Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

МИЛАН БОРЈАН ЗА СД: О трагу на Мундијалу, Звездином европском пролећу, печату новог тренера и наследнику на голу

07.09.2022. 20:03
Milan Borjan
Милан Борјан / Извор: МН Press

Млађи брат као адекватна замена...

Покретачка снага српског шампиона, капитен, лидер, командант и "хоботница" која уклето зачара своју мрежу и у старту креира ноћне море нападача из табора ривала. Када имате таквог голмана, цела екипа је растерећенија, противник нервознији, а навијачи радоснији. Управо таквог има Црвена звезда у лику Милана Борјана, чувара црвено-белог гола, али и узданица канадске репрезентације, која је први пут после 36 година успела да се пласира на Мундијал, а своју "талију" види управо у момку рођеном у Книну, те 1987. године.

ИВАН ГОЛАЦ ЗА СД: Екипа Партизана је осредњег квалитета, али у дербију и просек може да надмаши себе

ИВАН ГОЛАЦ ЗА СД: Екипа Партизана је осредњег квалитета, али у дербију и просек може да надмаши себе

ЛУКА ЛУКОВИЋ ЗА СД: Отворено о Јавору, надимку "Кевин Пантер", могућем повратку у Звезду

ЛУКА ЛУКОВИЋ ЗА СД: Отворено о Јавору, надимку "Кевин Пантер", могућем повратку у Звезду

У разговору за портал СрбијаДанас, Борјан је открио колико тиму значи "хук са Маракане", какве иновације је увео нови тренер, ситуацију у пакленој групи Лиге Европе, али и прогнозама за предстојеће Светско првенство, које се крајем године игра у Катару.

Упркос серији ремија (Макаби, Партизан, ТСЦ), капитен верује у свој тим и тврди да је атмосфера у екипи остала добра, те да је тим и даље ментално јак. 

- Држимо се као права породица, сложни смо годинама уназад и то нас краси као екипу. Некада дође до слабијих резултата, што је и нормално у фудбалу. Екипе које играју у лигама петице такође изгубе у оквиру својих шампионата од екипа које су слабије на папиру. Имамо јак фокус, спремамо се максимално за сваки наредни меч, чврсти смо ментално.

Milan Borjan
Милан Борјан / Извор: МН Press

Иако је шампион Србије прошле године успео да надокнади заостатак за вечитим ривалом и одбрани титулу шампиона, те покаже карактер и квалитет, Борјан сматра да је овогодишњи тим бољи од оног који је претходне сезоне освојио дуплу круну.

- Екипа је снажнија у односу на прошлу сезону, а и сами знате какав тим имамо. Ту не мислим само на индивидуални квалитет, који без сумње поседујемо, већ и на цео тим као групу. Момци који су стигли су одмах показали квалитет. Раде одлично на тренинзима, а то им се враћа на мечевима у виду голова и асистенција. Букари и Кангва су сјајни момци и одлично су се уклопили у екипу - навео је Борјан за наш сајт.

Нису црвено-бели успели да се домогну Лиге шампиона, али у Лиги Европе имају ривале достојне и најелитнијег такмичења. Први ривал биће Монако, који стиже пред узаврелу Маракану препуну Делија.

- Јака група, као да се ради о Лиги шампиона. Међутим, то смо и желели, да се такмичимо са најбољима, јер Звезда ту припада. Очекују нас тешке утакмице и надамо се феноменалне кореографије на Маракани. Монако нам долази у четвртак, убеђени смо да ће осетити тај хук са трибина и песму навијача. Знамо да су Делије увек ту уз нас.

Delije
Делије / Извор: Србија Данас

Треће узастопно европско пролеће је циљ српског шампиона, а Борјан верује да је оно могуће уз подршку најватренијих навијача.

- Даћемо све од себе да изборимо треће узастопно европско пролеће. Неће бити лако, заиста су тешки противници испред нас. Једноставно за то смо се спремали, то смо желели, нема разлога да не размишљамо о првом месту у групи. То би значило да немамо највише амбиције, а баш супротно увек стремимо према највишим циљевима. Уз подршку навијача верујемо у нове европске успехе.

Звезду је сачекала и смена тренера. Уместо Дејана Станковића на клупу је стигао Милош Милојевић, чији новитети су већ приметни у игри тима са Маракане.

- Одлично познајемо Милоша Милојевића, као и он нас. Веома нам је драго што се вратио у клуб. Зна много фудбала, има инострано искуство, већ је донео много новитета у игри и тек ће се у наредном периоду видети његов печат - истиче голман за СрбијаДанас.

Неизоставан "зачин" у овом рецепту успеха свих ових година биле су Делије, што Борјан врло добро зна.

- Навијачи су увек ту уз нас, уживамо њихову велику подршку. Нек наставе да нас бодре као што су то радили до сада, а ми ћемо дати све од себе да их обрадујемо позитивним резултатима и новим успесима.

Milan Borjan
Милан Борјан / Извор: МН Press

Миланов млађи брат Никола наступа за Графичар, а старији од браће Борјан труди се да буде ветар у леђа и највећа подршка, како би једног дана добио наследника на голу српског првака.

- Никола увек има пуну подршку од мене, не само када се ради о фудбалу, већ и о животу генерално. Вредно ради и тренира, каријера је тек пред њим. Уз напоран рад и константан развој у Омладинској школи Црвене звезде верујем да може да постане одличан голман. Од свег срца му желим да успе у томе, а од мене ће увек имати велики ветар у леђа.

Milan Borjan
Милан Борјан / Извор: Профимедиа

Поред обавеза у клубу, Милана Борјана очекује и предстојећи Мундијал у Катару. Његова Канада игра у групи са Белгијом, Хрватском и Мароком, међутим момак рођен у Книну верује у успех и земље за коју брани, али и оне која му је у срцу, наше Србије.

- Радује ме што ће људи ове године гледати Србију на Светском првенству и наравно желим много успеха репрезентацији Србије. Имају потребан квалитет да дођу до краја такмичења. Са Канадом верујем у успех, а сам пласман нам даје наду да можемо да идемо још даље. Поносам сам на земљу за коју браним  и даћемо све од себе да оставимо велики траг на предстојећем Мундијалу - закључио је Милан Борјан за сајт СрбијаДанас.

Све ексклузивне интервјуе за портал СрбијаДанас можете прочитати ОВДЕ.

БОНУС ВИДЕО: Погледајте Снежану Борјан, супругу Милана Борјана, како ужива на базену