Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОДНЕТА КРИВИЧНА ПРИЈАВА: "Кукавички, подмукло..." Арена открила ШТО је ПРЕКИНУТ пренос меча Звезда - Олимпија

16.04.2021. 16:40
Пише:
Србија Данас
KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: МН Press

Црвено-бели добили хичкоковски меч.

"Арена Channels Гроуп" поднела је кривичну пријаву против NN лица због нестанка електричне енергије у струјном ормару на који је било прикључено репортажно возило ове компаније на мечу између Црвене звезде и Цедевита Олимпије, а као разлог наводе индикативну чињеницу да је електрична енергија искључена само на електричном ормару на који је било прикључено њихово репортажно возило, док је напајање струјом у свим другим деловима хале „Александар Николић“ било потпуно нормално.

МЕРИДИАН НАЈВЕЋЕ КВОТЕ: Тотенхем 2.35, Бајерн 2.05, Интер 2.45, Марсеј 2.05

МЕРИДИАН НАЈВЕЋЕ КВОТЕ: Тотенхем 2.35, Бајерн 2.05, Интер 2.45, Марсеј 2.05

ШТА ЋЕ РЕЋИ ГРОБАРИ: Бивши играч Партизана без клуба, али желе га и црвено-бели!

ШТА ЋЕ РЕЋИ ГРОБАРИ: Бивши играч Партизана без клуба, али желе га и црвено-бели!

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ: Лојда сад селе у Грчку (ФОТО)

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ: Лојда сад селе у Грчку (ФОТО)

Арена Спорт огласила се званичним саопштењем у којем захтева од надлежних органа да испитају све околности које су довеле до овог инцидента, да испитају све релевантне сведоке и преузму снимке са надзорних камера како би овај догађај што пре добио свој званични епилог.

Саопштење које је потписао генерални директор компаније, Небојша Жугић, преносимо у целости:

- Подношењем ове кривичне пријаве стављамо до знања свима који имају намеру да на разне нелегалне начине спрече даљи развој и напредак наше компаније, да су њихови кукавички и подмукли потези унапред осуђени на неуспех јер је Србија правна држава са јаким институцијама, а Арена Channels Гроуп озбиљна и стабилна компанија која је у сваком тренутку спремна да заштити своје интересе и интересе својих гледалаца.

- Апострофирам да никоме нећемо дозволити да се игра са угледом наше компаније, угледом Телекома Србије, угледом наше државе и њених институција.
Као и до сада борићемо се на тржишту свим дозвољеним расположивим средствима и играти уз поштовање свих тржишних правила али у сваком тренутку спремни да снажно и енергично одговоримо на било какав покушај да нам се ускрати могућност равноправне борбе нечијим нелегалним поступањем.

- Што се кривичне пријаве тиче, подносимо је на основу члана 280. и 281. Законика о кривичном поступку „АРЕНА CHANNELS ГРОУП ДОО“ против више NN лица за која се сумња да су дана 14.04.2021.године, у хали „Александар Николић“, у Београду, у току одигравања утакмице регионалног кошаркашког такмичења „АБА ЛИГЕ“ између КК „Црвена Звезда“ и КК „Цедевита Олимпија“ у стању урачунљивости, свесни свог дела, у намери наношења штете привредном друштву „АРЕНА CHANNELS ГРОУП ДОО“, као саучесници, искључили електричну енергију у струјном ормару на који је било прикључено репортажно возило привредног друштва „АРЕНА CHANNELS ГРОУП ДОО“.

TV Arena
ТВ Арена / Извор: Фото: Промо/Арена спорт

Услед тога дошло је до прекида преноса утакмице на каналу ТВ АРЕНА СПОРТ 1. На тај начин Арени Спорт је онемогућено да сними последњих 25 секунди изузетно, у спортском смислу битног кошаркашког сусрета који је имао неизвесну резултатску завршницу, због чега је овлашћеном носиоцу ТВ права, оштећеном привредном друштву и оглашивачима нанета велика како материјална тако и нематеријална штета.

- У среду увече репортажно возило Арене Спорт, је по устаљеној процедури било прикључено на један од струјних ормара Хале „Александар Николић“, преко којег се за потребе директних преноса напаја електричном енергијом већ десет година уназад. Услед изненадног нестанка струје у нашем репортажном возилу, дошло је до прекида директног преноса утакмице а услед тога и до великог пада рејтинга последњег- ударног комерцијално - рекламног термина смештеног између завршетка утакмице „Црвена звезда“ – „Цедевита Олимпија“ и почетка наредног преноса.

- Истичемо да је приликом системске провере од стране наше службе на терену, замене каблова за напајање и провере исправности уређаја, утврђено да не постоји проблем у опреми „АРЕНА CHANNELS ГРОУП“. Након асистенције дежурног електричара хале „Александар Николић“, утврђено је да је струја у ормару на који је прикључено наше репортажно возило искључена.

- Индикативна је чињеница да је електрична енергија искључена само на електричном ормару на који је било прикључено наше репортажно возило, док је напајање струјом у свим другим деловима хале „Александар Николић“ било потпуно нормално. Услед свега овога, односно немогућности да снимимо последњих 25 секунди сусрета Црвене звезде и Цедевита Олимпије највише ускраћени остали су наши гледаоци, а највећу штету претрпела је наша телевизија.

- Чињеница да је струја искључена само у електронском ормару на које је било прикључено наше репортажно возило, а да је у осталом делу хале функционисала потпуно нормално, у светлу чињенице да је присуство новинара у самој хали услед епидомиолошке ситуације било забрањено, као и присуство публике, оправдано буди сумњу да је искључење проузроковано са намером наношења штете нашем привредном друштву, нашим гледаоцима, као и правним лицима, односно оглашивачима, који емитују своје рекламне поруке на нашеим каналима у склопу преноса.

Nebojša Žugić
Небојша Жугић / Извор: Фото: Промо/ТВ Арена спорт

- Довођењем ових чињеница у везу са самим моментом искључења струје, у ситуацији када се одигравају последњи тренуци утакмице, у сусрету који због квалитета тимова и њиховог ривалства изазива велико интересовање гледалаца за пренос уживо, самим тим и ударних рекламних термина, нарочито услед „тесног резултата“ и неизвесне завршнице, оправдано сумњамо да је циљ више NN лица која су деловала као саучесници, проузроковање штете нашем правном друштву, како репутационе тако и материјалне, али и правним лицима оглашивачима која се рекламирају у ударним рекламним терминима.

- Озбиљној медијској кући, каква је наша, а која се бави емитовањем и преносом спортских догађаја, услед нарушавања репутације и пословног угледа, овакви поступци остављају далекосежне последице на даље пословање. Након овог догађаја, као што смо и очекивали, упућен нам је велики низ приговора како од стране гледалаца, тако и од самог организатора такмичења, са којим имамо закључен уговор, као и од стране наших оглашивача који се код нас рекламирају и користе наш рекламни простор. Реакција јавности је била драматична, услед чега је нарушен углед „АРЕНА CHANNELS ГРОУП“, а критике су стизале путем телефона и путем друштвених мрежа.

- За крај још једном напомињемо да „АРЕНА CHANNELS ГРОУП“ чврсто верује у институције државе и позива их на промптну реакцију, те наглашавамо да ћемо без било каквог оспоравања прихватити одлуку коју надлежни органи донесу, укључујући и могућност да је до нестанка електричне енергије дошло услед техничких проблема и без утицаја трећих лица. Битно нам је да се утврди истина - стоји у саопштењу!