Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СУПЕРЛИГА: Вождовац ШОКИРАО Звезду, сада је Партизан ПРВИ (ВИДЕО+ГАЛЕРИЈА)

06.05.2017. 18:55
FK Voždovac
ФК Вождовац / Извор: МН Press

У следећем колу, Звезда ће бити домаћин Младости, док ће Вождовац гостовати Партизану.

Велико изненађење у утакмици 34. кола Суперлиге Србије. Екипа Вождовца је победила Црвену звезду са 3:2 и тако омогућила Партизану да на три кола пре краја сезоне има три бода више од браниоца титуле. Вождовац је имао предност од 2:0 (аутогол Анђелковић и Дражић), на 2:1 је смањио Александар Луковић са беле тачке, да би резервиста Никола Срећковић повећао на 3:1. Коначан резултат поставио је још један резервиста, Марко Полетановић у судијској надокнади.

ШОК ЗА ЗВЕЗДУ: Вождовац ДУПЛИРАО предност (ВИДЕО)

НАДА ЗА ЗВЕЗДУ: Пенал изнудио један, а други ветеран га реализовао (ВИДЕО)

Гости из Љутице Богдана могли су до вођства већ на измаку првог минута, али је Зоран Поповић одлично зауставио ударац главом Ненада Милијаша који је био стартер због суспензије Гелора Канге. У наредним тренуцима, у изгледној прилици био је и Мичел Доналд, али је био непрецизан. 

КАКВА ПРИЛИКА: Шта Милијаш није дао, а како је ОДБРАНИО голман Вождовца (ВИДЕО)

А онда, у 14. минуту, велика грешка одбране Звезде, тачније Душана Анђелковића. Искусни дефанзивац је покушао да врати лопту Филипу Манојловићу, али га је на жалост првака Србије преварио. Лопта је завршила у голу. 

Само минут касније, у казненом простору Вождовца пао је Мичел Доналд, али је судија Лазар Лукић сматрао да старт Милоша Михајлова није за настрожу казну. У наставку меча, тачније у 34. минуту, могла је Звезда до изједначења, али се поново истакао голман Вождовца Поповић. Зауставио је ударац Џона Руиза са два метра.

Убрзо је уследила и казна. У 36. минуту, стрелац је био Дражић. Прошао је Абрахама Фримпонга, а затим и Марка Петковића. Лопту је послао иза леђа Манојловића, за великих 2:0. 

ШОК ЗА ЗВЕЗДУ: Вождовац ДУПЛИРАО предност (ВИДЕО)

У 41. минуту, Боаћи је после дуела са голманом Поповићем пао. Чувар мреже домаћина га је у том ваздушном дуелу ударио лактом у главу. Нападач из Гане био је на земљи, ушла је лекарска екипа, али је на крају ипак наставио да игра. Без промене резултата, завршено је прво полувреме. 

Ričmond Boaći
Ричмонд Боаћи / Извор: МН Press

Као и на почетку првог полувремена, Звезда је кренула офанзивно, а у 49. минуту "севнула" је контра домаћина, али је у ситуацији "један на један" успешнији био Манојловић. Голман гостију одлично је ушао у шут стрелцу другог гола за Змајеве. У 51. минуту, Срђан Плавшић је био у казненом простору, али није искористио шансу. Минут касније, прошао је Петковић по десној страни, али није било ни шута ни центаршута, а лопта је отишла у гол-аут. У 54. минуту, после акције са десне стране, покушао је Немања Николић. Солидно је ухватио волеј, али је лопта отишла преко гола. Поново, у 58. минуту су били у директном окршају Руиз и Поповић. После додавања Милијаша, Костариканац се приближио голу Вождовца, али је Поповић поново сачувао гол. 

Руиз је је био у прилици и у 60. минуту, али је његов покушај са леве стране, поново био неуспешан. Овог пута је био непрецизан. Само минут касније, трострука измена у Звезди. Изашли су Руиз, Плавшић и Боаћи, а шансу су добили Вујаклија, Полетановић и Сикимић. Поново је Вождовац имао одличну прилику у 65. минуту, али је стоодстотну прилику пропустио Ћирковић. У 69. минуту, Анђелковић је ушао у казнени простор, али је његов шут успео да укроти данас одлични Поповић. 

Неизвесност у меч је враћена у 71. минуту. У казненом простору је оборен Предраг Сикимић, а сигуран извођач је био Луковић. 

Имала је Црвена звезда још прилика до краја меча, али их нису користили Милијаш ни Сикимић. Ипак, резервиста Срећковић је запечатио судбину гостију. 

Коначан резултат је поставио Марко Полетановић, а у последњим тренуцима, Мичел Доналд је промашио велику прилику, за утешно изједначење. На крају је остало 3:2. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

У следећем колу, Звезда ће бити домаћин Младости, док ће Вождовац гостовати Партизану. Звезду већ у утотрак очекује реванш полуфинала Купа Србије, са Чукаричким, а када ће тај меч почети прочитајте ОВДЕ

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО: Љубимац ДЕЛИЈА добија нову УЛОГУ! (ФОТО)

ВОЖДОВАЦ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2

СТРЕЛЦИ: Анђелковић у 14. минуту (аг), Дражић у 36. минуту, Срећковић у 87. - Луковић у 72. минуту (п), Полетановић 90 3

СТАДИОН: Вождовца (Београд)

СУДИЈА: Лазар Лукић 

ВОЖДОВАЦ: Поповић, Гајић, Михајлов, Ивковић, Филиповић, Петровић, Николић, Ћирковић (од 75. Срећковић), Зец (од 75. Синђић), Красић, Дражић (од 85. Дуроњић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Анђелковић, Ле Талек, Доналд, Руиз (од 61. Вујаклија), Милијаш, Плавшић (од 61. Полетановић), Боаћи (од 61. Сикимић).

КУП СРБИЈЕ: Познати термини реванша полуфинала

СУПЕРЛИГА, 34. коло (плеј-оф): 

Петак: 

Јавор - Партизан 1:2

Субота: 

Вождовац - Црвена звезда 3:2

Војводина - Младост 19.00

Недеља: 

Напредак - Раднички 19.00