Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БЕЗ ДРАМЕ У АРЕНИ: Звезда се ДРЖАЛА 35 минута, БРУТАЛНИ Џејмс предводио ЦСКА до победе! (ВИДЕО)

21.02.2020. 21:03
Пише:
Србија Данас
Crvena zvezda - CSKA
Црвена звезда - ЦСКА / Извор: МН Press

25. коло Евролиге.

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у 25. колу Евролиге од ЦСКА у "Штарк Арени" резултатом 86:81 (16:17, 20:20, 24:16, 26:28).

Црвено-бели су одиграли одлично прво полувреме, које су окончали минималним вођством, али је актуелни европски шампион "додао гас" у другом делу чиме је успео да преокрене резултат и упише важне бодове у борби за предност домаћег терена пред Топ 8.

Русе је предводио сјајни Мајк Џејмс са 29 поена, по три скока и асистенције, а извео је и 18 слободних бацања, од којих је погодио 14.

КАКВА ПРОВОКАЦИЈА: Двоје Руса дошло са шаловима Партизана, ево шта се онда догодило (ВИДЕО)

КАКВА ПРОВОКАЦИЈА: Двоје Руса дошло са шаловима Партизана, ево шта се онда догодило (ВИДЕО)

ЛЕПО ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА МАРАКАНИ: Радоњић подржао црвено-беле пред дерби са Вошом! (ФОТО)

ЛЕПО ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА МАРАКАНИ: Радоњић подржао црвено-беле пред дерби са Вошом! (ФОТО)

СУПЕРЛИГА: Тешка повреда, три пенала и ПРЕОКРЕТ Голубова на КРОВУ, Лучанци славили у Ивањици!

СУПЕРЛИГА: Тешка повреда, три пенала и ПРЕОКРЕТ Голубова на КРОВУ, Лучанци славили у Ивањици!

Интересантно је да је тренер Црвене звезде Драган Шакота одлучио да на овом мечу међу 12 кошаркаша не буде Чарлс Џенкинс, а уместо њега у тим се вратио Стратос Перпероглу, док је повређеног Огњена Добрића заменио Никола Јовановић.

Црвено-бели су боље отворили дуел, а у шестом минуту, после коша Штимца имали су четири поена вишка (11:7). Узвратио је искусни Стрелнијекс, али домаћи су на крилима одличног Лоренца Брауна задржали минимално вођство пред други период (17:16). Американац је већ тада имао шест поена, колико и Владимир Штимац.

 

Веома изједначена игра виђена је и на отварању другог квартала. Играло се практично кош за кош, све до мини серије коју су направили Армејци средином деонице (8:0), после које су повели са 28:22. Њу су прекинули Пантер двојком и Гист са линије пенала (26:28). Одлични Браун је стигао до двоцифреног учинка тројком у 20. минуту, када је Звезда поново повела (34:32), а одговорио је Мајк Џејмс за нови егал. Ипак, Берон је убацио шут за три поена на две секунде пре одласка на велики одмор за минимално вођство изабраника Драгана Шакоте (37:36).

Московљани су направили прву озбиљнију предност почетком треће деонице. Мајк Џејмс је у 24. минут убацио прву тројку за 44:39. У 27. минуту Хилијард је комплетирао два плус један за плус осам (55:47), али Пантер са линије пенала није дозволио Армејцима да се одлепе. Ипак, европски шампион је у одлучујући квартал ушао са седам разлике (60:53).

Почетком четврте четвртине црвено-бели су везали четири поена, преко Пантера и Гиста коме је асистирао Берон (57:60), чиме су наговестили неизвесну завршницу. Тада је Пантер фаулирао Џејмса при шуту за три поена, што је овај искористио за 63:57, али је одговорио бивши бек Олимпијакоса спектакуларним шутем ван линије 6,75 уз прекршај Курбанова. У тренуцима када је Звезда пришла на минималан заостатак разиграо се искусни Италијан Данијел Хекет са пет узастопних кошева, укупно 16, а након поена Фојтмана поново је било плус шест за Русе (70:64).

Изабраници Димитриса Итудиса наставили су у истом ритму, па су средином последње четвртине дошли и до двоцифрене разлике, први пут на мечу (76:66). Њој је "кумовала" нова лична грешка Пантера, а Џејмс је поново фаулиран при шуту за три, те је рутински реализовао три пенала за свој 24. поен. Амерички бек је наставио да затрпава кош клуба са Малог Калемегдана искористивши грешку Брауна за до тада максималних 78:66. 

Црвено-бели тада праве мини серију од 5:0, преко Давидовца и Берона, али је тада поново одговорност преузео бивши ас Панатинаикоса који је својим саиграчима обезбедио мирнији реванш.

Поред Џејмса, у редовима Московљана одличан је био и искусни Хекет са 19 поена. Код домаћих чак петорица играча забележили су двоцифрен учинак. Најефикаснији је био Берон са 15, Пантер је уписао 12, а Гист и Штимац по 11 поена, а на десет је стао Лоренцо Браун.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ЦСКА 81:86 (17:16, 20:20, 16:24, 28:26)

ДВОРАНА: "Штарк Арена"

ГЛЕДАЛАЦА: 13.457

СУДИЈЕ: Перез, Замојски, Амбросов

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Пантер 12, Браун 10, Перпероглу 3, Давидовац 4, Лазић 6, Берон 15, Гист 11, Јагодић-Куриџа 3, Симанић, Јовановић, Оџо 6, Штимац 11.

ЦСКА: Боломбој 2, Џејмс 29, Антонов, Стрелнијекс 2, Фојтман 6, Хекет 19, Сент-Рос 2, Куфос, Хилијард 12, Курбанов 8, Хајнс 6, Бејкер.

 

ЕВРОЛИГА, 25. коло

Четвртак

Зенит - Алба 81:83

Олимпијакос - Асвел 76:68

Фенербахче - Реал Мадрид 65:94

Армани - Химки 69:78

Басконија - Жалгирис 60:74

Петак

Црвена звезда - ЦСКА 81:86

Бајерн - Ефес 63:88

Панатинаикос - Барселона 81:92

Валенсија - Макаби 82:85

 

 

Anđelo Ranković
Анђело Ранковић / Извор: Foto:Youtube printscreen/Zadruga Official

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Кристина Штрбац, девојка Алексе Вукановића

 

ЛУКА ЈОВИЋ ИЗНЕНАДИО НАВИЈАЧЕ: На ово се чекало!

ЛУКА ЈОВИЋ ИЗНЕНАДИО НАВИЈАЧЕ: На ово се чекало!

ДЕЛИЈЕ СУ ЈАСНЕ: Порука навијача ПРЕЈАКА! (ВИДЕО)

ДЕЛИЈЕ СУ ЈАСНЕ: Порука навијача ПРЕЈАКА! (ВИДЕО)

Како је легенда НБА помогла Србину да постане светски првак! (ВИДЕО)

Како је легенда НБА помогла Србину да постане светски првак! (ВИДЕО)