Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ФИНАЛЕ АБА ЛИГЕ: Звезда показала зубе и ИЗЈЕДНАЧИЛА, серија се сели у Подгорицу (ВИДЕО+ФОТО)

10.04.2018. 20:21
Пише:
Србија Данас
Alen Omić
Ален Омић / Извор: МН Press

Наредне две утакмице играће се у Морачи.

Црвена звезда је победила Будућност 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:11) и тако изједначила на 1:1 у финалној серији АБА лиге. Шампион АБА лиге је тако експресно узвратио Подгоричанима после пораза у првом мечу и стигао до победе у изузетно тврдој утакмици са веома малим бројем поена. Јунак победе Звезде био је Ален Омић са 15 поена и девет скокова, а трагичар катастрофални Кајл Гибсон. Серија се сад сели у Подгорицу, трећа и четврта утакмица играће се у петак и суботу, док је евентуална мајсторица заказана за понедељак.

ПОСЛЕ ПОРАЗА У ПРВОМ МЕЧУ: Навијачи Звезде јасно ставили до знања шта мисле о Алимпијевићу

ОТВОРИТЕ НОВЧАНИКЕ: Познате цене карата за Вечити дерби

ФИФА планира велику промену, а ако се то деси, више НИШТА неће бити исто

Утакмица је, пред око шест и по хиљада навијача Звезде, почела тврдо са обе стране, па у првој деоници није било много поена и виђено је много грешака испод оба коша. Звезда је први период окончала предношћћу 17:13. Обе екипе су лоше отвориле меч у шуту за три поена, у првој деоници од пет шутева домаћина иза линије 6,75 погодио је само капитен Бранко Лазић, док је Будућност промашила свих пет далекометних шутева.

БАБИЋ: Битна је победа, а хук са трибина ће нам помоћи

ПАНИКА У ПАРТИЗАНУ: Тандем НАПУСТИО тренинг! Неизвесно учешће у Дербију! (ФОТО)

Звезда је боље отворила другу деоницу, а прву озбиљнију предност (29:19) стекла је захваљујући расположеном Матијасу Лесору који је доминирао испод оба обруча и средином друге четвртине већ стигао до седам постигнутих поена (али је промашио три слободна бацања), као и тројци Тејлора РочестијаНемања Гордић је прву тројку за Будућност постигао на три ипо минута пре краја полувремена, из тек седмог покушаја гостију иза линије 6,75.

ДЕРБИ САМО ШТО НИЈЕ: Звездин новајлија објавио слику, па добио УРНЕБЕСАН предлог (ФОТО)

Будућност је успела да смањи у финишу полувремена, а онда је тројком Николе Ивановића уз звук сирене стигла до егала на полувремену - 31:31. Домаћин је морао да има предност на полувремену, али играчи Звезде су опет имали проблеме са линије слободних бацања (3/9). Уз то, прво полувреме је веома лоше одиграо Џејмс Фелдин, који није постигао ни поен уз шут 0/4 из игре, од тога 0/3 за три. Повратак Будућности предводио је Џастин Долман, најбољи стрелац гостију у првом полувремену са 10 поена, иако није погодио ниједну тројку из три покушаја. Код Звезде су у првих 20 минута најефикаснији били Рочести и Лесор са по седам поена.

ГРОМ ИЗ ВЕДРА НЕБА: Мароко се нада ВЕЛИКОМ ПОЈАЧАЊУ за Мондијал у Русији (ФОТО)

Друго полувреме почело је серијом гостију 8:0. Првих пет поена у серији је постигао Никола Ивановић (два плус један, па двојка са дистанце), а затим је Немања Гордић дао тројку. Рачунајући и крај првог полувремена, Будућност је направила серију 15:0, односно 20:2! Коначно црну серију Звезде прекида најбољи играч домаће екипе Тејлор Рочести, али расположени Гордић одбија напад домаћих и држи Будућност на плус шест.

ЧЕЛСИ СЕ ВРАЋА ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ УНАЗАД?! Абрамович изгубио ПОЛА МИЛИЈАРДЕ, распродаје тим на лето (ФОТО)

Успела је Звезда да се врати на минус два 39:41, а затим Будућност поново одбија напад домаћина и иде на плус шест (46:40). Звезда се враћа тројком Огњена Добрића у нападу домаћина пет на четири, јер је Суад Шеховић остао да лежи испод коша на супотној страни терена.

ХАОС У АТЛАНТИ: Пуцано на Мејведерову екипу, има и рањених (ФОТО)

Украденом лоптом и поентирањем из контре Фелдин је првим поенима на мечу вратио Звезду на минус три (45:48) на минут пред крај треће деонице. Већ у следећем нападу Фелдин поново поентира, па се на последњи одмор између четвртфина отишло са 48:47 за Будућност. Фелдин на старту последње деонице доноси Звезди предност акцијом 2 1 (50:48). Гордић затим везује четири поена за вођство гостију (52:50). Узвраћа Добрић тројком после управо његовог офанзивног скока, затим гости не користе напад, а затим Ален Омић са три везана поена доноси Звезди плус четири (56:52). У тим тренуцима Будућност остаје у игри захваљујући расположеном Гордићу, који је надокнађивао катастрофално издање Кајла Гибсона (0/7 шут из игре). Омић је погодио једно од два бацања за вођство Звезде 57:56, али му узвраћа истом мером Никола Ивановић за ново изједначење. Поново Ален Омић постиже поен за Звезду, и то под фаулом, затим даје и додатно бацање за плус три домаћина. Звезда после два погођена бацања Фелдина иде на плус четири на два ипо минута до краја (63:59), а меч решава непотребни и бесмислени прекршај Гордића над Омићем у последњој секунди напада на 1.32 пре краја. Омићевим слободним бацањима Звезда иде на недостижних 65:59

Црвена звезда – Будућност 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:11)
ДВОРАНА: Александар Николић. ГЛЕДАЛАЦА: 6.398. СУДИЈЕ: Илија Белошевић, Саша Пукл, Милош Кољеншић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ, Давидовац 3, Лазић 3, Добрић 10, Фелдин 9, Јанковић 4, Рочести 11, Омић 15, Лесор 8, Енис 2, Јовановић, Бјелица 4.
БУДУЋНОСТ: Ивановић 9, Се. Шеховић 4, Долман 10, Баровић 6, Су. Шеховић, Гордић 22, Илић, З. Николић, Гибсон 2, Поповић 4, Лендри 2, Д. Николић.

ЧУДО! Погледајте шта је цео Пионир СКАНДИРАО после победе Звезде (ВИДЕО)

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ