Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЕВРОЛИГА: Звезда воли само парне четвртине, Панатинаикос пао у Штарк арени

05.02.2020. 21:02
Пише:
Србија Данас
Kevin Panter
Кевин Пантер / Извор: МН Press

Црвено-бели прекинули серију од четири пораза.

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Панатинаикос у ''Штарк арени'' са 78:73 (9:21, 26:11, 25:11, 32:16) и тако прекинули них од четири узастопна пораза у Евролиги. Црвено-бели су имали много проблема у првој и трећој четвртини, али су све успели да исправе у другој и четвртој. У последњхи 10 минута главну реч водил ису Стратос Перпероглу и Кевин Пантер који је тројком у последњем минуту и преломио меч.

ДОШАО ДА ГЛЕДА ЗВЕЗДУ: Јао Минг у АРЕНИ (ВИДЕО)

ДОШАО ДА ГЛЕДА ЗВЕЗДУ: Јао Минг у АРЕНИ (ВИДЕО)

СТИЖЕ У БЕОГРАД: Американац из Макабија неочекивано ПОТПИСУЈЕ!

СТИЖЕ У БЕОГРАД: Американац из Макабија неочекивано ПОТПИСУЈЕ!

ПОЧИЊУ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ОИ: Српкиње на старту против олимпијских и светских шампионки!

ПОЧИЊУ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ОИ: Српкиње на старту против олимпијских и светских шампионки!

Ништа у првој четвртини није изгледало добро за Црвену звезду. Калатес и Папајанис донели су почетну предност Панатинаикосу од 8:2 у другом минуту, а док на другој страни изабраници Драгана Шакоте ништа нису успевали да погоде. КОнстантно су гости били у вођству, а средином прве деонице су стигли и до довцифрене предности 15:5. Два минута је стајао тај резултат на семафору када је погодио Берон, али то није променило стање на терену и гости су имали вођство од 12 поена после прве четвртине (21:9).

Све што није ваљало у првих 10 минута утакмица, црвено-бели су довели у ред у другој четвртини, мада је Панатинаикос веома дуго успевао да одржи двоцфирену предност. Пантер је био тај који је вукао Звездул и спустио је испод 10 поена заостатка у 15. минута (27:19). Пантеру су се придружили Ожо и Јагодић Куриџа, да би тројка Давидовца пробудила уснуле навијаче у ''Штарк арени'' за приближавањ 32:28 дсва минута пре великог одора. Пантер и Давидовац успели су у последњем минуту да обезбеде потпуни преокрет и донесу Звезди вођство 35:32.

Пауза као да је мање одговарала Звезди која два мкинута није успела да постигне кош у трећој четвртини. Није ни Панатинаикос био ефикаснији, али су гости ипак успели да преокрену резултат и поведу у 23. минуту 39:37. Уследила су два минута без понеа на обе стране, да би се затим играло кош за кош све до 25. минут и резултат 42:39 за Панатинаикос. Фридет је тада ушао у серију и са осам поена обележио серију гостију од 11-0 после које су Зелени поново имали двоцфирену предност 53:41 у 28. минуту, а до краја четртине Звезда је заостајала 11 поена.

На старту одлучујућих 10 минута меча Пантер и Штимац су успели да спусте Звезду на испод 10 поена заостатка у 32. минуту (59:52). Фридет је тројком прекинуо налет Звезде, али разиграо се Перпероглу и својим поенима довео Звезду у егал 65:65 у 36. минуту. У тим тренуцима је функционисала и Звездина одбрана, да би Штимац погодио један од два пенала, а затим и закуцао за вођство црвено-белих 68:65. Имала је Звезда шансу да оде на пет поена, али је Јагодић Куриџа промашио оба пенала, а Томас је погодио тројку за изједначење 70:70 непуна два минута пре краја. Перпероглу је погодио само један пенал и донео вођство 71:70, али је Калатес погодио уз фаул и искористио слободно бацање за вођство Зелених 73:71 60 секунди пре краја, да би Пантер тројком још једном преокренуо резултат на страну Звезде 74:73, а у том тренутку је тренер Панатинаикоса Рик Питино шутнуо рекламу и добио техничку па је Пантер искористио и бацање за 75:73 50 сеунди пре краја. Два напада није искористио Панатинаикос, али је офанзивиним скоковима добијао нову прилику да би Чарлс Џенкинс одличном одбраном натерао Фридета да изгуби лопту 17 секунди пре краја. Берон је фаулиран, али је искористио само један пенал за 76:73, и све је зависило од Звездине одбране која је била на висини задатка па је Пантер са пенала само оверио тријуфм Звезде.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ПАНАТИНАИКОС 78:73 (9:21, 26:11, 25:11, 32:16)

ДВОРАНА: Штарк арена.

СУДИЈЕ: Перез, Дифала, Уђански.

ГЛЕДАЛАЦА: 12.867

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Пантер 24, Браун, Перпероглу 12, Давидовац 8, Лазић, Берон 8, Гист 2, Јагодић Куриџа 5, Џенкинс 2, Симанић, Оџо 8, Штимац 9.

ПАНАТИНАИКОС: Томас 12, Рајс 4, Папајанис 12, Раутинс, Папапетру 2, Папас 10, Џонсон 3, Фридет 11, Калатес 9, Вили, Митоглу 10, Бентил.

 

ЕВРОЛИГА, 23. коло

ЦСКА – Анадолу Ефес 80:82

Жалгирис – Олимпијакос 94:69

Армани – Алба 96:102

АСВЕЛ – Бајерн 75:65

Реал Мадрид – Басконија 70:69

СРЕДА

Зенит – Фенербахче 68:73

Црвена звезда – Панатинаикос 78:73

Макаби – Химки 80:77

Валенсија – Барселона 76:77

 

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Ивана Кнол, позната хрватска навијачица.

 

ПОРУКА ИЗ ПОДГОРИЦЕ: Звезда је НАЈБОЉА, Партизан је главни фаворит за ТИТУЛУ у АБА лиги!

ПОРУКА ИЗ ПОДГОРИЦЕ: Звезда је НАЈБОЉА, Партизан је главни фаворит за ТИТУЛУ у АБА лиги!

НИЈЕ БИЛО ДИЛЕМЕ: ЕВО ко је МВП АБА лиге у јануару! (ВИДЕО)

НИЈЕ БИЛО ДИЛЕМЕ: ЕВО ко је МВП АБА лиге у јануару! (ВИДЕО)

ТРЕЈД ОД КОГА СЕ ТРЕСЕ НБА: Денвер у сред сезоне НАПРАВИО велике промене у тиму (ФОТО)

ТРЕЈД ОД КОГА СЕ ТРЕСЕ НБА: Денвер у сред сезоне НАПРАВИО велике промене у тиму (ФОТО)

ЗАКУВАЛО СЕ У ПАРТИЗАНОВОЈ ГРУПИ ЕВРОКУПА: Овај резултат из Италије занимаће све Гробаре

ЗАКУВАЛО СЕ У ПАРТИЗАНОВОЈ ГРУПИ ЕВРОКУПА: Овај резултат из Италије занимаће све Гробаре