Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗВЕЗДА ПОКЛЕКЛА У ГРОТЛУ ПИРЕЈА: Питерс предводио Олимпијакос до победе!

16.11.2023. 19:50
Пише:
Србија Данас
KK Olimpijakos
KK Олимпијакос / Извор: Фото: Еуролеагуе

Меч пун преокрета...

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Олимпијакоса у деветом колу Евролиге. Резултат је на крају меча износио 88:83 (20:23, 25:21, 19:9, 24:30).

ФАНТАСТИЧАН У ПОБЕДИ НАД БАРСОМ: Бивши играч Партизана је МВП кола ЕвролигеKodi Miler-Mekintajer

ФАНТАСТИЧАН У ПОБЕДИ НАД БАРСОМ: Бивши играч Партизана је МВП кола Евролиге

Обрадовић: Очекује нас озбиљна утакмицаŽeljko Obradović, KK Partizan

Обрадовић: Очекује нас озбиљна утакмица

ДОУЖЕР ПРЕД АЛБУ: "Да будемо најбољи што можемо"Željko Obradović, KK Partizan, Pi Džej Doužer

ДОУЖЕР ПРЕД АЛБУ: "Да будемо најбољи што можемо"

Евролига, 9. коло

Олимпијакос - Црвена звезда 88:83 (20:23, 25:21, 19:9, 24:30)

Хала: Дворана мира и пријатељства (Пиреј)

Судије: Олегс Латисевс (Летонија), Томаш Травицки (Пољска), Јосип Радојковић (Хрватска)

ОЛИМПИЈАКОС: Вокап 6, Канан 15, Папаниколау 11, Питерс 28, Фал 14, Ларенцакис 7, Лаунцис 3, Браздеикис 2, Сикма 2,

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јаго 9, Недовић 26, Лазаревић, Давидовац 5, Боломбој 7, Теодосић 15, Митровић 8, Тоби 7, Гиедраитис 6, Илић, Лазаревић

И једни и други су у меч ушли ослабљени, без неколико повређених играча. Звезди су недостајали капитен Латић, Ханга, Симоновић и Нејпир, а Олимпијакос је наступио без Милутинова, Вилијамс-Госа, Мекисика.

У таквим околностима боље се снашла екипа Олимпијакоса, која је пред својим навијачима савладала Звезду са 88:83 и тако уписала пету победу у девет одиграних кола. Истовремено, Црвена звезда је уписала шести пораз, па сада има скор 3-6.

То самопоуздање се најпре могло приметити код Немање Недовића који је изванредно одиграо прву четвртину, погодио три тројке, а његових су били чак 11 поена од првих 15 које је Звезда постигла на овом мечу.

Олимпијакос је узвраћао преко Питерса који је такође био шутерски расположен, али највећи проблем Звезди представљао је горостасни Мустафа Фал који је господарио у рекету и који није излазио из игре у првих 12 минута овог меча.

Али, морао је мало и да одмори, заменио га је Сикма и у тим тренуцима Звезда успева лакше да дође до поена. Лука Митровић је још једном показао да је ове сезоне сјајан у офанзивним скоковима, а Милош Теодосић је са две тројке почетком другог квартала почео лагано да увећава Звездину предност.

Она је после поготка Тобија достигла и осам поена разлике (39:31), па је тренер Олимпијакоса Јоргос Барцокас морао да реагује враћањем Фала у игру.

Од тог тренутка Олимпијакос улази у период своје најбоље игре у првом полувремену, а осим Фала, томе је највише доприбео и расположени Ларенцакис, па домачи серијом 10:0 прелазе у вођство - 41:39.

Недовић је нешто касније успео накратко да врати предност Звезди, али узвратио је Браздеикис за 45:44, што је био резултат првог полувремена.

Dejan Davidovac
Дејан Давидовац / Извор: Фото: Еуролеагуе

Прави проблеми за Звезду појавили су се током треће четвртине, када није било ни наговештаја оне игре гостију из првих 20 минута. Београдски црвено-бели су остали потпуно без решења у нападу, свега девет поена уписала је Звезда у овом делу игре, што домаћи користе да своју предност увећају на 14 поена разлике - 64:50, пре свега захваљујући одличној одбрани, али и Питерсу и Кенану и њиховим погоцима за три поена.

Пред крај ове деонице, Недовић прекида Звездину агонију поенима уз фаул и враћа наду свом тиму да би у завршници евентуално могао до преокрета.

Ту наду су још већом учинили Давидовац и Тоби својим тројкама почетком четврте четвртине, па је Зврзда пришла на седам поена заостатка - 66:59.

Али, онда је уследила тројка Лунциса, а уз то и Тоби прави пети прекршај. Боломбој га је заменио и убрзо смањио на 69:61.

Међутим, Папаниколау погађа нову тројку на другој страни и Олимпијакос је успевао да одржава тих десетак поена предности. И не само то, Питерс затим везује пет поена за убдљивих 78:63 у корист Олимпијакоса, а на кључним Звездиним играчима је почео да се примећује умор.

Додуше, Јаго је у последњих неколико минута унео нову енергију својим уласком у игру, а Недовић на уласку у последња три минута погађа тројку уз фаул, из тог напада доноси гостима четири поена и смањује на 80:72.

Олимпијакос не користи ни наредни напад, а расположени Јаго узвраћа новом тројком за 80:75!

Барцокас је реаговао тајм-аутом који му ништа није донео, још једна изгубљена лопта за домаће, али Гедраитису никако не иде шут за три поена. Вечерас је шутирао 0/5, а тај пети промашај је био можда и пресудан у овом мечу.

Није се Звезда предавала до последњих секунди, претили су Недовић и Теодосић својим новим тројкама, Недовићу је досуђена и техничка грешка због преступа, а Олимпијакос ипак није дозволио да испусти предност.

Немања Недовић вечерас најбољи у Звезди са 26 поена (5/12 за три), Теодосић је уписао 15 (4/7 за три). Код домаћина Питерс 28, Кенан 15, а Мустафа Фал је за 33 минута у игри уписао 14 поена, 14 скокова и три асистенције.

4/4

40. Минут
88:83! Папаниколау погађа оба слободна бацања, и тако највероватније ставља тачку на овај меч.
40. Минут
86:83! Недовић погађа ТРОЈКУ за 86:83. Нешто више од 10 секунди до краја.
40. Минут
82:78! Спустили су црвено-бели из Београда разлику на пет поена, имали два напада да учине да буде још мања и нису успели у томе. Гедраитис је наставио своју серију лоших партија у гостима. Вечерас је шутнуо пет тројки и све је промашио.
38. Минут
80:75! Јаго погађа! Нова ТРОЈКА Звездиног Бразилца за -5. Тајм-аут за Јоргоса Барцокаса.
37. Минут
80:72! Две везане тројке преко Фала. Прво Јаго, па онда Недовић. Прва тројка за Недовића још од прве деонице, а овај пут је изнудио и фаул после ког је реализовао додатно слободно бацање. Нешто више од два и по минута до краја.
35. Минут
78:63! Невероватна серија Олимпијакоса! Питерс поентира уз фаул Давидовца. Реализује и додатно слободно бацање за укупно 22 његова поена на овом мечу. Звезда сада у великом заостатку.
34. Минут
69:59! Тројка Лунциса, па блокада за Давидовца. Није могла гора секвенца. Олимпијакос поново са двоцифреном предношћу на непуних шест минута до краја.
32. Минут
64:56! ТРОЈКА Давидовца за једноцифрен заостатк Звезде!
31. Минут
64:53! Почела је последња деоница меча! Звезда у великом заостатку.

3/4

30. Минут
64:50! Сада је већ 14 на уласку у последњи минут треће деонице. Костас Папаниколау погађа своју другу тројку.
28. Минут
57:47! Кенан "цепа" мрежицу – 55:47 Трећа тројка и за њега. Олимпијакос на до сада највећих 9. Звезда је постигла само три поена у овој деоници. Још нешто мање од три минута до краја исте.По први пут на мечу неки тим на 10 након што је Питерс погодио оба слободна бацања. 21:29.
25. Минут
50:46! После готово три и по минута у другом полувремену. Измишља поене Лука Митровић, Украо је лопту и положио на супротној страни. Има осам поена на свом конту. Олимпијакос и даље води.

 

Dejan Davidovac
Дејан Давидовац / Извор: Фото: Еуролеагуе
23. Минут
50:44! Погађа Питерс нову тројку и одводи домаћи тим по први пут на шест поена предности. Трећа тројка за Питерса из пет покушаја.
20. Минут
45:44! ПОЧЕЛО ЈЕ ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ У ПИРЕЈУ!

2/4

20. Минут
КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА! 45:44! Преживела је Црвена звезда два шута за три поена у последњем нападу Олимпијакоса, па на одмор одлази са само једним поеном заостатка!
18. Минут
41:39! Пад у игри Црвене звезде, поентира Ларенцакис уз додатно слободно бацење, и Питерс са полудистанце чиме доноси изједначење на овом мечу. Јаго за Звезду маши отворен шут, Фал је поново у игри, погађа и доноси предност домаћину.
16. Минут
31:39! Користи Звезда одсуство Фала, успева да повеђа предснот на 8!
14. Минут
31:35! Успела је Звезда да одбрани два напада домаћина, али није успела да их искористи у нападу. Промашај Митровића и изгубљена лопта Теодосића доводи Питерса на слободан шут за три поена који погађа.
12. Минут
28:33! Јаго дос Сантос погађа ТРОЈКУ! Вокап на другој страни маши шут. Док је и ТЕОДОСИЋ сигуран за ТРИ поена! Звезда је на 5!
10. Минут
27:30! ПОЧЕЛА ЈЕ ДРУГА ЧЕТВРТИНА! Поени Ларенцакиса за два поена и Вокап погађа ТРОЈКУ за кратко вођство Олимпијакоса од 25:24! На другој страни Тоби погађа за ново вођство Звезде.

1/4

10. Минут
20:23! Серија Фала за Олимпијакос, али на за Звезду погађају Вокап и Теодосић за ТРИ поена, што беогадски тим поново доводи у предност. Са звуком сирене, погађа Лука Митровић за два поена. КРАЈ ПРВЕ ЧЕТВРТИНЕ!
7. Минут
13:15! Питерс погађа ТРОЈКУ, одмах на другој страни узвраћа Недовић са трећом ТРОЈКОМ на мечу! Јаго сјајно закуцава у контри Звезде.
5. Минут
8:10! Друга ТРОЈКА Недовића, за нови преокрет. Поново Звезда води!

KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: Фото: Еуролеагуе

 

04. Минут
8:7! Сада серија од 6:0 Олимпијакоса, коју предводи Питерс. Недовић на другој страни маши два шута за три поена.
02. Минут
5:7! Сјајна серија Звезде. Недовић прво погађа ТРОЈКУ, затим краде лопту и поентира из контре.Питерс на другој страни погаћа ТРОЈКУ, при резултату 2.7
1. Минут
МЕЧ У ПИРЕЈУ ЈЕ ПОЧЕО! 0:2 За први напад изборила се екипа Црвене звезде. Прве поене испусује Дејан Давидовац!