Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПОКЕР ЗВЕЗДЕ У КРУШЕВЦУ: Сремчевић ДОМИНИРАО против Напретка

16.05.2024. 18:42
Пише:
Србија Данас
FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Напретка у Крушевцу резултатом 0:4, у оквиру 36. кола Суперлиге Србије.

Била је ово идеална прилика за Владана Милојевића да пружи шансу момцима који нису имали минутажу у претходном периоду или је она била редукована. 

Тако смо на терену видели младог голмана Јована Гутешу, бекове Огњена Мимовића и Виктора Радојевића, Николу Кнежевића покрај Гелора Канге, те Јована Шљивића и Уроша Сремчевића. 


НАПРЕДАК - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:4

Стрелци: Кнежевић '8, Сремчевић '42, 68, Катаи '45 1

Стадион: "Младост" , Крушевац 

Судија: Никола Ђорђевић.

Напредак: Савић – Томић, Стевановић, Михајловић, Миладиновић - Садиковић, Јовић, Марјановић - Бастајић, Станојловић, Мајдевац.

Црвена звезда: Гутеша – Мимовић, Ђига, Милуновић, Радојевић – Канга, Кнежевић – Шљивић, Красо, Катаи – Сремчевић. 

Али, испрва су највеће претње Црвене звезде долазиле од Александра Катаија који је два пута угрожавао гол Савића у првих пет минута. Врло брзо смо видели и најлепши детаљ утакмице када је Никола Кнежевић постигао мајсторски гол, уз наравно, туторство Александра Катаија.

Када је на терену неко попут њега, онда је и младићима који добију шансу знатно лакше. Видео га је Кнежевић, послао пас, наставио да трчи, а све остало завршио је Србобранац дивном асистенцијом, а млади везиста га није изневерио. 

Нису ни Крушевљани ништа мање млађи били на овој утакмици. Плејада момака који су једва пунолетни, што је такође лепа слика, а они тако нешто презентују већ неко време. Но, од њих нисмо видели превише у првом полувремену, јер је Звезда имала посед и иницијативу и из тога се изродио и други погодак.

Играо се 42. минут када је Кнежевић упутио лопту ка шеснаестерцу, Дамир Садиковић је пробао да је пресече, али није то урадио најспретније па је пас дошао до Уроша Сремчевића који завршава акцију својим првим голом у дресу Црвене звезде. 

Убрзо смо видели и трећи гол, а поново је један од протагониста био Никола Кнежевић који је дефинитивно овом партијом имао шта да поручи свом шефу струке. Пас који је пресекао одбрану Напретка, Александар Катаи је избегао офсајд чиме му је Кнежевић вратио асистенцију из осмог минута за убедљиву предност на паузи. 

У другом полувремену смо гледали поприлично незанимљив меч. Изостајале су шансе све до 66. минута када је Сремчевић покушао, али је Савић рутински то зауставио. То као да је најавило оно што ће се десити неколико тренутака касније. Катаијева друга асистенција, Сремчевићев други гол и то главом са три метра у ситуацији у којој је подбацила и целокупна дефанзива Напретка заједно са голманом Савићем. Недопустиво. 

Оно што је било важно за Црвену звезду јесте да је се на терену у другом полувремену, по први пут у овој полусезони, нашао Коста Недељковић који је одиграо пола сата.

Звезда се сада припрема за финале Купа које је на програму 21. маја.

СУПЕРЛИГА ПЛЕЈ-ОФ - ШЕСТО КОЛО

Четвртак:

Раднички 1923 (Кг) - Војводина 0:0

Напредак - Црвена звезда 0:4 (0:3)

Петак:

18.30 Чукарички - Партизан

18.30 Младост - ТСЦ

Стандингс провидед by Софасцоре

 

 

90. Минут

КРАЈ МЕЧА!

83. Минут

ЗВЕЗДА И ДАЉЕ ПРИТИСКА!

Кружили су играчи Звезде око казненог простора Напретка.

71. Минут

Притисак Звезде!

После поготка Сремчевића, наставио се притисак Звезде на последњу линију Напретка.

68. Минут

ГОООЛ!!! Покер Звезде у Крушевцу!

Одличан центаршут Катаија у петерац Напретка, не чуван је остао млади Сремчевић који је главом затресао мрежу домаћина!

55. Минут

Мимовић у шанси!

46. Минут

Почело је друго полуреме!

45+1

КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМНА!

Полувреме у Крушевцу! Звезда одлази на одмор за три гола предности!

45+1

ГООЛ!!! КАТАИ!

Добио је лопту Катаи на пеналу, сјајно је преварио голмана Савића и затресао мрежу Напретка.

42. Минут

ГОООЛ!!! Звезда дуплира предност!

34. Минут

НОВИ ШУТ КАТАИЈА! Брани Савић

23. Минут

Нова претња по гол Напретка!

Лопта је после корнера дошла до Мимовића на неких 20 метара од гола Напретка.

14. Минут

НОВИ КОРНЕР ЗА ЗВЕЗДУ!

08. Минут

ГОООЛ!!!! Кнежевић тресе мрежу Напретка!


05. Минут

КАТАИ ШУТИРА!

Одлично је Красо прошао по десној страни, убацио лопту у казнени простор.

19:00

Меч у Крушевцу је почео!

Фудбалери Црвене звезде су кренули са центра.

Ово је дуел који нема никаквог резултатског значаја ни за једну ни за другу екипу, јер су црвено-бели већ обезбедили титулу, док су Крушевљени свој циљ испунили самим пласманом у плеј-оф.

Актуелни шампион Србије је заказао шампионску прославу за 25. мај против Чукаричког на стадиону "Рајко Митић", али ће овај сусрет послужити Владану Милојевићу као припрема за финале Купа следећег уторка са Војводином.

Врло је могуће да ће доћи до бројних ротација у београдској екипи, а нема сумње и да ће Чарапани хтети да се покажу у што бољем светлу и скупо "продају кожу" пред седмоструким прваком наше земље.

Пред дуел у "Лазаревом граду" своја очекивања изнео је и тренер црвено-белих Владан Милојевић који истиче да ће сигурно бити једна занимљива утакмица.

- Увек је лепо играти у Крушевцу, то је фудбалски град и публика тамо воли добру игру. Очекујем велики број навијача на стадиону, а што се резултата тиче, они ће сигурно бити растерећени. Имају младих играча уз пар искусних који праве разлику, тако да сам сигуран да ће бити занимљива утакмица. Што се тиче њиховог пораза од Војводине, не гледамо то тако, свака утакмица је за себе - јасан је Милојевић.