Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗВЕЗДА ЗАКАЗАЛА МАЈСТОРИЦУ: Непрепознатљиви Партизан пао у "Пиониру"

20.06.2023. 20:17
Пише:
Србија Данас
večiti derbi
вечити дерби / Извор: МН Press

Четврти меч финалне серије...

Кошаркаши Црвене звезде успели су да други пут за редом на свом паркету у дворани "Александар Николић" савладају екипу Партизана резултатом 68:56, у четвртој утакмици финалне серије АБА лиге. Резултат сада износи 2:2 што значи да ће шампиона регионалног такмичења решавати "мајстрица".

“НУКЛЕАРНА БОМБА”: Звезда жели једног од најбољих играча Европе за 2,7 милиона!

“НУКЛЕАРНА БОМБА”: Звезда жели једног од најбољих играча Европе за 2,7 милиона!

”ФИНАЛЕ СЕ НЕЋЕ ЗАВРШИТИ НА ПАРКЕТУ”: Шћепановић УПОЗОРАВА за СД!

”ФИНАЛЕ СЕ НЕЋЕ ЗАВРШИТИ НА ПАРКЕТУ”: Шћепановић УПОЗОРАВА за СД!

ДИВАЦ УВЕРЕН: Са Јокићем имамо велике шансе да будемо прваци света

ДИВАЦ УВЕРЕН: Са Јокићем имамо велике шансе да будемо прваци света

АБА лига, 4. утакмица финала

Црвена звезда – Партизан 68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)

Хала: Александар Николић (Београд)

Судије: Саша Пукл, Матеј Болтаузер, Јосип Радојковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добрић 14, Кампацо 13, Петрушев 9, Вилдоза 4, Митровић 3, Бентил 2, Холанд, Марковић, Мартин, Лазић, Недовић

ПАРТИЗАН: Егзум 7, Пантер 6, Ледеј 5, Нанели 4, Аврамовић 3, Смаилагић 3, Анђушић 2, Лесор 2, Копривица, Мадар, Трифуновић

 

Алекса Аврамовић се појавио у стартној петорци Партизана и након поготка Лесора и закуцавања Петрушева, убацио тројку за почетних 2:5. Потом је Ледеј везао пет поена и одвео Партизан на опипљивих 6:12.

Тренер Звезде, Душко Ивановић је на терен послао Кампаца, Добрића и Марковића, Звезда појачала у одбрани, а у нападу одговорила са два бацања Петрушева, тројком Добрића, поенима Кампаца, сјајним улазом Добрића, само једним од три убачених слободних бацања Кампаца, па полагањем Кампаца у контри, за серију од 12:0, окренула на 18:12 и натерала Жељка Обрадовића на тајм-аут.

Звезда је наставила да игра перфектну одбрану, Мартин је промашио чист шут, а онда послао Егзума на линију са слободна бацања, који је био половичан и постигао први поен за Партизан после тачно пет минуа игре. Уводну деоницу је поенима из рекета завршио Петрушев, па је Звезда првих десет минута добила са 20:13, а четвртину затворила серијом 14:1.

У другој четвртини јако лоша игра на обе стране. Нисмо видели кош у почетна два минута, Кампацу је тројка изашла из обруча, да би Смаилагић тројком смањио на 20:16.

Митровић је направио трећи фаул, Звезда ништа није могла да погоди, није ни Партизан блистао, али је ипак био мало бољи у тим моментима. Пантер је убацио тројку и вратио госте у егал - 20:19. Након тога је Лазић направио неспортски фаул. Звезда је први кош у овом периоду дала тек на 4,59 минута пре краја преко Бентила.

Петрушев је погодио тројку за 25:22 на 2,40 до краја, а Пантер је одговорио двојком. После "цигле" Бентила, Влидоза је украо лопту Пантеру и положио у контри за 27:24, што је Обрадовића натерало да затражи тајм-аут.

Није уродило плодом, Нанели је запетљао и промашио, а лошу акцију казнио је Кампацо, лаганим полагањем. Потом тројка Кампаца и Звезда иде на 32:24.

Трећа четвртина кренула је поенима Егзума, а разиграни Факундо Кампацо му је одговорио тројком. Добрић је затим после продора одвео Звезду на 11, а онда је убацио и тројку за 40:28. Егзум у тим тренуцима није дао Звезди да се још више одлепи, везао је шест поена и одржавао Партизан на -10.

Ипак, Звезда је добила Добрића у овом кварталу, који је унео велику енергију и бруталним закуцавањем донео црвено-белима 45:32. Партизан је тонуо срединон овог периода, нико осим Егзума није могао ништа да уради у фази напада, па је Звезда стрпљиво градила своју предност. Феноменалан пас Петрушева и поеним Хасана Мартина, натерали су Обрадовића да затражи тајм-аут. После још једног лошег напада гостију, Вилдоза је погодио два бацања за 49:32.

У финишу, право ноткуда серија Партизана од 7:0, па се у последњих десет минута ушло са резултатом 49:39.

Лука Митровић је већ на старту четврте четвртине направио четврту личну грешку и довео себе и Звезду у проблем, али Стефан Марковић убацио много важну тројку за 52:39. Партизан је успео затим да приђе на -9, а онда су из добре одбране дошли и поени Мадара за 54:57. Црно-бели су се вратили, а Ивановић је морао да зове минут одмора.

Кампацо маши тројку из тајм-аута, а Пантер "лепи" двојку за -5. Вилдоза је полагањем са задршком прекинуо серију гостију, а Пантер поново вратио -5. А онда се указао Лазаревић, Звездин трагичар из друге утакмице овог финала, који је у првом контакту са лоптом погодио тројку за 59:51. Тројку му је вратио Егзум. Пантеру је изашла тројка из транзиције, али је зато Кампацо био хладнокрван и погодио је ван линије 6,75, за 62:54. Партизан је затим погрешио у нападу, а Кампацо лагано положио и ставио тачку на овај сусрет.

У самом финишу смушеност и једних и других, а Звезда је сачувала тријумф. Тензија на трибинама није било све до последњег минута, када је уследио вишемунутни прекид без икакве потребе. Све се одужило, али за промену резултата је било касно.

Кампацо је био најефикаснији код победника са 21 поеном. Добрић је додао 14, а Петрушев 10.

Код Партизана је Егзум имао дабл-дабл са 12 поена и 10 скокова, а Пантер и Аврамовић су уписали по 10 поена.

Детаљнији ток меча можете испратити у наставку текста.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ПАРТИЗАН (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)

Четврта четвртина

40. Минут
68:56! КРАЈ МЕЧА! Црвена звезда је заказала "мајсторицу" у финалу АБА лиге.
40. Минут
68:54! Петрушев закуцава за 14 Црвене звезде, да би и Факундо Кампацо погодио ТРОЈКУ са ДЕСЕТ МЕТАРА и ставио тачку на питање победника на овом мечу.
39. Минут
63:54! Тројку у транзицији за -2 промашио Кевин Пантер, а онда Факундо Кампацо кажњава одбрану Партизана тројком, 62:54 Кампацо потом погађа уз фаул Зека Ледеја. Све мање времена за црно-беле. Подељено је неколико техничких грешака и кош Кампаца ипак не важи. Петрушев је потом фаулиран од стране Јама Мадара и показана је неспортска лична јер је он кренуо на закуцавање.
39. Минут
62:54! Кампацо погађа ТРОЈКУ за Звезду, и донекле растарећено је уводи у завршницу меча.
38. Минут
59:54! Егзум погађа битну ТРОЈКУ за Партизан!

 

KK Partizan
KK Партизан / Извор: МН Press
37. Минут
59:51! Погађа ТРОЈКУ Лазаревић за нових 8 за Звезду. У нападу Партизана, Лесор губи лопту.
36. Минут
56:51! Пантер промашује шут за три поена, да би то учинио и Вилдоза на другој страни. Након успешног продора погађа Кевин Пантер и поново је 5 за домаћина.
35. Минут
54:47! Мао је Партизан шансу да се спусти на 6 поена заостатка, али је тројку промашио Аврамовић и отом Пантер купи офанзивни скок. Чеони аут је био за Партизан и 14 секунди за напад па Мадар погађа два, и тренер Звезде Душко Ивановић зове минут одмора.
34. Минут
54:45! Обичан фаул и два слободна бацања која Егзум погађа, 54:43 и Мадар са Лесором краде лопту да би Аврамовић у наставку поентирао на обручу.
33. Минут
54:43! Стефан Марковић погађа ТРОЈКУ за нових 13 за Звезду, али на другој страни погађа Ледеј. У наредном нападу Кампацо погађа лаке поене.
30. Минут
49:39! ПОЧЕЛА ЈЕ ПОСЛЕДЊА - ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА!

Трећа четвртина

30. Минут
49:39! Серија Партизана од 4:0 преко Лесора и Мадара за умањење предности Звезде. Серију наставља и Алекса Аврамовић који погађа ТРОЈКУ за крај треће четвртине!
29. Минут
49:32! Прецизан је Вилдоза са линије пенала. У нападу Партизана Лесор шаље лопту у аут, што је 15. изгубљена лопта за Партизан на овом мечу и заиста непрепознатљиви напади екипе Жељка Обрадовића.
27. Минут
47:32! Бентил повећава велику предност Звезде након сјајног паса Петрушева. На другој страни, фаул у нападу Ледеја, и нова изгубљена лопта Анђушића.
26. Минут
45:32! Маестрално закуцавање Огњена Добрића за максималну предност Звезде од 13! На другој страни се распада напад Партизана, најпре Ледеј прави фаул у нападу, да би Пантер послао непрецизан пас и послао лопту у аут.
25. Минут
43:32! Данте Егзум постиже кош за Партизан после доста проблема, 42:32, па је на другој страни Смаилагић направио четврти фаул и мора на клупу.
21. Минут
37:28! Звезда одмах губи лопту и Петрушев прави прву личну грешку потом. Данте Егзум у наставку акције постиже прве поене у наставку. А онда Факундо Кампацо погађа ТРОЈКУ! Велика предност Звезде на старту другог полувремена.
20. Минут
ПОЧЕЛО ЈЕ ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ!

Друга четвртина

КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА!
32:24 у корист Црвене звезде! Водећи на листи стрелаца домаћег тима је Факундо Кампацо са 10 поена, затим Филип Петрушев са 9, док у тиму Партизана предњачи Кевин Пантер са 6 убачених поена, и Зек Ледеј са 5.
20. Минут
32:24! Лоша игра Партизана у овим моментима и много изгубљених лопти што Звезда успева да искористи па је након нове изгубљене Лесор фаулирао Добрића и досуђен је обичан фаул. Уследила је тројка Факунда Кампаца из левог корнера, 32:24 опет је 8 за Звезду.
19. Минут
27:24! Петрушев погађа ТРОЈКУ што је укупно поен број 5 за Звезду у овом периоду игре. На другој страни Пантер погађа са полудистанце. Да би Вилдоза погодио у наредном напеду Звезде. Тајм-аут тражи тренер црно-белих, Жељко Обрадовић.
17. Минут
22:22! Ново изједначење! Анђушић поравнава резултат након дужег напада Партизана. На другој страни Недовић промашује за ново вођство.
16. Минут
22:20! Партизан се приближио на пола коша заостатка, сада је погодио Кевин Пантер за три поена, Звезда потом продаје посед и Лазић фаулира Пантера па судије гледај има ли елемената за неспортску. Неспортски фаул. Пантер погађа једно од два, 20:20 Лош посед Партизана и тежак шут који на истеку напада узима Пантер, да би потом Бентил фаулирао Смаилагића на скоку. Петрушев погађа прве поене за Звезду у овој четвртини.

Stefan Marković
Стефан Марковић / Извор: МН Press

15. Минут
20:19! Пантер ТРОЈКУ након паса Смаилагића! Гости сада прилазе на -1!
13. Минут
20:16! Смаилагић погађа ТРОЈКУ након три минута без поена у овој четвртини.
10. Минут
20:13! По два пропуштена напада на обе стране. Најпре је Егзум промашио шут за два, потом је Смаилагић зауставио Бентила у продору. Резултат непоромењен на почетку друге четвртине.

Прва четвртина

10. Минут
20:13! КРАЈ ПРВЕ ЧЕТВРТИНЕ! Након фаула Хасана Мартина, Данте Егзум погађа са линије пенала и умањује Звездину предност. У наредном нападу поентира Митровић након продора Петрушева. У последњем нападу прве четвртине, Ледеј промашује отворен шут за два поена и овим резултатом се и отишло на одмор.
09. Минут
18:12! Успорио је темпо, али и продуктивност на обе стране... Сада је Кампацо на истеу напада изнудио фаул Јама Мадара на шуту за три поена. Само једно је погодио Кампацо, 16:12. Аргентинац потом краде лопту Мадару и у контри лако полаже, и тајм-аут зове Жељко Обрадовић.
06. Минут
13:12! Звезда по први пут води на мечу! Прва Звездина тројка вечерас, погођена је после акције из чеоног аута на истеку напада за 11:12 Следи добра одбрана домаћих и грешка Ледеја па Партизан губи посед и онда Хасан Мартин долази до лаких поена на обручу.
05. Минут
6:10! Ледеј новом ТРОЈКОМ повећава преднсот црно-белих, након неуспелог закуцавања Недовића.
03. Минут
4:5! Алекса Аврамовић је прво украо лопту Луки Вилдоси, па онда Пантер баца аутлет пас за Џејмса Нанелија који чувара избацује финтом шута и шаље пас на централну позицију где је сам Аврамовић и погађа прву ТРОЈКУ вечерас. Фаул Аврамовића на половини терена и досуђена су три слободна бацања за Луку Вилдосу, од који Аргентинац убације два.

 

02. Минут
2:2! Бранко Лазић испаљује "аир ball" иако је био потпуно сам на шуту за три. Петрушев закуцава за прве поене Звезде.
01. Минут
0:2! МЕЧ ЈЕ ПОЧЕО! Први напад има екипа Партизана која до првих поена долази преко Матијаса Лесора!

Тренутна атмосфера у "Пиониру".

KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: Србија Данас

KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: Србија Данас

Претходни меч је обележио и велики број инцидената, пре свега пред почетак утакмице.

Црно-бели су приликом изласка обасипани разним предметима са трибина, док су поједини навијачи крај паркета покушавали да се обрачунају са кошаркашима.

То је натерало екипу Жељка Обрадовића да се повуче у свлачионицу, а када су се вратили дочекала их је слична слика, али су одлучили да остану на паркету и одиграју утакмицу до краја.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је пред четврту утакмицу финала АБА лиге против Партизана да његов тим очекује тежак посао

- Као што сам и најавио на прес конференцији након треће утакмице, очекује нас још тежи посао у утакмици број четири. То значи да ћемо тај меч морати да одиграмо са још више енергије, чврстине. Још једном користим прилику да позовем наше навијаче да спортски навијају, да бодре наш тим, да не вређају никога и посебно да не убацују апсолутно ништа на терен, јер је предност домаћег терена громогласно навијање са трибина. Бодрите и подржавајте наше играче, али фер спортски и коректно, јер само тако можемо да дођемо заједно до циља.

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је пред четврту утакмицу финала АБА лиге да се нада да ће његов тим бити хладнокрвнији.

- Надамо се да ћемо бити спремнији и да ћемо бити хладнокрвнији. Знамо да је испред нас велика прилика, још једна утакмица. Морамо играти добро константно током свих 40 минута - истакао је стратег црно-белих за ТВ Партизан.

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погедајте како изгледа Мина, супруга Немање Недовића