Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"РАТ" У МОРАЧИ ПРИПАО БУДУЋНОСТИ: Ивановић САМЛЕО Партизан након што су му досудили техничку - 17 поена у последњој четвртини

16.01.2021. 17:36 21:21
Пише:
Србија Данас
KK Budućnost VS KK Partizan
KK Будућност ВС KK Партизан / Извор: Фото: Будућност ВОЛИ

Важан меч за обе екипе у борби за "Топ 4".

Узбуђења достојна дерби меча заосталог 15. кола АБА лиге. Кошаркашки рат у хали "Морача" у великој борби за "Топ 4" припао је подгоричкој Будућности која је савладала београдски Партизан резултатом 80:72.

Имаш 1500 разлога да кликнеш, а само 1 клик је довољан за КЕШ ИСПЛАТУ!

Имаш 1500 разлога да кликнеш, а само 1 клик је довољан за КЕШ ИСПЛАТУ!

ПАРТИЗАНУ И ВОЈВОДИНИ ПОНУЂЕН ХРВАТ: Нападач у потрази за новим клубом, прошле сезоне је био БРУТАЛАН

ПАРТИЗАНУ И ВОЈВОДИНИ ПОНУЂЕН ХРВАТ: Нападач у потрази за новим клубом, прошле сезоне је био БРУТАЛАН

ДРИБЛИНГ, ПА ПЕТА: Садик наставио ТЕРОР у Шпанији, нове две ЛЕПОТИЦЕ! У Хумској СКАЧУ од среће (ВИДЕО)

ДРИБЛИНГ, ПА ПЕТА: Садик наставио ТЕРОР у Шпанији, нове две ЛЕПОТИЦЕ! У Хумској СКАЧУ од среће (ВИДЕО)

Три четвртине се играло готово кош за кош, ниједна екипа није успела да оствари значајнију предност. Све до последње када је експлодирао и до тада одлични бек Подгоричана Никола Ивановић. Он као да се наљутио када је на почетку последње деонице (у том тренутку су водили гости 54:55) добио техничку грешку због приговора (уз још једну коју је добио тренер Будућности Петар Мијовић) и за само минут је убацио осам поена. У том периоду игре убацио је укупно 17. Ивановић је био и најефикаснији и најбољи играч меча (25 погодака, три асистенције и два скока за укупан индек од 29).

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Периодичне одличне роле Уроша Трифуновића (9 поена), Маркуса Пејџа (9), Ерика Мике (11 поена, најбоља партија у АБА лиги досад) и новајлије Џошуе Перкинса (10), нису биле довољне да се направи изненађење на тешком гостовању за црно-беле у тешкој ситуацији у којој су тренутно у АБА лиги. Пораз који чини да пласман Партизана у "Топ 4" буде заиста огроман подухват. Поени и енергија Огњена Јарамаза који је читав меч преседео на клупи због повреде су очигледно недостајали Београђанима, а Коди Милер-Мекинтајер (7), Раде Загорац (14 поена, али готово сви пред крај меча када је Будућност већ преломила) и Немања Дангубић (3) имали су још један блед меч. Њима су се придружили и вечерас готово невидљиви Рашон Томас (4) и Вилијам Мозли (3).

Узбудљива је била прва четвртина. После лаганијег старта у ком се више снашла Будућност која је већи део времена била у вођству (велики број поена са линије за слободна бацања), пробудио се Партизан који је у кратком времену преокренуо резултат и на први одмор отишао са пола коша предности (20:21). Блистао је Урош Трифуновић који је за само један минут убацио осам поена, али је то било готово све што је показао до краја меча.

Други период поново је боље отворила Будућност, а играло се веома чврсто и обе екипе су тешко долазиле до поена. Подгоричани су у неколико наврата ишли на 5, али су се Београђани врло брзо враћали. На крају је на полувремену резултат био 41:36 пошто је одлични Амедео Дела Вале погодио двојку у последњој секунди.

Трећа четвртина је припала Партизану који је врло брзо врати резултатску клацкалицу. Ниједна екипа није могла да се одлепи, играчи су летели по паркету у борбеној и напетој утакмици. Распуцао се у том делу утакмице Пејџ који је дао три тројке.

На самом старту последње деонице Ивановић је, уз тренера Мијовића, добио техничку због приговора, а половичан је са линије за слободна бацања био Урош Трифуновић. Црно-бели су у том тренутку водили 54:55, а онда је почео шоу једног човека. Револверашки се распуцао Ивановић! Тројке, флоутер, улази... Све му је ишло од руке, а само у тој четвртини постигао је 17 поена и преломио је меч док се Партизан узалуд трудио да се врати.

Како је текао меч можете да пратите у наставку текста:

ИВ ЧЕТВРТИНА

10. минут
Крај утакмице! Добар продор Мекинтајера вратио је драму (75:72), али је Ивановић погодио далекометну тројку за 78:72. Загорац је направио потом техничку и Дела Вале је са слободних бацања поставио коначних 80:72.
9. минут
Пробудио се Раде Загорац пред крај меча (10 поена у завршници). Тројком је донео наду Партизану и смањио је на 75:70.
4. минут
Ивановић има већ 22 поена, све погађа и диктира игру свог тима добримразигравањима. Тројке, флоутер, улази... Све му иде од руке! Будућност чини се да ломи меч и води 73:65.
8. минут
Одлепила се Будућност на максималних 7. Блиста "револвераш" Ивановић који је за минут игре убацио осам поена за 64:57.
10. минут
Почела је последња четвртина, Трифуновић је био половичан са линије за слободна бацања после две техничке које је добила Будућност (Ивановић и тренер Мијовић). Као да је то изнервирало Ивановића који је одмах одговорио тројком за нову предност домаћина 57:55.

III ЧЕТВРТИНА

10. минут
Крај треће четвртине - егал, 54:54. Ни једна нкипа није могла да се одлепи, играчи су летели по паркету у борбеној и напетој утакмици.
6. минут
Распуцао се Пејџ и убацио је трећу тројку. Екипе се смењују у вођству, а црно-бели другом тројком Мике (најбоља утакмица у АБА лиги досад) одлазе на 49:52.
7. минут
Друга тројка Пејџа за вођство Партизана од пола коша, али је на другој страни и Будућност после скок-шута Дела Валеа вратила вођство за 45:44.
9. минут
Почело је друго полувреме. Први кош постигао је Маркус Пејџ за Партизан и то тројку за 41:39. Одмах су гости изједначили на 41:41 првим поенима Рашона Томаса.

II ЧЕТВРТИНА

10. минут
Крај првог полувремена. Кобс је уз звук сирене погодио за коначних 41:36
Код Партизана су се истакали Трифуновић и Перкинс који су убацио по осам поена, добар је и Мика са шест, док је код Будоћности Дела Вале дао девет, Ивановић осам, а Кобс седам.

 

9. минут
Тежак шут за два поена погађа Данило Николић преко вечерас солидног Ерика Мике (6 поена, уз једну тројку) за 36:33 за Будућност.
 
6. минут
Чврста борба, екипама треба доста зноја да би постигле кош. Играло се кош за кош, али је Будућност након 29:29 везала пет поена (уз још једну тројку Ивановића) и води 34:29.
3. минут
И другу четвртину нешто боље отвара Будућност. Погодио је Ивановић тројку и Црногорци воде 29:26.

И ЧЕТВРТИНА

10. минут
Гости на крају прве четвртине имају минималну предност 20:21. Блистао је Трифуновић који је за отприлике један минут убацио осам поена.
8. минут
Мучи се Партизан у нападу, али је екипу подигао индивидуалним ролама Урош Трифуновић који је везао седам узастопних поена. На крају је и новајлија Џошуа Перкинс погодио тројку за преокрет и ново вођство црно-белих од 16:19 на око два минута до краја првог дела игре. Утакмица се драстично убрзала у односу на лаганији почетак...
3. минут
После 0:3, Будућност прави серију 7:0 (пет кошева са линије за слободна бацања) за вођство од 7:3
1. минут
Почела је утакмица у Подгорици, Будућност није успешно извела алеј-ап, а Партизан је постигао тројку преко Немање Дангубића.

АБА ЛИГА 15. КОЛО, БУДУЋНОСТ - ПАРТИЗАН 80:72 (20:21, 21:15, 13:18, 26:18)

ДВОРАНА: Морача, Подгорица

СУДИЈЕ: Сашо Петек, Марио Мајкић, Денис Хаџић

БУДУЋНОСТ: Кобс 9, Ивановић 25, Еџам, Шеховић, Николић 6, Апић 8, Митровић 7, Дела Вале 17, Николић, Поповић 2, Рид 6, Жугић

Тренер: Петар Мијовић

ПАРТИЗАН: Мика 11, Милер-Мекинтајер 7, Загорац 14, Пејџ 9, Дангубић 3, Јарамаз, Величковић, Перкинс 10, Јанковић 2, Томас 4, Трифуновић 9, Мозли 3.

Тренер: Саша Филиповски