Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАРТИЗАН ЈЕ У ЛИГИ КОНФЕРЕНЦИЈА: Црно-бели уз доста грешака стигли до европске јесени!

25.08.2022. 19:45
Пише:
Србија Данас
FK Partizan
ФК Партизан / Извор: Фото: ФК Партизан

Плеј-оф за Лигу конференција...

Београдски Партизан ремизирали су са екипом Хамрун Спартанса у реванш мечу на Малти, резултатом 3:3, што у укупном скору износи 7:4 у корист црно-белих што их води директно у групну фазу Лиге конференција.  

ВЛАХОВИЋ ДОБИО КОНКУРЕНЦИЈУ: У Јувентус стигао центарфор разбијач

ВЛАХОВИЋ ДОБИО КОНКУРЕНЦИЈУ: У Јувентус стигао центарфор разбијач

ФИФА РАНГ ЛИСТА: Србија се није помакла!

ФИФА РАНГ ЛИСТА: Србија се није помакла!

ПОЈАЧАЊЕ ЗА ЛШ: Динамо враћа играча за ког су добили 30 МИЛИОНА ЕВРА!

ПОЈАЧАЊЕ ЗА ЛШ: Динамо враћа играча за ког су добили 30 МИЛИОНА ЕВРА!

Слабо и неубедљиво је ушао Партизан у овај меч, домаћи су нападали свом силином, што им се исплатило у 27. минуту када је хрватски интернационалац Пршо, након лоше реакције одбране Партизана, закуцао лопту у мрежу црно-белих за 1:0. 

Тек после примљеног гола црно-бели су се тргли, почели су ангажованије да играју у нападу и већ у 34. минуту Рикардо Гомеш је изједначио на 1:1. Све се догодило после корнера који је са леве стране извео Живковић, лопта му се потом одбила, уследио је још један центаршут, а после лоше интервенције противничког голмана Рикардо је дошао до лопте и снажним ударцем под пречку погодио мрежу - 1:1.

Тим резултатом се ушло у друго полувреме које је Партизан боље одиграо до самог финиша меча. Црно-бели су до преокрета дошли у 72. минуту меча после одличне акције Урошевића по левој страни, сам себи је припремио прилику после комбинације са Дијабатеом и Партизан је повео са 2:1.

Седам минута касније, црно-бели су увећали разлику после одличне акције Natha и Андрадеа који је савршено центрирао за Рикарда који својим другим голом доноси предност Parttizanu од 3:1.

Изгледало је тада да ће Партизан мирно привести крају ову утакмицу у послдњих десетак минута, али уместо тога, Петрићеви пулени су скривили чак два једанаестерца које су искористили прво Винисијус у 82. и Федел у 90. минуту за коначних 3:3.

Након последњег судијског звиждука, Партизан је и званично постао учесник трећег по рангу УЕФА такмичења, Лиге конференција, другу годину за редом. 

Детаљнији ток меча можете испратити у наставку текста. 

ХАМРУН - ПАРТИЗАН 3:3

Друго полувреме

90
КРАЈ МЕЧА! Партизан је у Лиги конференција!
90
ИГРАЋЕ СЕ ЈОШ 4 МИНУТА!
90. Минут
ПЕНАЛ ЗА ХАМРУН!!! Андраде је направио прекршај у казненом простору, потпуно непотребно...што користе домаћи и постижу погодак за изједначење и 3:3.

 

81. Минут
ГООЛ!!! Хамрун смањује предност Партизана са беле тачке, након што је Кристијан Белић играо руком у свом казненом простору.

 

78. Минут
ГОООЛ!!! Сјајно су комбиновали Natho и Андраде, који је одлично центрирао ка Рикарду Гомешу који главом шаље лопту у мрећу Хамруна! Хамрун - Партизан 1:3

 

72. Минут
ГООЛ!!! Партизан је преокренуо Хамрун на Малти! Урошевић и Дијабате су комбиновали на ивици шеснаестерца, охрабрио се Урошевић, напао, тражио простор за ударац - шутирао и затресао мрежу домаћина! Хамрун - Партизан 1:2! У укупном скору је 2:6 за црно-беле и може се рећи да је питање учесника у Лиги конференција решено. 
64. Минут
ДОДО ПРЕТИ ПАРТИЗАНУ! Упутио је играч Хамруна ударац са 16 метара али на сву срећу по црно-беле лопта иде високо преко гола.
62. Минут
ВЕЛИКА ШАНСА ЗА ПАРТИЗАН!!! Мениг је одлично одреговао на кикс одбране Хамруна, проследио лопту до Рикарда који је остап пред празним голом шутирао је али је добро утрчао одбранбени играч Малтежана и спасао свој тим!
56. Минут
Мирнији период игре! Изједначен посед лопте. Битка се углавном води на средини терене где ни једни ни други играчи као да немају самопоуздања да крену ка голу.
48. Минут
НОВИ ШУТ КА ГОЛУ ДОМАЋИХ! Гиомије је преварио Саничанина и извукао се на ударац са неких 18 метара, али веома непрецизан...
46. Минут
ПОЧЕЛО ЈЕ ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ!

Прво полувреме

45
КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА НА МАЛТИ! Хамрун - Партизан 1:1 у укупном скору 2:5.
42. Минут
ПАРТИЗАН УМАЛО ДО ПРЕДНОСТИ! Дијабате се одлично снашао против тројице одбранбених играча Хамруна, провукао је лопту до Менига који је кренуо ка голу, међутим голман домаћих му одличним клизећим стартом избија лопту. Остаје 1:1 на Малти.
38. Минут
ГИОМИЈЕ ШУТИРА! Поново одбитак од одбране Партизана на који налеће офанзивац Хамруна и из прве шутира ка голу Поповића - лопта је окрзнула спољни део стативе!

 

34. Минут
ГОООЛ!!! Партизан поравнава разултат! Рикардо Гомеш је сјајно реаговао на неспретну реакцију голмана Хамруна и напуцава лопту у мрежу.

 

27. Минут
ГООЛ!!! Хамрун води са 1:0! Гиомије је успео да након одбитка из казненог простора упосли Прша који је шутирао ка голу голмана Поповића са 7. метара и без проблема га савладао. Малтежани успевају да смање предност Партизана из прве утакмице, те сада укупан скор износи 2:4
25. Минут
НОВА ШАНСА ЗА ДОМАЋЕ! Пршо је одлично пронашао Сола на дасној ивици казненог простора, овај одмах шутира ка голу, али на срећу по црно-беле недовољно прецизно! Офанзива Хамруна се наставља.

FK Partizan
ФК Партизан / Извор: Фото: ФК Партизан

 

21. Минут
ЛОША РЕАКЦИЈА ОДБРАНЕ ПАРТИЗАНА! Гиомије је налетео на лопту која је искоса послата као центаршут, захватио је лоше овај шут нападач малтежана и лопта одлази високо преко гола.
16. Минут
ПРВИ УДАРАЦ КА ГОЛУ ПАРТИЗАНА! Мениг је добро прошао по десној страни, центрирао - Рикардо је лопту захватио главом али лопта завршава поред гола. Остаје 0:0!
15. Минут
Мирнији период утакмице! Домаћин и даље има иницијитиву на терену али не успевају да повежу пасове на половини Партизана, где је одбрана солидно постављена.
10. Минут
ПРШО ПРЕТИ ПАРТИЗАНУ! Извукао се хрватски интернационалац на ударац који је упутио са неких 17 метара, на срећу по црно-беле лопта пролази тик поред стативе.
02. Минут
ШАНСА ЗА ДОМАЋЕ! Шутирао је Метју Гијомиље искоса са ивице шеснаестерца. Лопта је ишла по средини, а ту је чекао спреман Александар Поповић који брани једном руком и скреће лопту у корнер.

FK Partizan
ФК Партизан / Извор: Фото: ФК Партизан

 

01. Минут
Меч на Малти је почео!!!

Лига конференција, плеј-оф

Хамрун – Партизан

Стадион: Виктор Тедеско (Хамрун)

Судија: Јакоб Кехлет (Данска)

Хамрун: Бонељо – Соу, Бјеличич, Емерсон, Каљегари, Каменцули – Гуилаумјер, Прса – Монтебело, Машике, Додо

Партизан: Поповић – Марковић, Вујачић, Саничанин – Живковић, Фејса, Андраде, Урошевић – Дијабате, Мениг – Рикардо

 

Најновије вести о ФК Партизан можете наћи ОВДЕ.

 

БОНУС ВИДЕО: Погледајте како Сејдуба Сума дрибла Харија Мегвајера