Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ВОЛЕО БИХ ДА ВАМ ОДГОВОРИМ ПОЗИТИВНО..." Столица забринут око појачања - говорио и о одласцима из Хумске (ВИДЕО)

19.06.2022. 18:54
Пише:
Србија Данас
Ilija Stolica
Илија Столица / Извор: МН Press

Суперлигашка сезона креће деветог јула.

Тренер Партизана Илија Столица одговарао је на питања медија у паузи између тренинга црно-белих на припремама у Птују. 

ПАЛИ СЕ МАШИНА Бомбастично појачање Партизана, играч потврдио долазак: "Звао ме Столица..."

ПАЛИ СЕ МАШИНА Бомбастично појачање Партизана, играч потврдио долазак: "Звао ме Столица..."

СПРЕМА СЕ ДЕТОНАЦИЈА: Нападач Интера стиже у Београд!

СПРЕМА СЕ ДЕТОНАЦИЈА: Нападач Интера стиже у Београд!

Тема су били доласци и одласци у Хумску.

- Било је јако интензивно ових дана, урађено је доста ствари. Свесни смо да нас тек чека доста посла. Специфичан прелазни рок, организација Светског првенства је пореметила нама тренерима време за пипреме, неке ствари је убрзала - почео је Столица.

Партизан је у мањку играча на старту припрема.

- Имамо специфичну ситуацију са недостатком централних бекова, који су на нашу радост били са својим националним тимовима у Лиги нација, као и Илић који је на Европском првенству и то нам мало отежава ситуацију, али су ситуације које морамо превазићи. Ставља нас у положај да импровизујемо и покушавамо неке нове ствари. Надам се да нећемо морати да користимо играче 90 минута, што би могло да доведе до повреда, а то је последња ствар коју желимо. 

Мишљење о првом појачању Златану Шеховићу?

- Изузетно сам задовољан његовим доласком, познајем га. Мислим да партизановци треба да буду срећни, он преставља оно што би играч Партизана требало да буде и овом приликом бих му пожелео добродошлицу у његову кућу. 

 

Ilija Stolica i Ivica Iliev
Илија Столица и Ивица Илиев / Извор: МН Press

У сталном сте контакту са Ивицом Илиевом? Хоћете ли стићи да одрадите све што је потребно до краја прелазног рока?

- Волео бих да вам одговорим позитивно, као уосталом и директор Илиев, оно што би било добро је да појачања буду што пре. Мислим да није добро да дођу пред старт првенства, потребан им је период адаптације који је немогуће убрзати, који мора да се пређе, али пробаћемо то да урадимо у ходу. Трудићемо се да доведемо играче које смо одредили и да те таргете држимо максимално високо и да погодимо са појачањима, што није увек могуће - рекао је Столица.

Имаћете дефицит са штоперима и кад се врате Вујачић и Саничанин?

- Мислим да је ствар поприлично једноставна, позиције које су отишле су дефицитарне и то су места која желимо да појачамо. Желимо да имамо добру конкуренцију на позицијама, односно макар два по позицији. 

О играчима који су отишли?

- Резови су морали да се десе, ја нисам човек који ствари гура под тепих. Није лако, али шта да се ради, живот иде даље, Партизан је изнад свих. 

Долазак Александра Филиповића?

- Захвалан сам својим спортским пријатељима, појавило се његово име и имали смо срећу да је његова жеља била велика да дође у Партизан. Имали смо срећу да су он и супруга добили дете и да је то утицало да се он врати у Београд. Он је био шампион Европе у млажим категоријама наше земље, он је показао да има победнички менталитет, ради се о врхунском професионалцу. Може такоже да одговори на више позиција, леви бек, десни бек, такође може да одигра на штоперу. Он је имајући то у виду идеално решење.

Колики је број странаца пожељан?

- Имајући у виду ограничен број у домаћим такмичењима више од пет странаца мислим да не би имало смисла, нама је циљ да што већи број играча у такмичарском ритму, што због утакмица, што због тренинга и да су сви на такав начин мотицисани. Верујем да је пет играча тај број, али видећемо ствари ћемо решавати у ходу. 

Ilija Stolica
Илија Столица / Извор: МН Press

Да ли Партизан има бонусе које жели?

- Ја сам увек присталица да млади играч треба да игра када је квалитетан, а не кад је бонус. За мене је играч млад и кад има 23 године, сада је та граница померена. Мислим да Партизан мора да има снаге да задржи младе играче до одређеног момента.

- Ја јако добро познајем играче које имамо у академији. Ми имамо једног бонуса са већом минутажом у Суперлиги, ја се надам да ће неко искочити и добити више минута. Видећемо да ли ћемо посегнути за довођењем неког бонуса који ће бити довољно искусан и који ће моћи да одговори потребама Партузана - истакао је тренер. 

Осврнуо се и на учинак клуба прошле сезоне.

- Приоритети су да што пре морамо да оформимо играчки кадар, желимо да освежимо екипу. Мислим да је екипа прошле сезоне остварила значајан учинак, освајањем великог броја бодова. Међутим, схватио сам да је доста играча исцеђено, пре свега на менталном плану. То је зато што нисте награђени за труд на адекватан начин. Ове сезоне ћемо се трудити да играчи дају максимум и да сваки партизановац то види, а постоје ствари на које не можемо да утичемо. 

 

 

 

Најновије вести о ФК Партизан прочитајте ОВДЕ

БОНУС ГАЛЕРИЈА:

Погледајте како изгелда тенисерка Ема Радукану

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.