Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗВЕЗДА ПАЛА У ТУРСКОЈ: Хамшик и ЦРВЕНИ КАРТОН пресудили црвено-белима!

15.09.2022. 18:02
Пише:
Србија Данас
FK Crvena zvezda
ФК Црвена звезда / Извор: МН Press

Утакмица великих очекивања...

Београдска Црвена звезда поражена је од Трабзонспора резултатом 2:1, у оквиру другог кола Лиге Европе.

(САСТАВИ) НЕМА КАТАИЈА У ПРВИХ 11: Врло оригинално решење Милоша Милојевића

(САСТАВИ) НЕМА КАТАИЈА У ПРВИХ 11: Врло оригинално решење Милоша Милојевића

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ПОЧЕТАК: Селектор Стојковић ОКУПИО стручни штаб!

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ПОЧЕТАК: Селектор Стојковић ОКУПИО стручни штаб!

ПОДРХТАВА ПИРЕЈ: Кејлор Навас облачи црвено-бели дрес

ПОДРХТАВА ПИРЕЈ: Кејлор Навас облачи црвено-бели дрес

Иницијатива гостију уследула је на самом старту меча. Ипак, успевала је Звезда да колико толико примири лопту. Међутим затим је уследио појачани ритам Трабзона.

Видели су да има простора и да могу да нападну Црвену звезду, успели су у 16. минуту први пут да припрете преко Трезегеа који је шутирао са око 20 метара када је Борјан успео на сјајан начин да интервенише. 

Ипак, само минут касније, гол у мрежи Црвене звезде, поново је Трезеге правио проблем, био је на левој страни, центрирао и пронашао усамљеног Хамшика који није имао проблем да главом савлада Борјана. 

Звезда се разбудила до краја полувремена, имали су пар добрих акција, Осман Букари је после једног трка покушао да угрози голмана Чакира, али је противнички чувар мреже изашао као победник. 

Практично без битнијих шанси до краја полувремена, Трабзон је заслужено водио, а онда је Милојевић одлучио да у игру убаци Катаија. Касније су ушли Мустафа и Кулибали, али није много вредело. 

Играо се 62. минут када је Кингс Кангва добио други жути картон, поново због неопрезног старта, овога пута га је преварио Бакасетас. 

Чини се да је сваку дилему на овом мечу отклонио Трезеге, играч ове утакмице.

Претходно је Канга зауставио напад Трабзона, да би, слично као против Макабија, изгубио лопту на својој половини, након чега је уследио гол. Трезеге је пуцао свом снагом и убио паука, 2:0. 

Српски шампион је успео да стигне до гола у последњим тренуцима сусрета.

Утешни гол постигао је Вељко Николић, заборављени момак који је на асистенцију Ибрахима Мустафе поставио коначан резултат. 

Надали смо се драми, али ништа од тога, домаћин је стигао до три бода. 

Детаљнији ток меча можете прочитати у наставку текста.

ТРАБЗОНСПОР - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:0

Друго полувреме

90
КРАЈ МЕЧА! Звезда је поражена на гостовању у Турској!
90. Минут
ИГРАЋЕ СЕ ЈОШ 4. МИНУТА!
89. Минут
ГОООЛ!!!! Вељко Николић постиже гол којим је заостатак преполовљен. Све је почело његовим дриблингом, помогао му је Катаи да изнесу ту лопту која стиже до Ибрахима Мустафе на десној страни шеснаестерца. 
84. Минут
ИЗМЕНА У ЗВЕЗДИ! Радован Панков је на терену уместо Гелора Канге
80. Минута
ПОВРЕДА У ТРАБЗОНСПОРУ! Ушао је Омур у другом полувремену уместо Гомеса, али није саставио ни 20 минута пре него што је доживео повреду због које је морао да заврши меч пре времена када је изнесен у носилима. У игри је умсето њега Бозок.
68. Минут
ГООЛ!!! Канга компликује,не испуцава лопту Бакасетас је одузео лопту која је стигла до Трезегеа,а овај силним ударцем урадио оно за шта му се у 16. минуту испречио Борјан. Овога пута је капитен Звезде био немоћан.
63. Минут
ЦРВЕНИ КАРТОН ЗА КАНГВУ! Црвени картон за Кангву! Звездина мисија је сада постала дупло тежа. Други жути, односно Црвени картон је добио Кингс Кангва. Ако је судија могао да му прогледа кроз прсте код првог фаула, овог пута је заслужио. Старт отвореним ђоном над Бакасетасом је означио крај за везисту из Замбије.
50. Минут
ПРОБЛЕМ ЗА ЗВЕЗДУ - ДРАГОВИЧ НА ЗЕМЉИ! Ђанини је ушао у дуелу са Кангвом, па са Кангом и потом у паду неопрезно стартовао над Драговића који је одмах пао на земљу и затражио медицинску помоћ.
48. Минут
НОВИ ПРОДОР ТРАБЗОНА! Један пас је избацио комплетну одбрану Звезде. Лопта је стигла до Ђанинија иза последње линије црвено-белих, али срећом па играч са Зеленортских острва то не користи и шаље центаршут по земљи иза леђа својих саиграча.
46. Минут
УТАКМИЦА СЕ НАСТАВЉА! На терену је Александар Катаи уместо Славољуба Срнића!

Прво полувреме

45. Минут
ПОЛУВРЕМЕ У ТУРСКОЈ! Трабзонспор на полувремену има гол предности који је постигао Марек Хамшик у 16. минуту.
41. Минут
Често се прави пауза након прекршаја, а последњи у низу који се нашао на земљи је Пешић. Нападач Звезде за сада не игра сјајну утакмицу, али се чини да би пресинг који врши на последњу линију противника могао да уроди плодом. 
33. Минут
БРАНИ ЧАКИР! Букари је добро прошао до казненог простора, наместио се, шуторао али је голман Чакир то одбранио сјајним парадом!
31. Минут
РОДИЋ МАШИ! Комбиновали си Кангва и Букари по левој страни, на крају је Букари центрирао, лопту је избио голман Чакир али само до Родића који иунпрве шутира али високо преко гола!
24. Минут
ДРАГОВИЋ СПАСАВА ЗВЕЗДУ! Ђанини је продрао у казнени простор, дошао пред петерац, шуторао али јр тај ударац изблокирао Драговић! 
18. Минут
НОВА ШАНСА ЗА ДОМАЋЕ! Хамшик је центрирао са ивице шеснаестерца, али ишла је та лопта ка голу, срећом по црвено-беле Борјан то хвата!
16. Минут
ГООЛ!!! Хамшик доводи Трабзонспор до вођства од 1:0! Гомез је центрирао а Хамшик забио главом у мрежу Борјана. Може констатовати и да је Звездина одбрана лоше одреаговала на овај продор домаћих.
06. Минут
ЖУТИ КАРТОН ЗА ЗВЕЗДУ! Добија га Кингс Кангва због фаула у зони одакле Марек Хамшик може да упути опасан центаршут. Није добро што је у овако раној фази уписан у судијину бележницу, мораће да се чува.
03. Минут
ШАНСА ЗА ЗВЕЗДУ! Лоша комуникација одбране и голмана Чакира који су ми проследили лопту. Пешић је кренуо на ту лопту али је искусни турски голман избио тубћ лопту
02. Минут
Мирнији почетак меча, ни једна ни друга екипа не жели оштрије да крене у напад.
01. Минут
МЕЧ У ТУРСКОЈ ЈЕ ПОЧЕО!!! Први напад има екипа Трабзонспора.

Међутим, у томе и јесте кључ. Сва три тима су била у квалификацијама за Лигу шампиона, турски и мађарски шампион су могли да се нађу и на Звездином путу ка елити, док је Монако као трећепласирани тим Француске ишао другим путем.

Уколико Звезда жели да игра Лигу шампиона и тамо буде равноправан (колико год то далеко сада звучало) ривал свим екипама, онда тимове попут ових који су у њеној групи мора да побеђује.

Милојевић се на овој утакмици определио за следећу поставу:

Борјан - Ераковић, Милуновић, Драговић, Родић - Саного, Срнић, Канга, Кангва - Букари, Пешић

Састав Трабзона:

Чакир - Ларсен, Бартра, Денсвил, Елмали - Хамшик, Биопис, Бакасетас - Трезеге, Ђанини, Макси Гомез

Меч Трабзонспор - Црвена звезда можете пратити УЖИВО на нашем порталу од 18:45.

 

Најновије вести о ФК Црвена звезда можете наћи ОВДЕ.

 

БОНУС ВИДЕО: Погледајте сцену са веридбе Марка Гобељића и Катарине Грујић