Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВАЗУРА ИЗНЕО ДОКАЗЕ ПРОТИВ МИЈАИЛОВИЋА: Печат је фалсификат, постоји осам битних разлика (ФОТО)

04.10.2022. 12:00
Пише:
Србија Данас
Miloš Vazura
Милош Вазура / Извор: МН Press

Уочен низ неправилности.

Генерални директор ФК Партизан Милош Вазура изнео је доказе који бацају другачије светло на недавно (не)одржану скупштину ЈСД Партизан. Поменута скупштина, од стране Вазуре означена као неформални скуп, уписана је у АПР као легитимна те су њени представници озваничени као нови заступници ЈСД Партизан.

ФК ПАРТИЗАН: Мијаиловић користио фалсификовани печат

ФК ПАРТИЗАН: Мијаиловић користио фалсификовани печат

ПЕТРИЋ ТРЉА РУКЕ: Партизан после Келна добија ОГРОМНО појачање (ФОТО)

ПЕТРИЋ ТРЉА РУКЕ: Партизан после Келна добија ОГРОМНО појачање (ФОТО)

Е САД СЕ СТВАРНО ПАЛИ МАШИНА: Факундо Кампацо стиже у Партизан

Е САД СЕ СТВАРНО ПАЛИ МАШИНА: Факундо Кампацо стиже у Партизан

Ипак, питање је да ли ће тако и остати, јер су овлашћени судски вештаци, као и представници актуелног руководства, уочили низ неправилности.

- Од самог почетка слутило је на проблеме, јер су многи „представници“ клубова донели неправилна или непотпуна, па чак и фалсификована овлашћења, тврди Вазура и прилаже доказе да поткрепи своје тврдње. Они са легитимним овлашћењима, били на овој или оној страни, уредно су се уписали, те су и пуштени на скупштину. У том тренутку је постојао кворум, али након што је председник Кошаркашког клуба Остоја Мијаиловић схватио да неће имати довољну подршку одлучио је да поменуту скупштину напусти. Актуелни председник Милорад Вучелић није имао другу опцију осим да закључи да кворум више не постоји те да скупштину прекине.

Дан касније, АПР доноси одлуку за коју генерални директор црно-белих тврди да је толико несвакидашња да адвокати нису могли да верују да се тако нешто заиста десило. Наиме, АПР је, како тврди Вазура, оборио рекорд јер је за свега 17 минута донео одлуку да усвоји поднете папире, иако су били обавештени да су папири препуни неправилност, уз основану сумњу да су неки чак и фалсификовани. Због таквих, врло сумњивих, радњи, представници актуелног руководства су поднели кривичне пријаве против овлашћених лица у АПР-у.

Крунски доказ нечасних радњи је фалсификовање печата на документима које је председник Кошаркашког клуба Остоја Мијаиловић предао АПР-у. Иако овај податак звучи готово невероватно, судски вештак др Радислав Свичевић уочио је чак осам разлика између спорног и неспорног печата.

- Ми смо поднели кривичне пријаве и против председника Кошаркашког клуба и против свих одговорних за ова дешавања. Знали смо са ким имамо посла, упозорили смо људе из АПР-а на време, а сада је и судски вештак, поредећи печат са званичних докумената из 2018. са спорним печатом са докумената која је Остоја Мијаиловић однео у АПР, уочио чак осам битних разлика -  истиче Вазура уз приложену документацију.

На крају, закључио је Вазура, на суду је да донесе коначну одлуку, а ЈСД Партизан ће, након што скупштина буде поновљена и нови представници легално изабрани, у Фудбалском клубу имати снажног партнера.

Милош Вазура изричит:

- Нико не може да нам одузме стадион и грб, плате су редовне, а дуг сличан као и пре осам година!

Турбулентан период у црно-белом табору је за нама, а поред свих дешавања око терена, навијачима су ипак најважнија она на самом игралишту. На травнатом тепиху црно-бели играју променљиво, у купу Србије су испали док у европским такмичењима играју врло допадљив фудбал. Генерални директор црно-белих истиче недавну утакмицу против Нице:

--Видели сте какву смо утакмицу одиграли против Нице, мало је фалило да победимо. Они имају буџет од 200 милиона, ми то немамо, али имамо своју омладинску школу. Чак 5 првотимаца наше репрезентације чине управо Партизанова деца. То је податак на који сам изузетно поносан. Такође, на свакој европској утакмици видећете хиљаде малишана на Дечијој трибини, учимо децу да заволе Партизан - отворио је душу Вазура, а потом прешао и на питања која брину навијаче црно-белих.

За почетак је појаснио да је иступање Фудбалског клуба из Спортског друштва само условно, или боље речено превентивна мера која би евентуално ступила на снагу тек у случају да руководство ЈСД покуша да се меша у послове Фудбалског клуба.

Представници Спортског друштва, за које Вазура истиче да су нелегитимни, упозорили су Фудбалски клуб да би у том случају остали без грба и стадиона. Вазура тврди да су у питању потпуне бесмислице:

- Ми смо грб заштитили у заводу за интелектуалну својину и не може нико да нам га одузме! Фудбалски клуб последњих 30 година одржава стадион и плаћа плате запосленима на истом. Ако треба ангажоваћемо и проценитељску кућу која ће да утврди колико је Фудбалски клуб уложио у стадион у протеклих 30 година. Наравно да је немогуће да фудбалери своје утакмице играју на Телеоптику, Фудбалски клуб је власник стадиона као и сви остали клубови ЈСД, нико неће забранити Партизану да користи свој стадион.

Потом се осврнуо и на питање финансија те изнео да су плате редовне, и да то може врло лако да се провери са садашњим и бившим играчима и тренерима, као и да је дуг сличан као онај који је затекао кад је пре 8 година долазио у Партизан, дакле нешто преко 20 милиона евра.

Ипак, Партизану је за несметано функционисање важно да игра европска такмичења и да продаје играче у највеће европске клубове. Са поносом истиче да је Партизан од трансфера Умара Садика укупно зарадио чак 10.100.000 евра што представља рекорд на овим просторима када су у питању продаје страних играча.

На питање о хипотеци на стадиону, истакао је у питању само део стадиона, али да то није ништа ново. На пример, како тврди, Кошаркашки клуб је имао хипотеку на чак 11 места на стадиону, док је Фудбалски клуб и током ранијих времена понекад користио делове стадиона као хипотеку. Разлога за бригу истиче да нема, дугови ће на време бити плаћени а хипотека скинута, уверава навијаче црно-белих Милош Вазура.

На крају стигао је и да одговори на опаску да Партизан не воде људи из спорта, те истакао да ако Ивица Краљ, Алберт Нађ, Игор Дуљај, Иван Ћурковић и многи други нису људи спорта, онда он на то питање нема потребе да одговара. Истакао је и да спортски сектор у Партизану има највећу слободу на Балкану и да о томе спортски радници попут Ивице Илиева и Ивица Краља могу да посведоче.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Агустина Гандолфо, девојка Лаутара Мартинеза