Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БОРЈАН ЈЕ СКИДАО ЧУДА, А НИКО МУ НИЈЕ ДАО ГОЛЧИНУ КАО ЛУКА: Стојановић за СД о каријери и корони у САД и раном одласку из Партизана

07.01.2021. 11:00
Пише:
Србија Данас/Ивана Јовичић
Luka Stojanović
Лука Стојановић / Извор: Фото: МН Press - Youtube printscreen/VSport Видеос

"Једина ствар коју бих искрено променио да могу да вратим време, сигурно је то да не бих тако рано отишао из црно-белих."

Прве фудбалске кораке направио је у Партизану, али коцкице су се тако склопиле да никада није дебитовао за први тим црно-белих већ је своју срећу тражио у Спортингу, Аполону, Мускрону, Антверпену, Чукаричком. Сјајне партије у дресу тима са Бановог брда препоручиле су га члану МЛС лиге, екипи Чикага, чији челници нису губили време већ су урадили све да Лука Стојановић стигне у Америку. 

СРБИН КОГА ЈЕ ЛИПИ НАЗВАО - АЗИЈСКИ ИБРАХИМОВИЋ Дејан Дамјановић за СД: "Ситуација са короном била је тешка у Кореји, сада је то иза нас"

СРБИН КОГА ЈЕ ЛИПИ НАЗВАО - АЗИЈСКИ ИБРАХИМОВИЋ Дејан Дамјановић за СД: "Ситуација са короном била је тешка у Кореји, сада је то иза нас"

ЧОВЕК СА ДРУГЕ ПЛАНЕТЕ: Погледајте 10 ствари које је у фудбалу урадио једино Роналдињо (ВИДЕО)

ЧОВЕК СА ДРУГЕ ПЛАНЕТЕ: Погледајте 10 ствари које је у фудбалу урадио једино Роналдињо (ВИДЕО)

ПЛАКАО КАО МАЛО ДЕТЕ: Батистута је ЛЕГЕНДА фудбала, а овај детаљ му је обележио каријеру (ВИДЕО)

ПЛАКАО КАО МАЛО ДЕТЕ: Батистута је ЛЕГЕНДА фудбала, а овај детаљ му је обележио каријеру (ВИДЕО)

Повреда га је спречила да на прави начин започне свој амерички сан, али сви у Чикагу верују да ће већ у сезони која је пред нама некадашњи првотимац Чукаричког показати сав свој потенцијал. Стојановић у интервјуу за портал "SrbijaDanas.com" поручује да Американци рачунају на њега и објашњава каква је ситуација "преко баре" када је корона вирус у питању.

Откуд одлука да каријеру наставите у Америци? Ваш амерички сан није почео како је требало због повреде која вас је одвојила од терена.

- Већ после првог позива имао сам неки добар осећај. Од почетка приче сам сматрао да је МЛС лига парво место за мене, а Америка права земља за моју породицу и одрастање синова. Нажалост, десила се повреда већ на другој утакмици, али пресудила је велика жеља људи из клуба. Јасно су показали да ме желе и да ме хоће у тиму за наредне три године. Мислим да је све то помогло да добијем адекватан третман за опоравак и да и те како рачунају на мене за следећу сезону - почео је причу за SrbijaDanas.com Лука Стојановић. 

Сезона у Америци је завршена, какви су планови за наредну с обзиром на актуелну ситуацију и пандемију корона вируса?
Шта желете себи и најближима у новој години?

- С обзиром на повреду коју сам имао у 2020. години, за предстојећу ћу својим најближима, себи, а и свим људима, пожелети само здравље. Све остало ће доћи. Део празника провешћу са породицом у Мексику, а део у Београду уз индивидуалан рад како бих што спремнији дочекао почетак припрема.

- Лига је завршена 12. децембра. По мом мишљењу, помало неочекивано тријумфовао је Колумбус. Када је почетак нове сезоне у питању, за сада је још увек све неизвесно, али искрено верујем да ће почети као и све до сада, средином јануара. Надам се да ће се ситуација са короном смирити и да ће челници лиге и државе омогућити барем одређени број навијача на стадионима. 

Повреда полако постаје прошлост. У МЛС сезони која је пред нама, очекује се да у дресу Чикага покажете сав свој потенцијал?

- Поред свега што се дешавало ове 2020. године, имао сам и ту повреду. Одиграо сам свега шездесетак минута за екипу Чикага и искрено, нестрпљив сам да поново изађем на терен и са великим жаром чекам почетак нове сезоне и нову трку за бодове.

Luka Stojanović
Лука Стојановић / Извор: МН Press

Они који дотад нису пратили вашу каријеру и који нису знали много о вама, више су се заинтересовали после мајсторског поготка који сте постигали против Црвене звезде, када сте матирали Милана Борјана са центра игралишта. Да ли је тај гол за шпице најбољи моменат у вашој каријери?

- Гол који сам постигао против Црвене звезде, ме је искрено речено представио српској фудбалској јавности. Сасвим сигурно је то погодак који је обележио моју досадашњу каријеру. Волео бих да успем да поновим тако нешто, али мислим да ће бити изузетно тешко јер се ретко када тако идеално склопе све потребне коцкице. Али, још сам млад, имам још доста фудбалских година пред собом па ћемо видети.

Још увек сте млади и рано је да се своде било какви рачуни. Али, када погледате уназад, колико сте задовољани оним што сте досад постигли? Да ли бисте нешто променили да можете?

- Искрен да будем, задовољан сам оним што сам постигао до сада. Једина ствар коју бих искрено променио да могу да вратим време, сигурно је то да не бих тако рано отишао из Партизана. Био сам изузетно млад. Руку на срце, када стигне понуда за играча Партизана, било да има 16 или 26 година, мало ко остане имун на то. Већина би оберучке прихватила понуду као што сам и ја, јер играчи Партизана су одувек занимљиви на фудбалском тржишту - закључио је Стојановић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Кристина, изабраница Александра Митровића.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.