Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СУПЕРЛИГА: Звезда срушила грађевину (ВИДЕО+ГАЛЕРИЈА)

09.04.2017. 18:48
Пише:
Србија Данас
Srđan Plavšić
Срђан Плавшић / Извор: МН Press

Одиграна утакмица 29. кола Суперлиге Србије. У другом полувремену, Грађевинари протестовали због недосуђеног пенала.

Утакмица претпоследњег, 29. кола Суперлиге Србије, између Рада и Црвене звезде завршена је убедљивом победом гостију. Екипа Миодрага Божовића славила је головима Срђана Плавшића (два), Михаила Ристића и Марка Петковића, резултатом 4:0 (1:0). Утакмица на Бањици је решена у другом полувремену, од 65. до 73. минута, када је Никола Мирковић савладан три пута. Звезди је ово 24. тријумф у сезони, па у последње коло уочи почетка плеј-офа улази са шест бодова више од најближег пратиоца, другопласираног Партизана. Рад ће такмичење наставити у плеј-ауту. Грађевинарима је ово 13. пораз у сезони. 

У последњем, 30. колу, Звезда ће бити домаћин Борцу, док ће Рад гостовати Металцу. Затим следи подела бодова, односно плеј-оф и плеј-аут. 

ПАЖЊА, ВАЖНО ЗА ДЕЛИЈЕ: Зна се како НАВИЈАЧИ могу на ДУЕЛ са Радом (ФОТО)

ЗВЕЗДА НА БАЊИЦИ: Зна се и са којим тимом Божовић напада Грађевинаре (ФОТО)

Већ у уводним тренуцима, Ричмонд Боаћи је пропустио велику прилику. Шутирао је са неколико метара, али замало био непрецизан. Ипак, голман Никола Мирковић се бацио за сваки случај. Опсада гола Грађевинара се наставила и у наредним минутима, а после још једног покушаја Боаћија, маказицама је покушао и Срђан Плавшић. Атрактиван потез ипак није дао резултат. Први озбиљнији напад Рад је организовао у 11. минуту, када је Стефан Вицо покушао искоса са десне стране. Филип Манојловић је без већих проблема ухватио лопту. Само минут касније, после гужве у казненом простору, новопечени отац (више прочитајте ОВДЕ) Дамијен ле Талек није успео да захвати лопту. 

Само неколико минута касније, Рад је имао прилику за два гола, али у томе нису успели Борко Веселиновић и Дејан Ђенић. У првој ситуацији је пребачен гол Манојловића, а у другој је голман црвено-белих одбранио. На другој страни, у 16. минуту, Боаћи није дао гол из веома изгледне прилике, али се испоставило да је био офсајд. Без обзира на то, нападач Звезде је ово морао да реализује. То исто важи и за Веселиновића. 

У 23. минуту, покушао је Боаћи са 20-ак метара, али је лопта отишла преко гола Мирковића. Богдан Младеновић је могао у 28. минуту да се упише у стрелце, али је Манојловић ипак ухватио лопту. Пре тога, Марко Петковић и Манојловић су чекали један другог, ко ће пре до лопте. Младеновић је покушао да искористи неспоразум, али је Манојловић ипак ухватио лопту. Минут касније, прошао је Немања Милић по десној страни, али је шут Ристића заустављен. 

После бројних прилика на обе стране, први гол виђен је тек у 33. минуту, када је погодио Срђан Плавшић, после соло акције. 

ЗВЕЗДА ВОДИ: После соло акције Плавшић погодио (ВИДЕО)

Вођством гостију од 1:0 завршено је и прво полувреме на Бањици. У наставку меча, Немања Милић је уступио место Стефану Милошевићу, да би у 47. минуту виђена спорна ситуација. Лазар Милошев је пао, поред њега је био Александар Луковић, али судија Бојан Николић није сматрао да је то за пенал. Протести са клупе нису уродили плодом. Погледајте и процените. 

У 60. минуту, тренер домаћина Небојша Петровић је направио двоструку измену. Игру су напустили Борко Веселиновић и Ђорђе Денић, а шансу су добили Душко Петковић и Зоран Љубинковић. За разлику од почетка првог полувремена, у другом није било толико шанси. А онда је уследила голеада црвено-белих, пошто су од 65. до 73. минута стрелци били Михаило Ристић, Марко Петковић и Плавшић (још једном). 

У 84. минуту, имао је Канга прилику, накнадно је покушао и Ристић, али гола није било. У првом (од три) минута судијске надокнаде, поново је Ристић био у казненом простору Рада, али је лопта завршила у гол-ауту. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

РАД - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:4

СТРЕЛЦИ: Плавшић у 33. и 70. минуту, Ристић у 65, Петковић у 73. минуту

СТАДИОН: "Краљ Петар Први" (Београд) 

СУДИЈА: Бојан Николић

РАД: Мирковић, Вицо, Мараш, Пајовић, Радивојевић, Ћулум (од 69. Баиновић), Денић (од 60. Љубинковић), Родић, Веселиновић (од 60. Петковић), Младеновић, Милошев.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Фримпонг (од 73. Полетановић), Луковић, Ристић, Ле Талек, Доналд (од 77. Милијаш), Милић (од 46. Милошевић), Канга, Плавшић, Боаћи.

МРЕЖЕ СУ СЕ ТРЕСЛЕ ПЕТ ПУТА: Спектакуларан обрачун вечитих ривала у борби за титулу

СУПЕРЛИГА, 29. КОЛО: 

Субота: 

Партизан - Радник 2:1

(Јанковић 53, Ђурђевић 78.п - Арсенијевић 18)

Недеља:

Бачка - Нови Пазар 1:0 

(Апија 32)

Борац - Напредак 0:1

(Касалица 89)

Чукарички - Младост 1:1

(Ожеговић 60.п - Јовановић 3)

Јавор - Вождовац 0:1

(Дражић 10)

Рад - Црвена звезда 0:4

(Плавшић 34, 70, Ристић 65, Петковић 73)

Спартак - Металац 0:0

Војводина - Раднички 1:1

(Трујић 39 - Мркић 34.п)

ТАБЕЛА: Црвена звезда 76, Партизан 70, Војводина 58, Напредак 49, Младост 45, Раднички 44, Вождовац 43, Јавор 39, Спартак 38, Чукарички 37, Рад 32, Металац 27, Радник 24, Бачка 24, Нови Пазар 20, Борац 18.