clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZVEZDA ZAKAZALA MAJSTORICU: Neprepoznatljivi Partizan pao u "Pioniru"

20.06.2023. 20:17
Piše:
Srbija Danas
večiti derbi
večiti derbi / Izvor: MN Press

Četvrti meč finalne serije...

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da drugi put za redom na svom parketu u dvorani "Aleksandar Nikolić" savladaju ekipu Partizana rezultatom 68:56, u četvrtoj utakmici finalne serije ABA lige. Rezultat sada iznosi 2:2 što znači da će šampiona regionalnog takmičenja rešavati "majstrica".

“NUKLEARNA BOMBA”: Zvezda želi jednog od najboljih igrača Evrope za 2,7 miliona!

“NUKLEARNA BOMBA”: Zvezda želi jednog od najboljih igrača Evrope za 2,7 miliona!

”FINALE SE NEĆE ZAVRŠITI NA PARKETU”: Šćepanović UPOZORAVA za SD!

”FINALE SE NEĆE ZAVRŠITI NA PARKETU”: Šćepanović UPOZORAVA za SD!

DIVAC UVEREN: Sa Jokićem imamo velike šanse da budemo prvaci sveta

DIVAC UVEREN: Sa Jokićem imamo velike šanse da budemo prvaci sveta

ABA liga, 4. utakmica finala

Crvena zvezda – Partizan 68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)

Hala: Aleksandar Nikolić (Beograd)

Sudije: Saša Pukl, Matej Boltauzer, Josip Radojković

CRVENA ZVEZDA: Dobrić 14, Kampaco 13, Petrušev 9, Vildoza 4, Mitrović 3, Bentil 2, Holand, Marković, Martin, Lazić, Nedović

PARTIZAN: Egzum 7, Panter 6, Ledej 5, Naneli 4, Avramović 3, Smailagić 3, Anđušić 2, Lesor 2, Koprivica, Madar, Trifunović

 

Aleksa Avramović se pojavio u startnoj petorci Partizana i nakon pogotka Lesora i zakucavanja Petruševa, ubacio trojku za početnih 2:5. Potom je Ledej vezao pet poena i odveo Partizan na opipljivih 6:12.

Trener Zvezde, Duško Ivanović je na teren poslao Kampaca, Dobrića i Markovića, Zvezda pojačala u odbrani, a u napadu odgovorila sa dva bacanja Petruševa, trojkom Dobrića, poenima Kampaca, sjajnim ulazom Dobrića, samo jednim od tri ubačenih slobodnih bacanja Kampaca, pa polaganjem Kampaca u kontri, za seriju od 12:0, okrenula na 18:12 i naterala Željka Obradovića na tajm-aut.

Zvezda je nastavila da igra perfektnu odbranu, Martin je promašio čist šut, a onda poslao Egzuma na liniju sa slobodna bacanja, koji je bio polovičan i postigao prvi poen za Partizan posle tačno pet minua igre. Uvodnu deonicu je poenima iz reketa završio Petrušev, pa je Zvezda prvih deset minuta dobila sa 20:13, a četvrtinu zatvorila serijom 14:1.

U drugoj četvrtini jako loša igra na obe strane. Nismo videli koš u početna dva minuta, Kampacu je trojka izašla iz obruča, da bi Smailagić trojkom smanjio na 20:16.

Mitrović je napravio treći faul, Zvezda ništa nije mogla da pogodi, nije ni Partizan blistao, ali je ipak bio malo bolji u tim momentima. Panter je ubacio trojku i vratio goste u egal - 20:19. Nakon toga je Lazić napravio nesportski faul. Zvezda je prvi koš u ovom periodu dala tek na 4,59 minuta pre kraja preko Bentila.

Petrušev je pogodio trojku za 25:22 na 2,40 do kraja, a Panter je odgovorio dvojkom. Posle "cigle" Bentila, Vlidoza je ukrao loptu Panteru i položio u kontri za 27:24, što je Obradovića nateralo da zatraži tajm-aut.

Nije urodilo plodom, Naneli je zapetljao i promašio, a lošu akciju kaznio je Kampaco, laganim polaganjem. Potom trojka Kampaca i Zvezda ide na 32:24.

Treća četvrtina krenula je poenima Egzuma, a razigrani Fakundo Kampaco mu je odgovorio trojkom. Dobrić je zatim posle prodora odveo Zvezdu na +11, a onda je ubacio i trojku za 40:28. Egzum u tim trenucima nije dao Zvezdi da se još više odlepi, vezao je šest poena i održavao Partizan na -10.

Ipak, Zvezda je dobila Dobrića u ovom kvartalu, koji je uneo veliku energiju i brutalnim zakucavanjem doneo crveno-belima 45:32. Partizan je tonuo sredinon ovog perioda, niko osim Egzuma nije mogao ništa da uradi u fazi napada, pa je Zvezda strpljivo gradila svoju prednost. Fenomenalan pas Petruševa i poenim Hasana Martina, naterali su Obradovića da zatraži tajm-aut. Posle još jednog lošeg napada gostiju, Vildoza je pogodio dva bacanja za 49:32.

U finišu, pravo notkuda serija Partizana od 7:0, pa se u poslednjih deset minuta ušlo sa rezultatom 49:39.

Luka Mitrović je već na startu četvrte četvrtine napravio četvrtu ličnu grešku i doveo sebe i Zvezdu u problem, ali Stefan Marković ubacio mnogo važnu trojku za 52:39. Partizan je uspeo zatim da priđe na -9, a onda su iz dobre odbrane došli i poeni Madara za 54:57. Crno-beli su se vratili, a Ivanović je morao da zove minut odmora.

Kampaco maši trojku iz tajm-auta, a Panter "lepi" dvojku za -5. Vildoza je polaganjem sa zadrškom prekinuo seriju gostiju, a Panter ponovo vratio -5. A onda se ukazao Lazarević, Zvezdin tragičar iz druge utakmice ovog finala, koji je u prvom kontaktu sa loptom pogodio trojku za 59:51. Trojku mu je vratio Egzum. Panteru je izašla trojka iz tranzicije, ali je zato Kampaco bio hladnokrvan i pogodio je van linije 6,75, za 62:54. Partizan je zatim pogrešio u napadu, a Kampaco lagano položio i stavio tačku na ovaj susret.

U samom finišu smušenost i jednih i drugih, a Zvezda je sačuvala trijumf. Tenzija na tribinama nije bilo sve do poslednjeg minuta, kada je usledio višemunutni prekid bez ikakve potrebe. Sve se odužilo, ali za promenu rezultata je bilo kasno.

Kampaco je bio najefikasniji kod pobednika sa 21 poenom. Dobrić je dodao 14, a Petrušev 10.

Kod Partizana je Egzum imao dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova, a Panter i Avramović su upisali po 10 poena.

Detaljniji tok meča možete ispratiti u nastavku teksta.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN (20:13, 12:11, 17:15, 19:17)

Četvrta četvrtina

40. Minut
68:56! KRAJ MEČA! Crvena zvezda je zakazala "majstoricu" u finalu ABA lige.
40. Minut
68:54! Petrušev zakucava za +14 Crvene zvezde, da bi i Fakundo Kampaco pogodio TROJKU sa DESET METARA i stavio tačku na pitanje pobednika na ovom meču.
39. Minut
63:54! Trojku u tranziciji za -2 promašio Kevin Panter, a onda Fakundo Kampaco kažnjava odbranu Partizana trojkom, 62:54 Kampaco potom pogađa uz faul Zeka Ledeja. Sve manje vremena za crno-bele. Podeljeno je nekoliko tehničkih grešaka i koš Kampaca ipak ne važi. Petrušev je potom fauliran od strane Jama Madara i pokazana je nesportska lična jer je on krenuo na zakucavanje.
39. Minut
62:54! Kampaco pogađa TROJKU za Zvezdu, i donekle rastarećeno je uvodi u završnicu meča.
38. Minut
59:54! Egzum pogađa bitnu TROJKU za Partizan!

 

KK Partizan
KK Partizan / Izvor: MN Press
37. Minut
59:51! Pogađa TROJKU Lazarević za novih +8 za Zvezdu. U napadu Partizana, Lesor gubi loptu.
36. Minut
56:51! Panter promašuje šut za tri poena, da bi to učinio i Vildoza na drugoj strani. Nakon uspešnog prodora pogađa Kevin Panter i ponovo je +5 za domaćina.
35. Minut
54:47! Mao je Partizan šansu da se spusti na 6 poena zaostatka, ali je trojku promašio Avramović i otom Panter kupi ofanzivni skok. Čeoni aut je bio za Partizan i 14 sekundi za napad pa Madar pogađa dva, i trener Zvezde Duško Ivanović zove minut odmora.
34. Minut
54:45! Običan faul i dva slobodna bacanja koja Egzum pogađa, 54:43 i Madar sa Lesorom krade loptu da bi Avramović u nastavku poentirao na obruču.
33. Minut
54:43! Stefan Marković pogađa TROJKU za novih +13 za Zvezdu, ali na drugoj strani pogađa Ledej. U narednom napadu Kampaco pogađa lake poene.
30. Minut
49:39! POČELA JE POSLEDNJA - ČETVRTA ČETVRTINA!

Treća četvrtina

30. Minut
49:39! Serija Partizana od 4:0 preko Lesora i Madara za umanjenje prednosti Zvezde. Seriju nastavlja i Aleksa Avramović koji pogađa TROJKU za kraj treće četvrtine!
29. Minut
49:32! Precizan je Vildoza sa linije penala. U napadu Partizana Lesor šalje loptu u aut, što je 15. izgubljena lopta za Partizan na ovom meču i zaista neprepoznatljivi napadi ekipe Željka Obradovića.
27. Minut
47:32! Bentil povećava veliku prednost Zvezde nakon sjajnog pasa Petruševa. Na drugoj strani, faul u napadu Ledeja, i nova izgubljena lopta Anđušića.
26. Minut
45:32! Maestralno zakucavanje Ognjena Dobrića za maksimalnu prednost Zvezde od +13! Na drugoj strani se raspada napad Partizana, najpre Ledej pravi faul u napadu, da bi Panter poslao neprecizan pas i poslao loptu u aut.
25. Minut
43:32! Dante Egzum postiže koš za Partizan posle dosta problema, 42:32, pa je na drugoj strani Smailagić napravio četvrti faul i mora na klupu.
21. Minut
37:28! Zvezda odmah gubi loptu i Petrušev pravi prvu ličnu grešku potom. Dante Egzum u nastavku akcije postiže prve poene u nastavku. A onda Fakundo Kampaco pogađa TROJKU! Velika prednost Zvezde na startu drugog poluvremena.
20. Minut
POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Druga četvrtina

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!
32:24 u korist Crvene zvezde! Vodeći na listi strelaca domaćeg tima je Fakundo Kampaco sa 10 poena, zatim Filip Petrušev sa 9, dok u timu Partizana prednjači Kevin Panter sa 6 ubačenih poena, i Zek Ledej sa 5.
20. Minut
32:24! Loša igra Partizana u ovim momentima i mnogo izgubljenih lopti što Zvezda uspeva da iskoristi pa je nakon nove izgubljene Lesor faulirao Dobrića i dosuđen je običan faul. Usledila je trojka Fakunda Kampaca iz levog kornera, 32:24 opet je +8 za Zvezdu.
19. Minut
27:24! Petrušev pogađa TROJKU što je ukupno poen broj 5 za Zvezdu u ovom periodu igre. Na drugoj strani Panter pogađa sa poludistance. Da bi Vildoza pogodio u narednom napedu Zvezde. Tajm-aut traži trener crno-belih, Željko Obradović.
17. Minut
22:22! Novo izjednačenje! Anđušić poravnava rezultat nakon dužeg napada Partizana. Na drugoj strani Nedović promašuje za novo vođstvo.
16. Minut
22:20! Partizan se približio na pola koša zaostatka, sada je pogodio Kevin Panter za tri poena, Zvezda potom prodaje posed i Lazić faulira Pantera pa sudije gledaj ima li elemenata za nesportsku. Nesportski faul. Panter pogađa jedno od dva, 20:20 Loš posed Partizana i težak šut koji na isteku napada uzima Panter, da bi potom Bentil faulirao Smailagića na skoku. Petrušev pogađa prve poene za Zvezdu u ovoj četvrtini.

Stefan Marković
Stefan Marković / Izvor: MN Press

15. Minut
20:19! Panter TROJKU nakon pasa Smailagića! Gosti sada prilaze na -1!
13. Minut
20:16! Smailagić pogađa TROJKU nakon tri minuta bez poena u ovoj četvrtini.
10. Minut
20:13! Po dva propuštena napada na obe strane. Najpre je Egzum promašio šut za dva, potom je Smailagić zaustavio Bentila u prodoru. Rezultat neporomenjen na početku druge četvrtine.

Prva četvrtina

10. Minut
20:13! KRAJ PRVE ČETVRTINE! Nakon faula Hasana Martina, Dante Egzum pogađa sa linije penala i umanjuje Zvezdinu prednost. U narednom napadu poentira Mitrović nakon prodora Petruševa. U poslednjem napadu prve četvrtine, Ledej promašuje otvoren šut za dva poena i ovim rezultatom se i otišlo na odmor.
09. Minut
18:12! Usporio je tempo, ali i produktivnost na obe strane... Sada je Kampaco na isteu napada iznudio faul Jama Madara na šutu za tri poena. Samo jedno je pogodio Kampaco, 16:12. Argentinac potom krade loptu Madaru i u kontri lako polaže, i tajm-aut zove Željko Obradović.
06. Minut
13:12! Zvezda po prvi put vodi na meču! Prva Zvezdina trojka večeras, pogođena je posle akcije iz čeonog auta na isteku napada za 11:12 Sledi dobra odbrana domaćih i greška Ledeja pa Partizan gubi posed i onda Hasan Martin dolazi do lakih poena na obruču.
05. Minut
6:10! Ledej novom TROJKOM povećava prednsot crno-belih, nakon neuspelog zakucavanja Nedovića.
03. Minut
4:5! Aleksa Avramović je prvo ukrao loptu Luki Vildosi, pa onda Panter baca autlet pas za Džejmsa Nanelija koji čuvara izbacuje fintom šuta i šalje pas na centralnu poziciju gde je sam Avramović i pogađa prvu TROJKU večeras. Faul Avramovića na polovini terena i dosuđena su tri slobodna bacanja za Luku Vildosu, od koji Argentinac ubacije dva.

 

02. Minut
2:2! Branko Lazić ispaljuje "air ball" iako je bio potpuno sam na šutu za tri. Petrušev zakucava za prve poene Zvezde.
01. Minut
0:2! MEČ JE POČEO! Prvi napad ima ekipa Partizana koja do prvih poena dolazi preko Matijasa Lesora!

Trenutna atmosfera u "Pioniru".

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda / Izvor: Srbija Danas

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda / Izvor: Srbija Danas

Prethodni meč je obeležio i veliki broj incidenata, pre svega pred početak utakmice.

Crno-beli su prilikom izlaska obasipani raznim predmetima sa tribina, dok su pojedini navijači kraj parketa pokušavali da se obračunaju sa košarkašima.

To je nateralo ekipu Željka Obradovića da se povuče u svlačionicu, a kada su se vratili dočekala ih je slična slika, ali su odlučili da ostanu na parketu i odigraju utakmicu do kraja.

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je pred četvrtu utakmicu finala ABA lige protiv Partizana da njegov tim očekuje težak posao

- Kao što sam i najavio na pres konferenciji nakon treće utakmice, očekuje nas još teži posao u utakmici broj četiri. To znači da ćemo taj meč morati da odigramo sa još više energije, čvrstine. Još jednom koristim priliku da pozovem naše navijače da sportski navijaju, da bodre naš tim, da ne vređaju nikoga i posebno da ne ubacuju apsolutno ništa na teren, jer je prednost domaćeg terena gromoglasno navijanje sa tribina. Bodrite i podržavajte naše igrače, ali fer sportski i korektno, jer samo tako možemo da dođemo zajedno do cilja.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je pred četvrtu utakmicu finala ABA lige da se nada da će njegov tim biti hladnokrvniji.

- Nadamo se da ćemo biti spremniji i da ćemo biti hladnokrvniji. Znamo da je ispred nas velika prilika, još jedna utakmica. Moramo igrati dobro konstantno tokom svih 40 minuta - istakao je strateg crno-belih za TV Partizan.

 

BONUS GALERIJA

Pogedajte kako izgleda Mina, supruga Nemanje Nedovića