Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Рутинска победа Партизана на Бањици, Рикардо декласирао Грађевинаре (ВИДЕО+ФОТО)

09.12.2018. 16:35
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

Црно-бели убедљиви против Рада.

Фудбалери Партизана славили су на Бањици против Рада са 3:0 у оквиру 20. кола Суперлиге Србије. Црно-бели су меч преломили већ у 10. минуту меча, када су стекли предност од два гола разлике и суверено држали све конце у својим рукама. У наставку дуела тријумф чете Зорана Мирковића потврдио је Рикардо својим другим голом на мечу.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Нишлије без МИЛОСТИ! Раднички ЗАКУВАО ситуацију на врху табеле (ФОТО)

ИЗ ФРАНЦУСКЕ У ХУМСКУ: Партизан доводи ШАМПИОНА СВЕТА (ФОТО)

ТОК УТАКМИЦЕ.

КРАЈ МЕЧА!

90 1. минут - Рикардо је у судијској надокнади могао до хет-трика, али је ипак лоше шутирао.

82. минут - Последњу измену је направио и стратег Парног ваљка Зоран Мирковић. Из игре је извукао Ђорђа Ивановића, а заменио га је млади Филип Стевановић.

81. минут - Центрирао је Милетић са десне стране, а Ивановић је на другој стативи промашио малтене празан гол.

79. минут - Зоран Мирковић прави нову промену. Игру напушта Данило Пантић, а мења га млади Армин Ђерлек. Капитенску траку је од Пантића преузео Филип Кљајић.

74. минут - Прва измена у Партизану, Зоран Тошић мења Закарића, а у међувремену је и Касалица добио жути картон због приговора.

71. минут - ГОЛ! 0:3, Рикардо је стрелац. Закарић је центрирао из слободног ударца ка Валијентеу, Шпанац је покушао да лобује Марковића, али је чувар мреже Рада прелепо интервенисао, ипак је на правом месту био Рикардо и убацио је лопту у мрежу.

70. минут - Последњу измену је извршио тренер Рада Стевановић. Бивши играч Партизана Ненад Маринковић је заменио Лутовца који се жалио на повреду.

67. минут - Умало је Пантић савладао Марковића на крајње чудан начин. Пришао је голу са леве стране капитен Партизана, штопер Рада Перендија је уклизао и лопта се од ноге Пантића одбила ка голу, а Марковић ју је једва зауставио, уз помоћ Шипчића.

64. минут - Нова измена у екипи Рада и то прилично офанзивна. Филип Касалица је на терену уместо Николе Игњатијевића.

57. минут - Судија Милан Илић је обавио разговор са шефом стручног штаба Партизана Зораном Мирковиће, због бурне реакције после једног старта над Данилом Пантићем.

52. минут - Одличан покушај Рикарда са 20-ак метара, лопта је ишла ка рашљама, али је Марковић некако успео да одбрани.

46. минут - Стратег Рада Драган Стевановић је одлучио да на полувремену направи прву измену, Филип Баиновић је заменио Марка Јовића.

Крај првог полувремена.

44. минут - Шансу да повећа предност Парног ваљка је пропустио Валијенте, који је после слободног ударца на другој стативи погодио само спољни део мреже.

43. минут - Први жути картон на мечу је добио крилни играч Рада Александар Лутовац због приговора.

39. минут - Нова прилика за Ђорђа Ивановића који је покушао искоса са леве стране, али је погодио само спољни део мреже.

36. минут - Покушао је Здјелар из велике удаљености да угрози Марковића, али је лопта завршила преко гола.

31. минут - Прву шансу су имали домаћи фудбалери преко Тричковића који је ушау у казнени простор са леве стране, али је шутирао право у Кљајића.

22. минут - Велика шанса за Ђорђа Ивановића који је ушао у шеснаестерац, али се поново истакао Марковић и одбио лопту у корнер. После корнера је Рикардо могао да постигне свој други гол на мечу, али је лопту после његовог шута са гол линије избацио дефанзивац домаће екипе Шипчић.

20. минут - Добар шут Косовића са дистанце, али је голман Рада Душан Марковић крајњим напорима успео да одбрани и избаци лопту у корнер.

15. минут - Лепа акција Рада је прекинута због офсајд позиције Тричковића. Могло је да буде опасно по црно-беле.

10. минут - ГОЛ! 0:2, Нова асистенција Закарића. Извео је репрезентативац Босне и Херцеговине корнер са десне стране, Немања Р. Милетић је остао сам на другој стативи и ногом са петерца затресао мрежу.

5. минут- ГОЛ! 0:1, Рикардо Гомеш доноси предност црно-белима. Закарић је лепо упослио свог саиграча који је изашао сам испред голмана Марковића и рутински га савладао.

Утакмица је почела, а почетни ударац извели су фудбалери Партизана.

Пре почетка меча је везиста Рада Богдан Младеновић добио урамљен дрес са бројем 100, јер му је данашња утакмица јубиларна у дресу Грађевинара.

Владимир Стојковић се повредио током загревања, па је место у стартној постави заузео Филип Кљајић.

РАД - ПАРТИЗАН 0:3

СТАДИОН: "Краљ Петар Први" (Београд)

СУДИЈА: Милан Илић (Ћуприја)

СТРЕЛЦИ: Рикардо 5. и 71, Милетић 10.

КАРТОНИ: Лутовац, Касалица

РАД: Д. Марковић - М. Марковић, Перендија, Шипчић, Игњатијевић (од 64. Касалица) - Петровић, Буснић - Лутовац (од 70. Маринковић), Младеновић, Тричковић - Јовић (од 46. Баиновић). Клупа: Трифуновић, Тановић, Љубинковић, Баиновић, Маринковић, Живковић, Касалица. Тренер: Драган Стевановић.

ПАРТИЗАН: Кљајић - Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Урошевић - Здјелар, Косовић - Закарић (од 74. Тошић), Пантић (од 79. Ђерлек), Ивановић (од 82. Стевановић) - Рикардо Гомеш. Клупа: Стојковић, Енаке, Шеховић, Смиљанић, Тошић, Ђерлек, Стевановић. Тренер: Зоран Мирковић.

НИШТА ОД ФРАНЦУСКЕ: Мбођ променио смер, облачи црно-бели дрес (ФОТО)

Суперлига, 20. коло: 
Звезда – Напредак 3:0 (1:0)
Симић 13, Вешковац 60аг, Бен 79

Недеља: 
Динамо – Вождовац 1:2 (0:1)
Димитров 75 -- Масовић 39, 74

Мачва – Радник 1:2 (1:2)
Адамовић 15 - Златановић 23, Стојановић 29

Раднички – Спартак 3:0 (1:0)
Станисављевић 8, Грбић 54, Текијашки 85

Земун – Младост 0:3(0:2)
Радивојевић 32, Павловић 45 4п, Трајковић 89аг

БачкаВојводина 0:0 

ПролетерЧукарички 0:0

Рад – Партизан 0:3 (0:2)
Рикардо 5, 71, Милетић 10

 

Табела: Црвена звезда 56, Раднички 47, Партизан 43, Чукарички 39, Напредак 33, Младост 32, Пролетер 27, Војводина 27, Радник 25, Мачва 21, Вождовац 19, Бачка 18, Спартак 16, Земун 15, Рад 15, Динамо 7.

 

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.