Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕМА ЕГЗОДУСА: Са Чаира демантују ОСИПАЊЕ, најављују борбу за ВРХ и следеће сезоне

25.05.2019. 21:04
Пише:
Србија Данас
Meraklije
Мераклије / Извор: МН Press

Нишлије уверавају да се све ради плански и са разлогом.

Фудбалски клуб Раднички из Ниша издао је саопштење у којем демантује егзодус првотимаца са Чаира о коме су данас писали српски медији. Из клуба уверавају да се све ради плански, са разлогом и да ће Реал са Нишаве бити спреман за највише домете и следеће сезоне.

Саопштење Радничког преносимо у целости.

КУД БАШ ТАМО? Џеко РАЗОЧАРАО навијаче Роме, прешао у редове ЉУТОГ РИВАЛА! Овоме се НИКО није надао (ФОТО)

КУД БАШ ТАМО? Џеко РАЗОЧАРАО навијаче Роме, прешао у редове ЉУТОГ РИВАЛА! Овоме се НИКО није надао (ФОТО)

САВО РАЗОТКРИО: Нџај завршио у БОЛНИЦИ после Ниша. Ово је његова судбина у Партизану

САВО РАЗОТКРИО: Нџај завршио у БОЛНИЦИ после Ниша. Ово је његова судбина у Партизану

ИПАК ОДЛАЗИ: Убојити НАПАДАЧ Јувентуса напушта Торино! (ФОТО)

ИПАК ОДЛАЗИ: Убојити НАПАДАЧ Јувентуса напушта Торино! (ФОТО)

Многи медији данас су пренели вест да ће се у Фудбалском клубу Раднички десити „егзодус“ и да ће тим бити доста слабији наредне сезоне,  Из клуба демантују такве информације. 
Окосница екипе из прошле сезоне остаће у Нишу, доћиће и адекватна појачања, а за одласке поједниних играча се одавно знало, тако да ће њихове замене бити довођене плански.

Већина првотимаца која је изнела терет историјске сезоне, у којој је Раднички по први пут постао вицешампион државе, под уговором је са клубом и они ће га предводити и наредне сезоне. То су Нермин Хаскић, Радован Панков, Саша Стојановић, Ђорђе Црномарковић, Стефан Ђорђевић, Тарас Бондаренко, Риота Нома, Петар Петровић, Никола Чумић, Алекса Јовановић, Марко Живковић… Остаје да се види какав ће бити статус „домаћег“ ветерана Александра Јовановића, који је имао малу минутажу, али је без обзира на то важан део тима са Чаира.

Nenad Lalatović
Ненад Лалатовић / Извор: МН Press

Што се тиче судбине тренера Ненада Лалатовића, он је у недељу још једном поновио да има неколико иностраних понуда, али да би, уколико се такав трансфер не реализује, радо остао у Нишу, те да ће коначну одлуку донети након одмора, не пре 1. јуна, после разговора са руководством Радничког.

МИТАР ОВО НИЈЕ ЗАСЛУЖИО: Фулам се овом одлуком ОГРЕШИО о српског нападача (ФОТО)

МИТАР ОВО НИЈЕ ЗАСЛУЖИО: Фулам се овом одлуком ОГРЕШИО о српског нападача (ФОТО)

ОЧАРАЛИ СУ СВЕ: Први ПЛЕС Драгане и Милоша био је као из БАЈКЕ! Емотивна сцена... (ВИДЕО)

ОЧАРАЛИ СУ СВЕ: Први ПЛЕС Драгане и Милоша био је као из БАЈКЕ! Емотивна сцена... (ВИДЕО)

ДЕЛИЈЕ У ТРАНСУ: Звезда ШАМПИОН Србије! (ФОТО)

ДЕЛИЈЕ У ТРАНСУ: Звезда ШАМПИОН Србије! (ФОТО)

–Увек желимо још један корак напред у односу на претходну сезону, тако ће бити и сада. Неки играчи одлазе, неки остају, али оне који су отишли заменићемо још бољим! Наш циљ и главна опсесија остаје освајање једног трофеја, који ће, надам се, следеће године стићи у Ниш. Желимо искорак и у Европи, мислим да смо партијама у домаћем шампионату показали да смо кадри да то и учинимо. Што се тренера тиче, сада смо сви на одмору, о томе ће се разговарати у наредном периоду - у свом стилу, речима пуним оптимизма, рекао је Ивица Тончев, први човек клуба.

Са последњим судијским звиждуком у утакмици против Младости из Лучана у последњем колу Суперлиге Србије, Раднички је и званично окончао сарадњу са Николом Дринчићем и Петром Грбићем, што се у клубу знало, јер су са њима и потписани уговори на једну сезону. Њих двојица су много допринели добрим резултатима екипе и Раднички ће им увек бити захвалан. Такође, према условима одавно склопљеног трансфера, Лазару Ранђеловићу истекла је шестомесечна позајмица од стране Олимпијакоса, за који је потписао још прошле јесени и млади репрезентативац Србије ће, након предстојећег Европског првенства у Италији и Сан Марину, где би требало да буде један од адута селектора Горана Ђоровића, отиснути у Пиреј и започети своју интернационалну каријеру.

Своје „папире“ узео је и голман Боривоје Ристић, који је изразио жељу да каријеру и живот настави у Грчкој, па му је Раднички изашао у сусрет. Уговор је истекао и десном беку Александру Тодоровском, који је, како је сезона одмицала, пружао све зрелије партије, али са њим ће се водити преговори о наставку сарадње. Овом списку треба додати и име Дамира Којашевића, који је још пре неколико недеља напустио Чаир, не оправдавши епитет највећег зимског појачања.

Раднички је завршио као други у Суперлиги Србије, а у Купу Србије су заустављени у полуфиналу од Партизана који је недавно и освојио четврти трофеј заредом у том такмичењу.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Кристина Штрбац, девојка првотимца Црвене звезде Алексе Вукановића