Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАРКО ЈЕВТОВИЋ ЗА СД: Партизану треба подршка, емотивно и стресно сам доживео прошлу сезону

31.07.2022. 20:23
Пише:
Србија Данас/С.Ј.
Marko Jevtović
Марко Јевтовић / Извор: МН Press

О периоду када је заволео фудбал, највећем мајстору на терену и омиљеном играчу вечитог ривала.

Борбен, скроман и привржен правим вредностима - особине које красе некадашњу пчелу радилицу Партизана, а сада узданицу Газијантепа, Марка Јевтовића. После три године проведене у Коњаспору, и кратке епизоде у катарском Ал Ахлију, односно повратничком мандату у Партизану, пчела радилица се враћа у турски Вилајет, сада у дресу Газијантепа, у ком ће свлачионицу делити са доскорашњим саиграчем у црно-белом дресу, Лазаром Марковићем.

ЛАЗАР МАРКОВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА СД: Нико ме никад није желео као Аустралијанци, одабрао сам оне којима сам "Син ветра"

ЛАЗАР МАРКОВИЋ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА СД: Нико ме никад није желео као Аустралијанци, одабрао сам оне којима сам "Син ветра"

БОБАН БАЈКОВИЋ ЗА СД: Оно што је Стојковић урадио је недопустиво, љубав се не продаје ни за 100 милиона

БОБАН БАЈКОВИЋ ЗА СД: Оно што је Стојковић урадио је недопустиво, љубав се не продаје ни за 100 милиона

У разговору за Србија Данас открио нам је како је заволео фудбал, кога највише поштује из табора вечитог ривала, као и ко је највећи мајстор ове игре. Почео је ипак о свом привикавању на нови амбијент уз помен свог новог-старог колеге.

- Адаптација је прошла добро, није ми тешко да се привикнем, био сам у Турској до скоро, познајем тренера, играче, били смо противници, а сада смо заједно. Клуб је стабилан, екипа је одлична, има доста добрих појединаца и срећан сам што сам овде. Ту је и Лазар Марковић, велико име са великом каријером, драго ми је да смо саиграчи поново, реч је о добром момку и професионалцу, донеће много нашој екипи својим квалитетом и присуством. Надам се успесима заједно - истакао је Јевтовић за наш портал.

Marko Jevtović
Марко Јевтовић / Извор: МН Press

О заједничком успеху маштали су и наступајући за Партизан, обојица као повратници у Парни ваљак, међутим титула је црно-белима измакла у самом финишу никад узбудљивије сезоне. Из Београда се у иностранство отиснуо као освајач националног првенства и троструки шампион Купа Србије, са акцентом на дуплу круну 2017. године под вођством Марка Николића. После напуштања Катара амбиције у родној груди са вољеним тимом биле су велике, али резултат је изостао, што је нашем саговорнику тешко пало.

- У Партизан сам се вратио на позив људи да пробамо да наше циљеве остваримо. Дошао сам у формирану екипу, тренер је био дуго ту, покушали смо да остваримо и нажалост нисмо успели. За мене је то било јако стресно, све то сам тешко поднео, емотивно, а у међувремену се десила и промена тренера, као и једна транзиција, доста играча је отишло, дошло је премало сразмерно напуштањима - оцењује Јевтовић за СрбијаДанас и наводи да су црно-бели сада у тешком моменту.

Marko Jevtović
Марко Јевтовић / Извор: МН Press

- Тренеру, стручном штабу и играчима је сада тешко, у тешком су моменту, није нормално да се тако нешто деси. Ова екипа је сада у некој фази адаптације, много носилаца екипе је отишло, тешко је сада све то изнети, а у Партизану је увек притисак. Волео бих да се ти момци подрже максимално, и да ће све бити како треба на крају, јер су сада заиста у тешком моменту. Десила се огромна промена, ненормална промена и волео бих да се опет бележе добри резултати у континуитету, верујем у то. Партизан данас ради у ненормалним условима - поручује стамени задњи везни. 

Већ је навикао на иностране ангажмане, али сваки одлазак из Београда му тешко пада.

- У Београду највише ће ми недостајати породица и пријатељи, као и сам начин живота. Ипак, доста дуго сам ван Београда, некако сам и навикао, није ми проблем, али ми недостају породица и најближи. Фудбал сам заволео као мали, а још нисам био ни проходао. Лопта је било нешто чиме сам био опчињен, само да је шутирам по цео дан. Наравно, заволео сам је гледајући старијег брата који је у то време већ тренирао фудбал - осврнуо се Марко и на рано детињство у ком се заљубио у најважнију споредну ствар на свету.

За разлику од многих фудбалера, који уживају у луксузу и неким другим вредностима, Јевтовић важи за изузетно породичног човека, приврженог супрузи и деци, са којима гледа да проведе што више времена.

- Највише слободно времена проводим са породицом, са својом децом. Њима посвећујем што више пажње, дешава се да по пар дана нисам код куће, али кад год сам ту и кад год могу, проводим време са њима, то ми је најбитније - поново нам бивша узданица Партизана показује начин на који је одгојен.

Такође, осврће се и на своја пријатељства из редова вечитог ривала, као и на играча ког највише поштује из црвено-белог табора.

- Имам доста пријатеља и познаника који су играли у Црвеној Звезди, имам неколико заиста блиских пријатеља, што је нормално, сви се ми познајемо и поштујемо ван терена. На терену је познато каква је атмосфера, а омиљени играч из Звезде би био Ненад Милијаш. Он је мој Земунац, поштујем га и приватно, као играча, као капитена и великог репрезентативца - каже Јевтовић, али ипак не заборавља играча ког сматра највећим фудбалским мајстором, који долази из редова вољеног клуба, Партизана.

- Највећи мајстор је свакако Саша Илић, један од најпознатијих и највећих мајстора са којима сам играо, било је ту још мајстора, али издвојио бих њега као најбољег - рекао је Јевтовић за СрбијаДанас.

Он за крај наводи да себе и после фудбалске каријере види у овом спорту, који је са њим још од детињства.

- Видим Марка Јевтовића у фудбалу, јер фудбал је део мене још од раног детињства. Видим себе ту, а у којој улози, то ћемо још  видети. Време ће показати, фудбал је нешто у чему сам сваки дан - истакао је скромни Јевтовић, момак невероватних фудбалских умећа и правог система вредности.

Најновије вести о ФК Партизан можете наћи ОВДЕ.

 

}