Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕСЕЛИНОВИЋ: Морамо да будемо обазриви, не смемо да будемо бахати

10.07.2019. 19:55
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Veselinović
Александар Веселиновић / Извор: Фото: ФК Чукарички

Утакмица на програму у четвртак.

На стадиону на Бановом брду одржана је конференција за новинаре уочи првог меча првог кола квалификација за Лигу Европе између Чукаричког и јерменског Банантса, који ће бити одигран у четвртак од 20.30 часова (РТС 2). Тренер бело-црних Александар Веселиновић први пут ће у званичном мечу Чукарички предводити на повратку у европска такмичења, после три године паузе.

- Четири недеље рада у припремном периоду су иза нас, сада смо дошли у предворје прве официјелне утакмице, против јерменског Банантса. Желим најпре да кажем да сам после овог периода успео да се у потпуности упознам са екипом. Видећемо да ли је време које је иза нас било довољно да све идеје које смо имали спроведемо у дело. Сигурно је да су момци изванредно радили, веома сам задовољан односом и радом, причињава ми велико задовољство да радим са таквом групом момака и играча – казао је Веселиновић, који је потом наставио.

ДОЦИЋ ПРЕД МЕЧ ПРОТИВ БАНАНТСА: Обећавамо добар фудбал

ДОЦИЋ ПРЕД МЕЧ ПРОТИВ БАНАНТСА: Обећавамо добар фудбал

КРУНИЋ: Нови смо и морамо да будемо озбиљни

КРУНИЋ: Нови смо и морамо да будемо озбиљни

ЧЕКА СЕ РЕВАНШ СА СУДУВОМ: Познате и цене улазница за Звездину премијеру на "Рајку Митићу"

ЧЕКА СЕ РЕВАНШ СА СУДУВОМ: Познате и цене улазница за Звездину премијеру на "Рајку Митићу"

- Што се тиче меча, као глумци кад се припремају за неку представу, тако и ми излазимо на терен са жељом да прикажемо себе у добром светлу, волео бих најпре да момци уживају. Екипа се мало разликује од прошлогодишње, иако није мењано много играча. Централни нападач Мудрински је отишао, немамо Овусуа који је под знаком питања после добрих игара за репрезентацију Гане, за њега има много интересовања. Такође, Миладин Стевановић је повређен. У овом моменту у карантину од 18 играча деветорица су 21 годину или млађи, ту је и Шапић са 22 године, па смо свакако ако не најмлађа, онда бар једна од најмлађих екипа у квалификацијама за Лигу Европе. То ми причињава задовољство, волим да радим са младим играчима.

Веселиновић је посебно апострофирао публику, коју је позвао да испуне стадион, уз подсећање да ће цена улазница за западну трибину износити 500 динара, док ће улазнице за исток бити бесплатне.

- Жеља ми је да на утакмици својим односом, а надам се и игром, пошаљемо поруку трибинама. Ако нам публика позитивно одговори, ако успемо да успоставимо однос емпатије, моје задовољство ће бити велико. Играмо против врло квалитетне и искусне екипе, која годинама константно учествује у Европи, у својим редовима има бивше или садашње "А" и младе репрезентативце Јерменије, али и доста странаца. Јерменска нација је веома талентована за фудбал и комбинаторику, али пробаћемо да усмеримо утакмицу у правцу који нама одговара. Опет, на другој страни је наша младост и наш мотив, дозволите ми да цитирам Мешу Селимовића који је у "Тврђави" казао да је "нада јача од искутва". Не може нико да нам одузме наду, сигуран сам да ће момци са своје стране учинити све да се представимо у лепом светлу. Играмо за себе, боје свог клуба, а притом ако успемо да на било који начин допринесемо бар мало успеху српског фудбала, биће нам велико задовољство - истакао је Веселиновић.

Није желео шеф стручног штаба Чукаричког да се бави конкретним прогнозама пред први меч против Банантса.

ПАЛИ ФРАНЦУЗИ: Партизан НА КРИЛИМА новајлије СРУШИО Бордо (ВИДЕО)

ПАЛИ ФРАНЦУЗИ: Партизан НА КРИЛИМА новајлије СРУШИО Бордо (ВИДЕО)

- Нисам од оних тренера који воле да прогнозирају. Сигуран сам да нас очекује неизвесна утакмица, а ту подразумевам 200 минута игре, дакле и меч на Бановом брду и реванш у Јеревану. Морамо да одговоримо изазову, а сваки резултат је активан, сматрам да ће овај дуел бити решен закључно са последњим звиждуком у Јеревану. Морамо да будемо одговорни, професионални и концентрисани, да будемо фокусирани на сваку следећу ситуацију која долаз. Такође, морамо да будемо обазриви, не смемо да будемо бахати, ван терена скромни, а на терену у спортском смислу агресивни и мотивисани. Поштујемо сваког противника, а желимо да искористимо оно што је наш квалитет. Не бих превише обећавао, остаје нам да покажемо шта смо радили у претходном периоду.

Потенцирао је Веселиновић врлине Јермена, које је као тренер у Академији фудбала у Ростову, где је радио прилично дуго, имао прилику да врло добро упозна.

- Осам и по година сам радио у Ростову на Дону, где у самом граду живи више од 300.000 Јермена. Између осталог, свакодневно сам радио и са јерменским играчима. Веома су талентована нација за комбинаторику, са осећајем за лопту, игру. Међутим, карактерише их нестабилност у такмичењу и контроли емоција и концентрације. Видљиво је да екипом Банантса руководи човек који је дуго година играо у Шпанији и Португалији, гаје такав тип игре, са много комбинаторике, ни у једном моменту од тог начина не одустају, нису класична источноевропска, постсовјетска екипа. Имају доста квалитетних индивидуалаца, посебно у нападачком делу.

На искуство Банантса Чукарички ће морати да одговори својом младошћу. Уосталом, таква ситауција ће Брђане чекати у читавој предстојећој сезони.

- Имамо 16 играча који су потекли у школи Чукаричког. То је доказ једног организованог система из којег излазе. Младост је карактеристична, ту увек имате неизвесност у виду нестабилности. Веома сам задовољан индивидуалним квалитетом играча и како прихватају нове обавезе. Међутим, оно што је факт, ово нам је прва званична утакмица. Изгледали смо сасвим коректно у припремном периоду, били смо без пораза, али то није кључни моменат. Кад дође званична утакмица, све је другачије. Видели сте меч између Црвене звезде и Судуве, где је наш шампион био апсолутни фаворит, па је видљиво да нису имали званичну утакмицу и да им је потребно време да уђу ритам. Задовољан сам квалитетом обуке играча, мотивацијом, победничким менталитетом, посебно са групом старијих и искуснијих играча и начином на који помажу млађима да се уче и сазревају. Успели смо да направимо добар баланс унутар екипе, имамо позитивну атмосферу.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛШ: Звезда и нападала и шутирала, али је на крају остала само НУЛА (ВИДЕО ФОТО)

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛШ: Звезда и нападала и шутирала, али је на крају остала само НУЛА (ВИДЕО ФОТО)

Клуб је већ напустио Огњен Мудрински, најбољи стрелац Чукаричког прошле сезоне појачао је пољску Јагелонију, на излазним вратима су Самуел Овусу и Мирослав Богосавац. Свестан тога је и Веселиновић.

Ognjen Mudrinski
Огњен Мудрински / Извор: МН Press

- Мудрински, Овусу и Богосавац су доказани квалитет у оквирима српског фудбала, па и мало више. Игре Овусуа на пример на Купу Афричких нација говоре да је он играч за много више домете. Гро асистенција и голова је прошле сезоне проистекао њехивом заслугом. Неоспорно да је то био квалитет плус. Немојте заборавити младог репрезентативца Миладина Стевановића, Богосавац је ту, а може да се деси сваког момента да не буде више овде, сходно интересовању. На њихово место ће доћи играчи који нису тако звучна и афирмисана имена, али раније или касније морају да добију шансу. Од мене ће је добити широке руке и отвореног срца, с обзиром да волим да радим са младим играчима. Апсолутно имам поверење у њих, али немам дилему да ће бити успона и падова. Имам разумевања за њих, а замолио бих и фудбалску јавност да им да подршку, она им је потребна, јер ће многи од њих направити лепе каријере. Чак мислим да ће и репрезентација Србије од њих имати велике користи - закључио је Веселиновић. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Ким Глас, одбојкашица