Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АБА СУПЕРКУП: Томас јачи од СВИХ! Партизан РАЗБИО Мегу, појачање које ОБЕЋАВА (ВИДЕО)

26.09.2019. 18:53
Пише:
Србија Данас
Rašon Tomas
Рашон Томас / Извор: Фото: aba-liga.com

Сигурна игра црно-белих.

Кошаркаши Партизана савладали су у оквиру четвртфинала АБА Суперкупа екипу Мега Бемакса са 86:73 (18:21, 28:12, 25:16, 15:24) и на тај начин пласирали се у полуфинале где ће одмерити снаге са бољим из дуела Црвене звезда - Приморска (20х). Црно-бели су били бољи ривал током већег дела меча и на крају заслужено славили, међутим, неуиграност нових играча у Хумској, горући је проблем за стратега Партизна Андреу Тринкијерија, који ће морати да додатно уигра тим пред старт Еврокупа и меча са Венецијом у уторак (20х). Треба напоменути да је Партизан био ослабљен неиграњем Радета Загорца због повреде леђа.

УМЕТНОСТ, АВАНГАРДА И ЈОШ НЕШТО ПОМАЛО: Душко Радовић, Цане и Жика Тодоровић ОДУШЕВИЋЕ Гробаре (ВИДЕО)

УМЕТНОСТ, АВАНГАРДА И ЈОШ НЕШТО ПОМАЛО: Душко Радовић, Цане и Жика Тодоровић ОДУШЕВИЋЕ Гробаре (ВИДЕО)

ДОЛАЗЕ И ОНИ! НБА лига бацила око на АБА играче! (ФОТО)

ДОЛАЗЕ И ОНИ! НБА лига бацила око на АБА играче! (ФОТО)

ВЕЛИКИ ПЕХ ЗА ПАРТИЗАН: Повредио се Загорац...

ВЕЛИКИ ПЕХ ЗА ПАРТИЗАН: Повредио се Загорац...

Сходно старту сезоне, виђена је лоша кошарка са обе стране на старту меча у Загребу. Партизан, предвођен колонијом странаца, кубурио је са шутем за три поена током првих десет минута, уз једуну светлу тачку у виду Рашона Томаса, који је великом борбеношћу и скоком показао да ће бити од велике важности у систему игре Андрее Тринкијерија. Црно-бели, предвођени Немањом Гордићем на позицији број један, нису добили ништа ново у овом тренутку, сем индивидуалних акција њега самог, као и крилних играча београдског клуба. Мега је за то време захвалујући већој енергији успела да одбије сваки налет Партизана и после првих десет минута поведе са 21:18.

Пресликано као и првој четвртини, кошаркаши оба тима нису успевали да пронађу течну игру у нападу, а црно-бели су средином друге деонице успели да преокрену резултат и поведу. Уместо Гордића, Кори Волден је преузео диригентску палицу. Лоша организација на обе стране вероватно је плод неуиграности у оба табора, али је улазак Маркуса Пејџа показао да му је шут за три поена најјача страна, пошто је са три везана тројке покренуо црно-беле и донео им предност од 37:28. Српски вицешампион стегао је одбрану и натерао екипу Меге на велики број грешака у нападу, што име је на полувремену донело предност од 46:33.

Мега је лоше отворила трећу деонице што је Партизан на прави начин искористио и захваљјући бољој органзиацији игре Немање Гордића успео да поведе и са 19 поена разлике. Проблеми са старта меча за црно-беле били су анулирани смиренијом игром у нападу, док је тим Дејана Милојевића уз мноштво промашених зицера имао великих проблема и са линије пенала. Црно-бели су покзали да имају добар квалитет под кошем, а најбољи у тиму из Хумске био је Рашон Томаса. Ново лице из Хумске показало је огромну жељу у одбрани, док је у нападу био изузетно користан, иако је имао неколико промашаја испод самог обруча.

Поред њега разиграла се и спољна линија црно-белих, која је на прави начин користила игру један на један Томаса и спремно чекала повратне лопте, пре свега Маркус Пејџ. Неозбиљна игра Меге и несхватљиве грешке у одбрани проузроковале су велику разлику крајем треће четвртине, па је Партизан пред улазак у последњу квартал ушао са предношћу од 71:49!

Срамотно је то како је Мега шутирала бацања на овој утакмкци, јер бројка од 10 убачених пенала из 28 покушаја, знатно говори о стању екипе на почетку нове сезоне. До краја дуела тим Дејана Милојевића показао је више "крви", међутим, касно... Партизан је рутински привео меч крају и забележио потпуно заслужен тријумф.

Поред лошег почетка дуела и једног дела друге деонице, тренер црно-белих Андреа Тринкијери може бити задовољан енергијом својих играча, али, оно што је тренутни проблем тима из Хумске јесте неуиграност екипе, јер чини се да Гордић и Волден немају организацијске способности попут Ренфроа у прошлој сезони. Међутим, оставимо Тринкијерија да сложи коцкице и покаже са каквим арсеналом све располаже његов тим, када то буде било најпотребније.

ПАРТИЗАН - МЕГА 86:73 (18:21, 28:12, 25:16, 15:24)

ДВОРАНА: Дражен Шетровић:

СУДИЈЕ: Петек, Јурас, Драгојевић

Партизан: Волден 2, Пејџ 20 (4ас), Гордић 9, Пархуски 2, Јарамаз 2, Милетић, Величковић, Бирчевић 16, Јанковић 5 (5ск), Томас 15 (7ск), Пејнерс 8, Мозли 6.

Мега: Мишковић 5, Трифуновић 10, Атић 11, Марјановић 3, Ашћерић 2, Мусић, Чарапић 1, Симоновић 17, Церовина 5, Мацура 3, Танасковић 8, Станић 8.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Адела Смајић, ћерка легенде Партизана Адмира Смајића

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.