Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЦРНО-БЕЛИ СУ ЈЕСЕЊИ ПРВАЦИ: Партизан савладао Црвену звезду у вечитом дербију

20.12.2023. 17:19
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: МН Press

Голове су постигли Natho из пенала и Салдања.

Фубдалери Партизана јесењи су прваци Mozzart без Суперлиге пошто су у 171. вечитом дербију савладали Црвену звезду са 2:1 (1:0) и тако се вратили на чело табеле са 47 бодова, док црвено-бели имају бод мање.

ИЗБИЛА ФРКА ЗБОГ ПАРА: Избоден бивши играч ПСЖ-а Ezekil Laveci

ИЗБИЛА ФРКА ЗБОГ ПАРА: Избоден бивши играч ПСЖ-а

НАПУСТИО ЈЕ КЛУБ: Некада велика нада српског фудбала после повратка из иностранства није успела да оживи каријеруLazar Pavlović, Svetozar Marković, Aleksandar Šćekić

НАПУСТИО ЈЕ КЛУБ: Некада велика нада српског фудбала после повратка из иностранства није успела да оживи каријеру

НЕКОЛИКО САТИ ПРЕ ВЕЧИТОГ ДЕРБИЈА: Огласио се Радоњић и послао јасну поруку (ФОТО)Nemanja Radonjić

НЕКОЛИКО САТИ ПРЕ ВЕЧИТОГ ДЕРБИЈА: Огласио се Радоњић и послао јасну поруку (ФОТО)

Почетак меча био је прилично миран да би се Партизан први разиграо, посебно Natho. Израелац је у 9. минуту добро шутирао, али је његов сународник Глазер одбранио, да би Natho шест минута касније још једном шутирао, али је поново његов земљак био на висини задатка. Natho је и трећи пут запретио у 17. минуту, али је шутирао поред гола, да би минут касније Партизан имао најбољу шансу када је Калулу асистирао Салдањи, али овај није добро захватио лопту па је Глазер успео да дође до ње први. Ослободила се потом Звезда притиска и заиграла знатно боље, а први пут запретила у 21. минуту када је Мијатовић шутирао, али је Јовановић добро одбранио. Пет минута касније Мијатовић је постигао гол на асистенцију Олајинке, али је био у офсајду.

Био је то период потпуне доминације Звезде која је ређала шансе. Катаи је је у 28. минуту шутирао са 16 метара, али је то био лак плен за Јовановића, да би у 31. минуту Звезда имала две добре шансе после корнера. Катгаи је шутирао, Илић је избацио његову лопту, да би потом шут Олајинке са гол линије избацио Марковић. У 33. минуту Катаи је поново био у шанси после асистенције Хванга, али главом шутирао преко гола, а минут касније и Мијатовић шутирао, али је Јовановић лако укротио његов ударац. Букари је у 36. минуту из трка шутирао из добре позиције, али је лопту послао поред гола. После толико неискоришћених шанси Звезде, стигла је казна. Играо се 41. минут када је Родић неопрезно стартовао на Стојковића, а судија Минаковић после прегледања видео снимка показао на белу тачку са које је сигурно извео пенал Natho и довео црно-беле у вођство које су имали и на полувремену.

Звезда је морала да ркене у тоталну офанзиву и Бахар је то и урадио пошто је уместо Олајинке и Мијаиловића убацио у игру Лучића и Кангу. То је донело још више напада Звезде па је тако Хванг шутирао у 54. минут, али је Јовановић одбранио, а истовремено је офанзивна поставка црвено-белих отворила много простора за контранападе Партизана који је у два минута имао две добре прилике. У 56. минут Калулу је почео акцију, додао Салдањи који је оставио лопту Захиду, а овај из добре позиције шутирао поред гола, да би минут касније Захид понов имао добру ситуацију, али је Драговић добро реаговао испред њега. Узвратила је Звезда преко Катаија у 62. минуту који је одлично примио лопту, али је веома лоше шутирао, да би Партизан дуплирао предност четири минута касније. Звезда је брзо изгубила лопту, Захид проиграо Салдању, а овај савладао Глазера за велику радост навијача у Хумској.

Поново је Катаи био највећа претња по гол Партизана, али је у 68. минуту његов ударац главом још једном Јовановић зауставио. Само три минута касније Звезда је стигла до поготка. Букари је са десне стране послао оштру лопту практично на два метра од гола, а Ендиаје најбоље одреаговао и смањио на 2:1. Још јаче је кренула Звезда после тог гола, Канга је одлично шутирао у 79. минута из слободног ударца, али је Јовановић још боље интервенисао. Узвратио је Николић у 81. минуту, али је лоше шутирао, да би у 85. минуту Канга одбро шутирао са скоро тридесет метара, Јовановић одбио лопту, а на њу налетео Мијатовић и још једном постигао гол који је поново поништен због офсајда. Последњу велику прилику за изједначење је Звезда пропустила на самом крају меча када је потпуно сам Катаи са три метра главом лопту послао преко гола, апа је Партизан стигао до заслуженог тријумфа и јесење титуле.

 

ПАРТИЗАН - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:1 (1:0)

СТАДИОН Партизана

СУДИЈА: Ненад Минаковић.

СТРЕЛЦИ: Natho 41 пен, Салдања 66 - Ендијај 71

ПАРТИЗАН: А. Јовановић, Стојковић, Илић, Марковић, Антић, Белић, Стјепановић, Калулу (од 79. Николић), Natho (од 69. Северина), Захид, Салдања (од 89. Шћекић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер, Недељковић (од 67. Ендијај), Спајић, Драговић, Родић, Мијаиловић (од 46. Канга), Хван (од 89. Красо), Букари, Катаи, Олајинка (од 46. Лучић), Мијатовић.

 

90 7. минут
Какву је шансу пропустио Катаи, са свега три метра је лопту послао главом преко пречке. Убрзо је судија Минаковић означио и крај меча, Партизан је славио са 2:1.
87. минут
Николић је имао добру прилику, али је био непрецизан, мада је помоћни судија сигнализирао офсајд.
85. минут
Канга је снажно шутирао, Јовановић одбио лопту, поново је Мијатовић погодио гол, али је још једном био у офсајду.
81. минут
Покушао је Николић из прве, али је лоше шутирао.
79. минут
Одличан ударац Канге из слободног ударца, али још боља одбрана Јовановића.
71. минут
2:1!!! Смањује Звезда заостатка, а стрелац је Ендиај који је добро реаговао на убацивање Букарија са стране.
68. минут
Имала је Звезда добру прилику, Катаи је главом добро шутирао, али је Јовановић успео да одбрани, а после корнера је била још једна шанса за црвено-беле која је отишла у неповрат.
66. минут
2:0!!! Дуплирао је предност Партизан, стрелац је Салдања. Звезда је брзо изгубила лопту, Захид је проиграо Салдању, а овај је савладао Глазера.
65. минут
Још једна измена у Звезди, Недељковић је изашао, а ушао Ендиаје.
62. минут
Добра прилика за Звезду. Драговић је пронашао Катаија у шеснаестерцу, овај одлично примио лопту, али је веома лоше шутирао.
57. минут
Добра прилка за Партизан, али је Драговић добро реаговао у последњем тренутку испред Захида.
56. минут
Добра акција Партизана, све је кренуло од Калулула који је лопту послао Салдањи који је оставио Захиду, а овај шутирао поред гола из добре позиције.
54. минут
Запретила је Звезда преко Хванга, али је Корејац практично шутирао у Јовановића са неких 16 метара.
46. минут
Почело је друго полувреме. Двострука измена у Звезди, уместо Олајинке и Мијаиловића ушли су Канга и Лучић.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

 

45 3. минут
Крај првог полувремена. Партизан води 1:0.
41. минут
1:0!!! Повео је Партизан из једанаестерца, стрелац је Natho. Родић је скривио најстрожу казну коју је судија Минаковић досудио после видео провере, а Natho је био сигуран са беле тачке.
36. минут
Још једна добра акција Звезде, Катаи је прогирао Букарија који је из трка шутира, а лопта је прошла тик уз стативу Партизановог гола.
34. минут
Још један покушај Мијатовића са 16 метара, али је Јовановић успео да заустави не претерано јак ударац Звездиног нападача.
33. минут
Нова прилика за Звезду, Хванг је центрирао, а Катаи главом лопу послао преко гола.
31. минут
Две прилике за Звезду после корнера. Катаи је покушао, али је Илић реаговао, да би потом Олајинкин покушај главом са гол линије избацио Марковић.
28. минут
Период игре када је Звезда опаснија. Катаи је шутирао са 16 метара, али је лошта закачила неког од играча црно-белих па је Јовановић лако укротио тај ударац.
26. минут
Постигао је Јован Мијатовић гол на асистенцију Олајинке, али је погодак поништен због офсајда.
21. минут
Први прави покушај Звезде на мечу, Мијатовић је шутирао са 17 метара, Јовановић је одбранио и лопту избио у корнер после којег није било опасности по гол црно-белих.
18. минут
Најбоља прилика за Партизан до сада, Калулу је убацио лопту на петгерац, а Салдања је није добро захватио и Глазер је успео да интервенише.
17. минут
Још једном Natho прети, сада са 17 метара, али је лопта отишла поред гола.
15. минут
Опаснији Партизан за сад, Natho је ушао у шеснаестерац и шутирао искоса са десне стране, али је Глазер лако дошао до те лопте.
9. минут
Први озбиљнији напад Партизана, Natho је шутирао са 25 метара, лопта је закачила Хванга, а Глазер је добро интервенисао.
1. минут
Почео је меч у Хумској.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

Video file

Навијачи Црвене звезде пристижу у Хумску.