela. Tada je usamljen ostao kapiten Brage Horta, kome je lopta stigla posle klizećeg starta Dragovića, ali je na sreću srpskog šampiona bio neprecizan kada je bilo najpotrebnije.

Veliki peh zadesio je Zvezdu u finišu poluvremena, kada se povredio El Fardu Ben. Napadač domaćeg tima je u jednom napadu, nakon duela sa protivničkim igračem, loše doskočio i pri tome se povredio, zbog čega je morao da u nastavku meča ustupi mesto Dioniju. Detaljne analize pokazaće kolika je težina Benove povrede i kada će se vratiti na teren. Ne treba podsećati da je trener Stanković u ovom duelu ostao lišen usluga Milana Pavkova, jer je i Zvezdin junak u epskom meču sa Liverpulom ispao iz stroja pred sam meč sa Portugalcima zbog povrede.

Daleko više uzbuđenja viđeno je u nastavku. Za samo 60 sekundi mreža se dva puta tresla, na obe strane. Najpre je Rodić posle kornera Kange u 75. minutu doneo prednost Zvezdi, da bi već u narednom napadu Braga izjednačila preko Galona.

Konačno, u 89. minutu posle prodora Ivanić je oboren u šesnaestercu, a Katai sigurno realizovao najstrožu kaznu za prvu radost Crvene zvezde u novoj evropskoj epizodu, koja je počela više nego uspešno.

Kako je meč tekao pročitajte u nastavku teksta.

Sve detalje sa stadiona "Rajko Mitić" iz minuta u minut možete da pratite na portalu Srbija Danas.

 

UTAKMICA JE ZAVRŠENA. Crvena zvezda je upisala prvi trijumf u Ligi Evrope.
90. minut
Igraće se još četiri minuta.
89. minut
Odlična intervencija Borjana, koji je sada spasio Zvezdu.
84. minut
GOOOOOOOL! Katai je bio nepogrešiv, Zvezda ponovo vodi, sada je sve u njenim rukama. 

 

83. minut
PENAL za Zvezdu. Škot je pokazao na belu tačku, posle faula nad Ivanićem, ali će sačekati odluku iz VAR sobe. Ipak je penal! Šutiraće Aleksandar Katai.
80. minut
Rodić je pokušao da pronađe Kataija, zaustavljen je Zvezdin Magiko, tražili su domaći igrači korner, ali je mahač pokazao na gol-aut.
78. minut
Žuti karton za Krstičića. U međuvremenu Braga menja, umesto Kjazona na terenu je Martins, dok je drugi Horta, Andre ušao u igru umesto Mineira.
76. minut
Samo 60 sekundi trajala je radost Zvezde pošto je Galeno već u sledećem napadu doneo izjednačenje Bragi. Preciznim udarcem sa distance pronašao je put do mreže Borjana, koji je bio nemoćan u ovoj situaciji.
75. minut
GOOOOOOOOL! Vodi Zvezda, Milan Rodić je strelac. Konačno je Kanga odlično izveo korner, a levi bek crveno-belih fenomenalno glavom poslao loptu u Mateusovu mrežu za vođstvo Stankovićevog tima - 1:0.

 

74. minut
SJAJNA PRILIKA za Zvezdu: Ivanić je bio u prodoru, uklizao je jedan igrač, izbioo loptu koja je došla Dioniju, ali je Mateus odlično intervenisao u korner.
71. minut
Opomena za reprezentativca Libije, požuteo je Musrati, drugi igrač u Bragi sa javnom opomenom.
70. minut
Menja i Braga, Ruiz je napustio teren, menja ga Gonzales.
68. minut
Slobodan udarac iskosa izveo je Kanga i centrirao u šesnaesterac, loptu je glavom sačekao Rodić, ali bio je to lak plen za Mateusa.
66. minut
Prvi žuti karton na utakmici, Lukas Mineiro je srušio sa leđa Sanoga i zaradio javnu opomenu.
65. minut
Menja Stanković: Umesto Živkovića ulazi Nenad Krstičić. U međuvremenu, Zvezda je imala mnogo sreće, pošto je Braga pogodila prečku, posle šuta jednog igrača gostiju lopta je pogodila Ortu u leđa i završila na gornjoj konstrukciji Borjanovog gola, koji je već bio savladan.
64. minut
Napadaju crveno-beli, sada je na povratnu loptu Rišaira Živkovića, iz prve pokušao Kanga, ali je njegov šut otišao iznad gola.
62. minut
Kakva šansa za Zvezdu, našao se Ivanić iskosa i silovito šutirao, odbana Brage je krajnjim naporom zaustavila ovaj pokušaj i izbaciila u korner. Posle Kanginog ubačaja, opasnosti više nije bilo za gol Portugalaca.
58. minut
Uzvraća Zvezda, nakon napada crveno-belih, odbrana Brage je intervenisala u korner. Izvodi ga Kanga, ali će imati priliku za popravni, jer je Fabijano izbio u novi udarac iz ugla. Još jednom je Fabijano bio priseban i treći put je Kanga morao da centrira, ali ovog puta Mateus je otklonio opasnost.
57. minut
Borjan je bio prvi put prinuđen da hvata loptu, posle centaršuta ona je išla ka Ruizu, ali je golman Zvezde bio priseban i intervenisao.
53. minut
Sada je pokušao i Galen, čak 11 puta šutirala je Braga iz daljine, ali srećom po Zvezdu, nijedna lopta nije išla u gol Borjana.
51. minut
Nezgodan šut Abera Ruiza ka Borjanu, bilo je blizu... Braga sve opasnija.
48. minut
Vukao je Leite za dres Živkovića i sudija je svirao faul, Zvezda je krenula u novi napad sa svoje polovine.
47. minut
Prvi korner u nastavku meča izvela je Braga, ali su crveno-beli bili prisebni i zaustavili Portugalce.
46. minut
POČELO JE DRUGO POLUVREME.
45. minut
KRAJ PRVOG POLUVREMENA.
45. minut
Posle kornera Brage, Galeno je šutirao iskosa, ali je odbrana reagovala na vreme i osujetila igrača Brage.
44. minut
Odlična prilika za Bragu ili napad koji je mogao da izraste u opasnost po Zvezdinog kapitena, ali je Dragović fenomenalnim klizećim startom na vreme intervenisao i sprečio najgore.
43. minut
Još jedan pokušaj kapitena Brage Orte iz daljine, možda i najbolje do sada, ali daleko od toga da je Borjan morao da interveniše.
40. minut
Korner za Zvezdu, treći po redu izveo je Kanga, kratko dodao Kataiju, koji je šutirao po zemlji, lak plen za Mateusa.
38. minut
Peh za Zvezdu, prilikom poslednjeg napada povredio se Ben i morao je da napusti igru. Stanković pravi prvu promenu, na terenu je Loi Dioni.
34. minut
Tempo je splasnuo, mirnija igra u odnosu na početak meča.
27. minut
Evo i Kange, prepoznatljiv po preciznom udarcu sa velike razdaljine, želeo je i sada da ponovi "lepoticu" kao od pre nekoliko godina protiv Ludogoreca, ali je bio mnogo neprecizan.
23. minut
Odmah uzvraća Zvezda preko Bena, imao je reprezentativac Komora otvoren put ka golu, posle greške odbrane Brage, odlučio je da šutira, međutim, njegov udarac bio je izblokiran i lopta je otišla u korner. U nastavku akcije portugalski tim se odbranio.
22. minut
Najbolja šansa za Bragu: napadali su Portugalci, u želji da interveniše Dragović je klizeći startovao, lopta se odbila usamljenom Orti, ali je kapiten gostiju iz čiste pozicije očajno šutirao daleko od konstrukcije gola.
17. minut
Korner za Zvezdu, izborio ga je Ivanić. Isti je izveo Kanga, direktno je šutirao ka Mateusu, koji je morao da boksuje u novi korner, ali je sudija svirao faul domaćih igrača nad čuvarom mreže Brage.
15. minut
Ponovo Braga pokušava iz daljine, ovog puta udarac je oprobao Orta, ali je završio kao i prethodni. Na drugoj strani, atraktivno je pokušao Ivanić, ali bez uspeha.
9. minut
Pokušavaju Portugalci iz daljine da iznenade Borjana, sada je to učinio Galeno, ali veoma neprecizno.
6. minut
Rasplamsala se igra, otvorenog garda ušli su rivali u meč, žestok tempo.
2. minut
Uzvraćaju gosti preko Ruiza, njegov udarac sa distance otišao je daleko iznad gola.

 

1. minut
Prva dobra šansa za Zvezdu: Gobeljić je centrirao, odbrana Brage kratko intervenisala, lopta se vratila desnom beku crveno-belih koji je centrirao u sredinu kaznenog prostora, ali su se gosti odbranili.
UTAKMICA JE POČELA.

TOK MEČA.

 

CRVENA ZVEZDA - BRAGA 2:1 (0:0)

Stadion: "Rajko Mitić"

Strelci: Rodić 75, Katai p. 85. - Galeno 76.

Sudija: Džon Biton (Škotska).

Žuti kartoni: Mineiro, Musrati (Braga)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo (87. Pankov) - Ben (38. Dioni), Kanga, Ivanić, Katai (88. Srnić) - Živković (65. Krstičić). Klupa: Popović, Gajić, Pankov, Krstičić, Falko, Petrović, Stanić, Nikolić, Eraković, Dioni, Srnić.

BRAGA: Mateus - Fabijano (86. Kouto), Tormena, Oliveira, Leite - Mineiro (78. A. Orta), Al Musrati, Galeno - Pjazon (78. Martins), Orta (89. Sekera), Ruiz (70. Gonzales). Klupa: Sa, Horniček, Kouto, Sekera, A. Orta, Gonzales, Čikinjo, Martins, Gorbi, Moura, Rodrigez, V. Oliveira.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ana Semenovič bivša ruska klizačica.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 

Piše:
Srbija Danas
16.09.2021. 18:18