Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЛИГА ШАМПИОНА: Ђаволи ШОКИРАЛИ Свеце у самој завршници, Порто после продужетака иде даље (ВИДЕО)

06.03.2019. 22:57
Пише:
Србија Данас
FK PSŽ - FK Mančester junajted
ФК ПСЖ - ФК Манчестер јунајтед / Извор: Реутерс

Пласман су већ обезбедили Ајакс и Тотенхем.

После Тотенхема и Ајакса пласман у четвртфинале Лиге шампиона обезбедио је и Манчестер јунајтед. После тријумфа у првом мечу над Манчестер јунајтедом (2:0), фудбалери Пари Сен Жермена као домаћини ипак нису сачували "капитал". У Паризу је било 3:1 за госте, а гол са беле тачке у судијској надокнади и запролаз даље дао је Маркус Рашфорд. Са беле тачке је погодио, после коришћења ВАР технологије, због играња руком. 

Пре тога, двоструки стрелац за Ђаволе био је Ромелу Лукаку. Почасни погодак за Парижане који су били у групној фази са Црвеном звездом дао је Хуан Бернат. Испоставило се још једном да фаворит на папиру није увек ни фаворит на терену. Ова победа такође добија на важности, пошто Оле Гунар Солскјер није могао да рачуна на неколико веома важних играча, као што су Пол Погба, Антони Марсијал, Немања Матић, Хуан Мата...

На другој страни, Томас Тухел није могао да рачуна "само" на Нејмара. 

У реваншу осмине финала елитног такмичења, између Порта и Роме одлучивали су продужеци. После 90 минута било је 2:1 за домаћина. Пошто је и Вучица у првом окршају славила са 2:1 играли су се продужеци. У 117. минуту, са беле тачке је погодио Алекс Тељеш, а најстрожој казни претходила је и ВАР потврда. Тако су Змајеви прошли даље пошто је после 120 и "кусур" минута било 3:1

ПРОГНОЗА, ПА ОБЕЋАЊЕ: Стојковић зна ко ће играти у финалу Купа, а онда ПРИПРЕТИО Радничком (ФОТО)

ПРОГНОЗА, ПА ОБЕЋАЊЕ: Стојковић зна ко ће играти у финалу Купа, а онда ПРИПРЕТИО Радничком (ФОТО)

БЕН: Велика је то ствар, желимо да нас памте

БЕН: Велика је то ствар, желимо да нас памте

На париском "Парку принчева" већ у другом минуту Ромелу Лукаку је савладао Ђанлуиђија Буфона. Маркињос је погрешио приликом враћања лопте Тијагу Силви, а Белгијанац је пресекао то додавање, обишао Буфона и најавио велику борбу. Прилично брзо, изједначили су Свеци Томаса Тухела. Дани Алвес је нашао Килијана Мбапеа на десној страни шеснаестерца, он је проследио на другу стативу, до Берната, за егал. Већ у 30. минуту поново су Ђаволи водили. Маркус Рашфорд шутирао је са дистанце, Буфон није успео да ухвати лопту. Испала му је из руку, а Лукаку је поново био стрелац. 

У наставку меча, у 56. минуту на кратко су се радовали домаћини. Анхел Ди Марија је затресао мрежу после одличне асистенције Мбапеа петом. Ипак, Словенац Дамир Скомина је добио сигнал од помоћника да се Аргентинац нашао у недозвољеној позицији. У 80. минуту, Мбапе је био у изгледној прилици, али је на десетак метара посустао. После дуела са голманом Давидом де Хеом, устао је, али касније није успео да задржи лопту. У трећем минуту надокнаде, опет је ВАР био активан. Питање је било да ли је било играња руком у казненом ПСЖ-а. На крају је донета одлука да га је било. Погодио је Маркус Рашфорд и донео велику радост. 

Као што је већ речено, Солскјер није могао да рачуна на Немању Матића због повреде. 

ЛИГА ШАМПИОНА: Тадићева асистенција ВЕКА, а онда је ГОЛОМ скинуо КРУНУ Краљу (ВИДЕО)

ЛИГА ШАМПИОНА: Тадићева асистенција ВЕКА, а онда је ГОЛОМ скинуо КРУНУ Краљу (ВИДЕО)

У другом мечу, у Португалији, Змајеви су повели у два наврата. Прво је Тикињо Соареш је погодио из петерца после одличног додавања Мусе Мареге, али и лошој одбрани Римљана. Само десет минута раније, у 37. минуту пенал за госте из Италије. Едер Милитао је направио пенал, домаћин је протестовао, али судија Чакир није мењао одлуку. Капитен Данијеле де Роси је изједначио. 

У другом полувремену, ново вођство Змајева. Марега се у 53. минуту уписао у стрелце. У улози асистента је био Корона. Пошто су резултати били идентични играло се још 30 минута, а две добре прилике је пропустио Един Џеко. А онда у 117. минуту, пенал због повлачења и поново ВАР. Алекс Николао Тељеш је погодио са беле тачке за четвртфинале. У 122. минуту, Муса Марега је оборио Патрика Шика, али Чакир није желео да поново на снази буде ВАР. Пресудио је и без њега да прекршаја у казненом Порта није било. 

Све време за Вучицу играо је капитен репрезентације Србије, Александар Коларов. 

Следеће недеље нас очекују дуели Јувентус - Атлетико Мадрид (0:2 први меч), Манчестер сити - Шалке (3:2), Барселона - Лион (0:0) и Бајерн - Ливерпул (0:0). Тада ће бити познати и сви четвртфиналисти. 

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД 1:3 (2:0 у првом мечу)

СТРЕЛЦИ: Бернат 11. - Лукаку 2, 30, Рашфорд 90 3.п

СТАДИОН: "Парк принчева" (Париз) 

СУДИЈА: Дамир Скомина (Словенија)

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН: Буфон, Керер (од 70. Паредес), Силва, Кимпембе, Бернат, Маркињос, Верати, Алвес, Дракслер (од 70. Меније), Ди Марија, Мбапе.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД: Де Хеа, Линделеф, Баји (од 36. Далот), Смолинг, Шо, Јанг (од 87. Гринвуд), Мектоминеј, Фред, Переира (од 80. Чонг), Рашфорд, Лукаку.

 

ПОРТО - РОМА 3:1 (1:2 у првом мечу)

СТРЕЛЦИ: Соареш 27, Марега 53, Тељеш 117.п - Де Роси 37.п

СТАДИОН: "Драгао" (Порто)

СУДИЈА: Џунејт Чакир (Турска)

ПОРТО: Касиљас, Едер, Фелипе, Пепе, Тељес, Данило, Отавио, Ерера, Корона (од 69. Брахими), Марега, Соареш (од 78. Фернандо).

РОМА: Олсен, Карсдорп (од 53. Флотенци), Манолас, Маркано (од 77. Кристанте), Жезус, Коларов, Н'Зонзи, Де Роси (Пелегрини 45 4.), Заниоло, Џеко, Пероти.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Можете и да погледате како изгледа Полина, ћерка хокејашке легенде Вејна Грецког