Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРЕСЕК ДАНА ШТА СЕ СВЕ ДЕШАВАЛО У ПАРТИЗАНУ: Ово су детаљи који су промакли јавности

12.09.2022. 23:38
Пише:
Србија Данас/Телеспорт
Milorad Vučelić i Ostoja Mijailović
Милорад Вучелић и Остоја Мијаиловић / Извор: МН Press

Понедељак је дан који су сви навијачи Партизана чекали са нестрпљењем

Данашњи дан је требало да представља нове промене у Партизану, барем се тако најављивало.

Уместо тога, добјен је ријаилити програм, који не одговара никоме, а најмање иде у корист “владајућој” структури.

ПОПУЛАРНИ СРБОМРЗАЦ УЗ ВУЧЕЛИЋА: Рашо Вучинић позивао на укидање СПЦ, сада би да диригује Партизаном

ПОПУЛАРНИ СРБОМРЗАЦ УЗ ВУЧЕЛИЋА: Рашо Вучинић позивао на укидање СПЦ, сада би да диригује Партизаном

"СВЕ СКУПШТИНЕ СУ НЕЛЕГАЛНЕ И НЕЛЕГИТИМНЕ": Бура у Партизану и Вучелић одржао конференцију

"СВЕ СКУПШТИНЕ СУ НЕЛЕГАЛНЕ И НЕЛЕГИТИМНЕ": Бура у Партизану и Вучелић одржао конференцију

ЗА ЛУТОВЦА НЕМА УМОРА: Ми смо Партизан, једва чекамо Ницу

ЗА ЛУТОВЦА НЕМА УМОРА: Ми смо Партизан, једва чекамо Ницу

ПОЧЕТАК ДАНА

Мало пре 17х пред вратима стадиона појавили су се делегати који су присталице кандидатуре Остоје Мијаиловића. Скупштина није ни кренула, а људи на стадиону могли су да присуствују озбиљном скандалу. На снимку, који је касније обелодањен јавности, види се како генерални директор ФК Партизан, Милош Вазура, отима документа, за која ће се касније испоставити да су овлашћења која су добијали делегати који пружају подршку актуелном председнику кошаркашког клуба. Како је истакао Мијаиловић касније на конференцији, сви делегати су попунили образац који им је достављен, али приликом уласка на стадион, појединцима су тражене додатне информације и онемогућен им је улаз у салу скупштине, што је значило да скупштина неће бити одржана како је првобитно планирано.

ПРОСТОРИЈЕ ТК ПАРТИЗАНА

Незадоволни дешавањима и инцидентима који су претходили почетку скупштине, Остоја Мијаиловић и његове присталице заједно напуштају салу за скупштине и селе се у просторије тениског клуба Партизан, где настављају скупштину према прописаном закону и статуте, с обзиром да су у том моменту имали кворум. На “импровизованој” скупштини гласали су присутни делегати, чији гласови заједно износе збир од 52 поена. С обзиром да на скупштини Партизана укупно постоје 22 делегата, односно 93 поена, јасно је да је кандидат Остоја Мијаиловић у датом моменту имао апсолутну већину. Пред камерама и у ливе преносу, изабран је нови председник ЈСД Партизан, ако и нова владајућа структура. Како је истакао сам Мијаиловић, нови управни одмор са њим на челу ће да чине Партизанове легенде попут Жељка Обрадовића, Марка Николића, Филипа Филиповића и других спортиста који су оставили значајан траг у Партизановим секцијама.

ПРОСТОРИЈЕ ФК ПАРТИЗАНА

Након изласка Мијаиловића и његове већине делегата, владајућа структура је наставила са одржавањем скупштине, иако је у том моменту она изгубила легитимитет кворума одласком већине. Тада је тек уследила конфузна ситуација. У моментима када је организована “импровизована” скупштина на челу са Мијаиловићем, огласио се званични сајт фудбалског клуба Партизан, који је своје навијаче обавестио да је Милорад Вучелић “новоизабрани” председник?! У то име је сазвана и конференција од 20 часова.

Ипак, након свега пар минута, та објава је избрисана, а објављена је нова у којој је Вучелић ословљен са епитетом “актуелни”, где се акценат ставља на заказивање нове скупштине.  Актуелно руководство је у тим моментима променило одлуку и одабрало да ипак покуша да “обори” одлуке “нове” скупштине путем медијских прозивки и писаних текстова. 

КОНФЕРЕНЦИЈА ОД 20х

Оно што је било сумњиво већини навијача, ако је веровати друштвеним мрежама, јесте чињеница да су људи окружени Вучелићем првенствено људи веома упитне прошлости. Такође, у очи је упадала чињеница да су актери конференције, мимо Милорада Вучелића и Милорада Пушице, имали испред себе папире коју су читали?! Доста нејасна конференција утицала је на још веће неповерење навијача, а у српским медијима и на друштвеним мрежама почели су да се појављују детаљи из прошлости извесног Раша Вучинића, као и Милорада Пушице. Што се тиче Пушице и његовог излагања, веома је занимљива чињеница да је рекао како је у управи Партизана од 1974. Године, а тада је имао свега 14 година?! Такође, бивши председник Партизана, Владимир Вулетић, у више наврата је упозоравао на његову сумњиву прошлост, повезујући га са кланом ухапшеног Вељка Беливука. 

Што се тиче представника клуба дизача тегова, Раша Вучинића, српска јавност је га је могла боље упознати током немира у Црној Гори, када се извесни делегат близак Милораду Вучелићу залагао за укидање СПЦ. Он је тада у српској јавности описан као пример како од Србина Херцеговца настаје црногорски антисрбин. 

Што се тиче актуелног или бившег председника, Милорада Вучелића, вероватно “highlight” конференције био је помињање председника државе, Александра Вучића. Верујемо да до сада у историји спорта није виђено да се неко бори за позицију помињањем врховног моћника једне државе, покушавши тиме да заплаши противкандидата и његове присталице. Многи су овај потез прокоментарисали као очајнички, с обзиром да увлачење самог председника и политике у целокупну ситуацију није потез који радите када сте сигурни у себе и своје одлуке. Међу актуелном структуром очигледно влада огроман страх, с обзиром да коначно наспрам себе имају противкандидата, с обзиром да последњих пет и по година уопште нису одржали скупштину спортског друштва.

ЗАКЉУЧАК

Из свега наведеног, јасно је да кандидатура Милорада Вучелића за циљ има само једно, а то је остати у фотељи председника што је дуже могуће. Партизану одавно није добро, а са њим на челу му неће бити ни боље. Чињеница да скупштине ЈСД-а није било преко 5 година, указује само на приватне похлеплне намере Милорада Вучелића, када је у питању имовина ЈСД Партизана.

Расплет целе ситуације се може очекивати током актуелне седмице. Ипак, како сазнају медији, скупштина одржана у просторијама тениског клуба на челу са Остојом Мијаиловићем је пред усвајањем и озваничењем. Тиме би данас постављено руководство и званично ступило на снагу, а сам Мијаиловић би добио право да уместо владајуће гарнитуре у фудбалском клубу уведе привремене мере, које би подразумевале привремену управу