Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СУПЕРЛИГА: Партизан рутински ПОСЕКАО Јавор (ВИДЕО+ФОТО ГАЛЕРИЈА)

04.12.2016. 19:52
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

Одиграна претпоследња утакмица 19. кола Суперлиге Србије.

Фудбалери Партизана остварили су 13. победу у Суперлиги Србије. У утакмици 19. кола националног шампионата екипа Марка Николића је победила Јавор (2:0), головима Уроша Ђурђевића и Леонарда, и тако задржала друго место на табели. Водећа Црвена звезда и даље има шест бодова више. На другој страни, прекинут је низ Јавора од пет везаних утакмица. Меч у Хумској, пред мало гледалаца протекао је у знаку доминације црно-белих, тако да је тријумф био потпуно заслужен. Јавор није озбиљније угрожавао гол Партизана, а једино вредно помена је покушај Милисављевића, у 90. минуту. Лопта је тада погодила саставну тачку стативе и пречке. 

У 14. минуту, поништен је гол Уроша Ђурђевића, после додавања Валерија Божинова. Иако су се црно-бели бунили, Ђурђевић је заиста био у недозвољеној позицији. Реч је о центиметрима, али је одлука судије ипак била исправна. Само три минута касније, са десетак метар искоса шутирао је Леонардо, али је голман Ивањичана Владан Ђогатовић парадом зауставио шут Бразилца. У тим тренуцима, лопта је била углавном у ногама домаћина, док су излети гостију на половини црно-белих били прилично ретки. Такође, треба истаћи заслуге Ђогатовића који је правовременим истрчавањима био доминантан у свом казненом простору. Осујетио је неколико центаршутева са стране. 

Одбрана гостију је капитулирала у 31. минуту. Немања Милетић који је доскора носио дрес Јавора послао је лопту ка голу Ђогатовића, али ју је "пресрео" и у мрежу послао Ђурђевић. Голман гостију није могао никако да заустави лопту која је као "метак" улетела у мрежу. 

У последњем минуту првог полувремена, Јавор је имао контранапад, али се Партизан у ситуацији "пет на пет" одбранио. У полувремену није било промена у саставима, али је већ у трећем минуту наставка Леонардо постигао свој десети гол у сезони. После продора Алена Стевановића, лопта је дошла до Божинова, а затим и до Леонарда који је ипак успео да савлада Ђогатовића. Голман Јавора је дохватио лопту, али не и одбранио. Бразилац је овим голом само потврдио лидерску позицију на листи стрелац. Иза њега је нападач Јавора, Дарко Бједов са осам погодака. 

Николић је био принуђен да у 60. минуту из игре изведе Стевановића, на кога је грубо стартовао Амановић. Партизанов офанзивац је уз помоћ лекарске екипе напустио терен, а заменио га је Марко Јанковић. У наставку мењао је и стратег Ивањичана, Милош Веселиновић (Мфутила и Милисављевић), а Божинов је уступио место Немањи Михајловићу. Управо је Михајловић створио одличну прилику за Леонарда, десетак минута касније. Био је несебичан, али се Леонардо обрукао. Из изгледне прилике лопту је послао преко гола. 

Бразилац је у 86. минуту изашао, а ушао је Душан Влаховић о коме се прошле недеље много причало. Подсетимо, разлог је био административни пропуст. 

СЛУЧАЈ ВЛАХОВИЋ: Ево да ли ће Партизан остати без бодова (ФОТО)

У 88. минуту, црно-бели су кренули силовито ка голу Јавора, али је у последњим и одлсудним тренуцима било превише "петљања". То су искористили гости и одбранили се. У 90. минуту Јавор је био близу постизања почасног гола, али је Милисављевић погодио оквир гола. 

РАСТАНАК СЕ ПРИМАКАО? Божинов има ЕМОТИВНУ поруку за све ГРОБАРЕ (ФОТО)

У следећем колу Јавор ће бти домаћин Војводини, док ће Партизан гостовати Чукаричком. Иначе, Војводина је головима Ковачевића и Зличића победила Напредак, резултатом 2:0

СУПЕРЛИГА: Звездин ЏИН срушио Тржни центар (ВИДЕО ФОТО ГАЛЕРИЈА)

ПАРТИЗАН - ЈАВОР 2:0

СТРЕЛЦИ: Ђурђевић у 31, Леонардо у 48. минуту

СТАДИОН: Партизана

СУДИЈА: Роберт Киш Чепеги

Партизан: Кљајић, Вулићевић, Миленковић, Остојић, Милетић, Јевтовић, Евертон, А. Стевановић (од 64. Јанковић), Леонардо (од 85. Влаховић), Божинов (од 73. Михајловић), Ђурђевић.

Јавор: Ђогатовић, Терзић, Миловић, Каришик, Амановић, Томановић, Ђокић, Цветковић (од 70. Милисављевић), Елиомар (од 53. Мфутила), Севић (од 78. Јовановић), Бједов.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

СУПЕРЛИГА, 19. коло

Недеља:

Бачка - Чукарички 3:1

(Бајић 4, Тривуновић 62, Шволња 75 - Ожеговић 61)

Радник - Рад 1:0

(Николић 35)

Нови Пазар - Спартак 2:4

(Рушевић 16, 36 - Мудрински 40, 50, 81, Ивановић 53)

Раднички Ниш - Борац 3:3

(Петровић 38, Арсић 38, Мркић 60 - Делић 31, Михајловић 36, 74)

Вождовац - Црвена звезда 0:1

(Анђелковић 55)

Војводина - Напредак 2:0

(Ковачевић 39, Зличић 54)

Партизан - Јавор 2:0

(Ђурђевић 31, Леонардо 48)

Понедељак:

Младост - Металац 17.00

ТАБЕЛА: Ц. звезда 48, Партизан 42, Војводина 42, Напредак 34, Младост 32, Раднички 29, Спартак 29, Јавор 26, Рад 21, Вождовац 21, Металац 20, Чукарички 20, Радник 20, Бачка 14, Нови Пазар 12, Борац 9.