Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ

БЛЕДО ДА ТЕШКО МОЖЕ БЛЕЂЕ: Србија славила у Ларнаки

25.03.2024. 18:04
Пише:
Србија Данас
Kostić
Костић / Извор: МН Press

Фудбалери Србије савладали су Кипар 1:0 (1:0) у пријатељској утакмици одиграној у Ларнаки.

Изабраници Драгана Стојковића искупили су се за убедљив пораз од Русије пре неколико дана (0:4) у мечу у којем је селектор на терен извео готово комплетно другачији тим у односу на дуел у Москви, али нису бриљирали.

Одлично су Орлови започели дуел на Кипру. Србија је повела у седмом минуту, пошто је Лазар Самарџић одлично извео “скраћени корнер”, а Сергеј Милинковић-Савић вешто реаговао и послао лопту у мрежу.

И уместо да нокаутира грогираног ривала, наша селекција је пропустила најбољу могућу прилику на мечу у 11. минуту. 
Александар Митровић је лоше извео једанестерац,  па је голман Мол укротио његов ударац са пенала. Имао је капитен Србије на овој утакмици шансу за поправни у 24. минуту, али је главом погодио голмана Мола. 

Други део меча је био све само не отаљавање посла. Кипар је могао да изједначи у 65. минуту, али је статива спасила Орлове после ударца Питаса.

Србија је могла до другог поготка у 87. минуту, али је Лука Јовић из добре позиције шутирао поред гола, па 120 секунди касније преко Мијата Гаћиновића. 

Умало су Орлови кажњени за промашаје у 91. минуту меча, али је Предраг Рајковић укротио ударац резервисте Какулалија. 

Ако ни због чега другог утакмица између Србије и Кипра остаће упамћена по рекорду Душана Тадића који је уписао 106. утакмицу у дресу са државним грбом и тако престигао Бранислава Ивановића на вечној листи, који је одиграо 105 мечева за национални тим.

Кипар - Србија 0:1 (0:1)
Стрелац: Милинковић-Савић у седмом минуту.
Судија: Марко ди Бело (Италија).
КИПАР (3-4-3): Мол – Каро (од 6. Кипријану), Гогић, Лаифис – Андреу (од 46. Шпољарић), Киријаку, Кусулос, Кореја – Лоизу, Питас, Хараламбос.
СРБИЈА (3-4-2-1): Рајковић – Миленковић, Машовић (од 85. Ераковић), Бабић – Живковић, Мијаиловић, Лукић (од 46. Јовић), Костић (од 63. Здјелар) – Самарџић (од 46. Тадић), С. Милинковић-Савић (од 78. Баждар) – Митровић (од 63. Гаћиновић).

КРАЈ МЕЧА!

Завршен је сусрет у Ларнаки. Нису играли сјајно наши репрезентативци, али успели су да извуку минималну победу.

90'

Паклен минут

Прво је Гаћиновић сам себи створио сјајну позицију, али није шутирао на време. Одмах у следећем нападу Рајковић је спасао наш тим после изузетно брзе контре репрезентације Кипра.

87'

Јовић замало!

Имао је одличну ситуацију Лука Јовић да постигне 11. погодак у дресу репрезентације, али мало поред стативе је лопта прошла. Фино се изборио за позицију за ударац, није лоше ни размишљао, но овог пута се спасао голман Кипрана.

74'

Јовић не стиже

Душан Тадић је лепо пробао да упосли Луку Јовића, пребацио је последњу линију одбране. Ипак, голман домаћих је за длаку пре нашег шпица стигао до лопте. Остаје 1:0 за Србију.

Babić čisti opasnost
Бабић чисти опасност / Извор: МН Press
65'

Прва велика неприлика за Орлове

Питас је феноменално шутирао, погодио стативу, а у наставку умало аутогол Блекија Миленковића.

60'

Миран увод у друго полувреме

Ништа вредно помена није се догодило у првих 15 минута другог дела меча. Тадић је унео мало живости у напад Србије, али конкретнијих ситуација пред голом Кипрана није било.

Tadić ulazi u igru
Тадић улази у игру / Извор: МН Press
46'

Почело је друго полувреме

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси направио је две измене. Тадић и Јовић су ушли уместо Лукића и Самарџића.

45+2'

Идемо на паузу

Завршено је прво полувреме. Србија је повела голом Сергеја Милинковић-Савића после чега је Александар Митровић промашио пенал и после првих 45 минута игре на паузу се иде са резултатом 1:0.

Saša Lukić u akciji
Саша Лукић у акцији / Извор: МН Press
40'

Без посебних узбуђења

Кипар од почетка утакмице није имао нити један организованији напад и до сада има мање од 100 успешно реализованих пасова. Са друге стране, Орлови нису успели да дођу до још неке озбиљне шансе.

24'

Шанса за Митровића

Наш центарфор је покушао главом после корнера, али право голману у руке. Остало је 1:0 за српску селекцију.

11'

Промашен пенал

7'

Србија води!

Сјајан почетак меча и већ из прве акције "орлови" су повели.

Лазар Самарџић је "лукаво" извео слободан ударац са десне стране, док многи нису то очекивали упослио је Сергеја Милинковић-Савића, а он је мајсторски погодио мрежу за 1:0.

Фудбалска репрезентација Србије игра пријатељски меч против Кипра у гостима. Ово је на неки начин прилика за изабранике Драгана Стојковића Пиксија да "излече ране" од пораза који су доживели неколико дана раније када их је Русија савладала резултатом 4:0.

Ово ће уједно бити и први пријатељски меч са Кипром још од 2016. године када је наш тим играо са њима на стадиону "Радомир Антић" у Ужицу пред око 10.000 гледалаца и славио са 2:1.

Селектор Драган Стојковић Пикси је на конференцији за медије истакао да ће поново мењати ствари у одбрани после четири примљена гола против Русије, тако да ће бити занимљиво видети како ће све функционисати овога пута.

Кипрани су пре четири дана одиграли нерешено (1:1) са Летонијом, док су пре тога савладали Ливанију у новембру у пријатељском мечу. Међутим, пре тога је Кипар нанизао чак седам узастопних пораза, тако да се не може рећи да поседује неки претерано велики квалитет.

Кипар игра са следећом поставом:

Мол – Каро, Гогић, Лаифис – Андреу, Киријаку, Кусулос, Кореја – Лоизу, Питас, Хараламбос

Селектор Србије се определио за ових 11 играча:

Рајковић - Миленковић, Бабић, Машовић - Лукић, Мијаиловић, Живковић, Костић, С. Милинковић-Савић, Самарџић - Митровић