Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗВЕЗДА ПРОМАШИВАЛА И ОСТАЛА БЕЗ ЕВРОПСКОГ ПРОЛЕЋА: Јанг Бојс победио и обезбедио треће место

28.11.2023. 20:16
Пише:
Србија Данас
FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: Реутерс

Црвено-бели нису искористили велики број добрих прилика.

Фудбалери Црвене звезде завршили су са учешћем у евро куповима за ову сезону пошто су у Берну порфажени од Јанг Бојса са 2:0 (2:0) у петом колу Г групе Лиге шампиона. Овом победом швајцарски клуб је обезбедио треће место и наставак такмичења у Лиги Европе пошто има четири бода, док су црвено-бели остали на једном боду и у последњем колу ће дочекати Манчестер сити у резултатски неважном мечу.

ШВАЈЦАРЦИ ОДЛУЧИЛИ: Мурат Јакин остаје селекторMurat Jakin

ШВАЈЦАРЦИ ОДЛУЧИЛИ: Мурат Јакин остаје селектор

Голмани Бајерна Нојер и Улрајх потписали нове уговоре са БајерномManuel Nojer

Голмани Бајерна Нојер и Улрајх потписали нове уговоре са Бајерном

АНЋЕЛОТИ СЕ ПРЕДОМИСЛИО: Бразилци сад хоће Муриња за селектораŽoze Murinjo

АНЋЕЛОТИ СЕ ПРЕДОМИСЛИО: Бразилци сад хоће Муриња за селектора

Могла је Црвена звезда у Берну већ после шест минута практично да води 3:0 пошто су Еднаије и Букари пропустили три одличне прилике. Ендиаје је у 3. минуту био очи у очи са голманом домаћин којег није успео да савлада, да би два минута касније главом из одличне позиције шутирао преко гола. У 6. минуту Букари је искоса са десне стране лопту послао преко гола и тако пропустио још једну добру прилику за црвено-беле.

Као што обично бива у фудбалу у тим ситуацијама, стигла је казна. Играо се 8. минут када је Јанг Бојс имао корнер, Иванић је главом само пребацио лопту право на ноге Бениту који је шутирао, а од Недељковића је лопта завршила у мрежи за вођство домаћина 1:0. Тај погодак је пресекао Звезду, а Јанг Бојс је преузео контролу меча и до нове прилике се чекало до 21. минут када је Ензаме главом шутирао преко гола.

У 24. минуту је још једну одличну пчрилику пропустила Звезда, тачније Букари који је био сам у контри и дао себи предуг фор па је голман Ракиопи стигао да се постави на време и заустави његов ударац. Чинило се да је Звезда вратила равнотежу у меч, али је у 29. минуту Блум имао све време овог света дса се намести и са десетак метара савлада Глазера за 2:0. До полувремена је била још по једна прилика на обе стране. Нијасе је главом послао лопту преко гола у 39. минуту, а минут касније је Хванг шутирао преко гола.

Друго полувреме почело је шутем Колија са двадесетак метара, а лопта је отишла поред гола, да би у 57. минуту Хванг пропустио још једну велику прилику за Звезду. Успео је Корејац да се избори за позицију и добро шутира и погоди стативу. Играли су црвено-бели добро и промашивали прилике као и упрвом полувремену.  Мијатовић који је заменио Ендиајеа, је у 61. минуту после паса Букарија добро шутирао из прве, а лопта је отишла тик поред гола, да би минут касније Лучић такође шутирао поред гола са 16 метара. Већ у 63. минуту Букари је упослио Красоа који је био очи у очи са Ракиопијем који је још једном добро интервенисао.

Јанг Бојс је у наставку претио из контра напада и тако је дошао до прилике Елија чији је ударац зауставио Глазер у 64. минуту, да би у 72. минуту Ензаме главом послао лопту поред гола. Родић је у 75. минуту добро центрирао, Мијатовић је био скоро усамљен на пет метара од гола, али је лопту лоше захватио главом и шанса је пропала. Глазер је још једном добро интефвенисао у 77. минуту када је Гарсија шутирао, да би Хванг натерао Ракиопија да интервенише после добро шута у 83. минуту. До краја је било још само једно узбуђење када је Глазер поново добро одбранио ударац са дистанце, а ЈАнг Бојс је остварио тријумф.

 

ЈАНГ БОЈС - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:0 (2:0)

СТАДИОН: Ванкдорф.

ГЛЕДАЛАЦА: 32.000

СУДИЈА: Дани Макели (Холандија)

СТРЕЛЦИ: Недељковић аг 8, Блум 29

ЈАНГ БОЈС: Раћопи, Блум, Камара, Бенито, Гарсија, Малеш (46. Коли), Нијасе, Монтеиро (74. Чаива), Елија, Угринић, Енсаме (74. Ганвула)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер, Недељковић, Драговић, Ђига, Родић, Стаменић (59. Лучић), Мијаиловић (84. Катаи), Букари, Хван (90. Канга), Иванић (59. Красо), Ендиаје (46. Мијатовић)

 

90 3. минут
Крај меча, Јанг Бојса савладао је Црвену звезду са 2:0.
84. минут
Прилика за Јанг Бојс, Глазер је зауставио шут са дистанце.
83. минут
Хванг је шутирао добро са преко 20 метара, а после корнера је и Ђига имао прилику, али је лопта отишла преко гола.
77. минут
Гарсија је добро шутирао, али је Глазер добро интервенисао.
75. минут
Родић је убацио лопту, али је Мијатовић лоше захватио лопту са пет метара и пропала је још једна прилика за Звезду.
72. минут
Имао је добру прилику Ензаме после убацивања Гарсије, али је лопшту послао поред гола главом.
64. минут
Одмах је имао домаћин контранапад, али је Елијин ударац отишао право у руке Глазера.
63. минут
Још једна фантастична прилика, Букари је упослио Красоа који је био један на један са Ракиопијом који је успео да заустави и овај ударац.
62. минур
Још један покушај Звезде, Лучић је са 16 метара шутирао поред гола.
61. минут
Велика шанса за Звезду, Букари је убацио на 11 метара, Мијатовић из прве шутирао тик поред стативе.
58. минут
Двострука изена у Звезди, од којих је једна принудна. Красо мења поврееђеног Иванића, док ће Лучић заменити Стаменића.
57. минут
Хванг није имао среће, одлично се изборио за позицију поред Блума и упутио добар ударац, али је погодио стативу.
46. минут
Почело је друго полувреме у Берну. По једна измена на обе стране, у Звезди је уместо Ендијаеа ушао Мијатовић. Код домаћина је Коли заменио Малеша. Коли је одмах запретио, али је са двадесетак метара шутирао поред гола.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

 

45 2. минут
Крај првог полувремена.
40. минут
Хванг је шутирао са двадесетак метара, а лопта је замало отишла преко гола.
39. минут
Izennadna прилика за Јанг Бојс, Нијасе је главом пробао да изненади Глазера, али је лопта отишла преко гола.
29. минут
2:0!!! Дуплирао је предност Јанг Бојс. После корнера се развила акција домаћина, лопта је дошла до Блума који је добро шутирао и савладао Глазера.
24. минут
Још једна неискоришчена велика прилика за Звезду. Букари се нашао сам у контри , али је дао предуг фор и није успео да савлада Ракиопија који је на време истрчао.
21. минут
Шанса за Јанг Бојс, главом је преко гола послао лопту Ензаме после центаршута Елије.
8. минут
1:0!!! Као што бива у фудбалу, стигла је казна за промашаје Звезду из прве опасне прилике за Јанг Бојс. Домаћин је имао корнер, Иванић је главом пребацио, а лопта је стигла до Бенита који је шутирао, а лопта се од Недељковића одбила у гол.
6. минут
Ређају се нападу Звезде, Букари је био у доброј позицији, шутирао је искоса са десне стране, а лопта је отишла мало изнад гола.
5. минут
Још једна одлична шанса за Звезду, Хванг је убацио са леве стране, а Ендиаје из сјајне позиције главом шаље лопту поред гола.
3. минут
Огромну шансу имала је Звезда. После лошег испуцавања лопте голмана Ракиопија, Ендиај се нашао у сјајној шанси, али је голман домаћих успео да одбрани његол шут.
1. минут
Почео је меч у Берну.

Video file

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ