Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗВЕЗДА СЛАВИЛА У ДЕРБИЈУ: Партизан САМЛЕВЕН у последњој деоници!

28.11.2022. 19:40
Пише:
Србија Данас
KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: МН Press

Први дерби ове сезоне.

Кошаркаши Црвене звезде остварили су победу у првом овосезонском вечитом дербију, над екипом Партизана резултатом 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9) у оквиру осмог кола регионалне АБА лиге.

ПРОМЕНЕ У БОРЦУ: Мариновић напустио клупу, Мијатовић нови тренер Чачана

ПРОМЕНЕ У БОРЦУ: Мариновић напустио клупу, Мијатовић нови тренер Чачана

МИЈАИЛОВИЋ: Човић треба да лежи у затвору

МИЈАИЛОВИЋ: Човић треба да лежи у затвору

ЗАСЛУЖЕНО: Везенков МВП новембра!

ЗАСЛУЖЕНО: Везенков МВП новембра!

Утакмица је почела поенима Хасана Мартина, али је Партизан био тај који је стекао осетнију почетну предност, када је после тројке Нанелија на семафору писало 11:6, али је одмах одговорио Вилдоса својим флоутером.

Публика је негодовала на малтене сваку судијску одлуку, а поготово је побеснела када је досуђена неспортска лична грешка Бранку Лазићу који је ударио Егзума након личне грешке Мартина, а Партизан тада има вођство 16:12.

Видели смо добре минуте Звезде која је пришла на 18:17, да би Ивановић кренуо на продор, а Ледеј се поставио за фаул у нападу и судије рекле да се управо то догодило, па је дивљање навијача отишло на виши ниво и уследио је хаос.

Летели су предмети, чули се разни повици па су суђие прекинуле меч и отишле у свлачионице. Након дугачке паузе су се вратиле, спорна трибина потопуно испражњена, а одлука преиначена у фаул одбране и Звезда преузима вођство, 19:18.

Након молби Лазића, Митровића и осталих играча Звезде, уследило је и последње упозорење званичног спикера који је рекао да ће се хала потпуно испразнити уколико се такво понашање настави.

На срећу, није се наставило и гледали смо фантастичну кошарку. Друга четвртина је почела поенима Бродзијанског и неспортским фаулом Филипа Петрушева, а онда следи НБА секвенца која је све одушевила, када је уследило пет везаних тројки!

Све је почело Почело је тројком Мадара, па је Недовић одмах враћа, да би погодио Пантер, а вратио је Марковић и потом друга тројка Јама Мадара за 31:26 у корист црно-белих.

Стекао је Партизан предност од 6 поена, 48:42 је било на семафору пред последња два минута, да би Звезда успела да погоди седам брзих поена на грешке одбране Партизана и окреће резултат пред крај првог полувремена, па пред одлазак у свлачионице води 49:48.

Трећа четвртина је веома лоше почела по Партизан. Пуна четири минута без коша и три изгубљене лопте, а на другој страни Бен Бентил, Џон Холанд, Лука Вилдоса и Бранко Лазић проналазе пут до коша и стиче се прва двоцифрена предност, 58:48.

Партизан је серијом 7:0 почео наставак, али је Недовић оставио Звезду у добром ритму после тројке, претходно је био офанзивни скок где Броџијански није успео да загради кош. Неколико тројки и на једној и другој страни, Мадар је погодио нову, а на другој страни је Митровић лагано излазио на крај са Словаком из редова Партизана. 

Митровић је правио огромне проблеме Партизану, али и Недовић Егзуму, после поена репрезентативца Србије било је 37:38, али је увек Мадар био тај који је погађао тројке када је то било потребно црно-белима. 

Имао је и Папапетру добру ролу, али и Звезда је увек имала одговор, овога пута преко Вилдозе који је погодио тројку. 

Недовић је са пет узастопних поена свео Звезду на само поен минуса, а онда је Бентил погодио закуцавање за предност приликом одласка на одмор. 

Старт треће деонице је у потпуности припао Звезди, серија од 9:0 и прва двоцифрена предност, а прве поене за Партизан у другом полувремену постигао је Јанис Папапетру са линије за слободна бацања после 3 и по минута игре. 

Топили су предност Црвене звезде Егзум и Папапетру, а Грк је након што је сам израдио акцију, погодио за 63:61. 

Звезда је успела да врати осетнију предност почетком последње деонице, Вилдоза је бриљирао, а онда је и Холанд погодио за 75:65. Исти играч је имао сјајну одбрану када је украо лопту Папапетруу, Митровић је погодио, а Обрадовић је био бесан на своје играче.

Пантер је због петог фаула морао ван терена на 5 минута до краја, а Вилдозина тројка је била кључ, одбијен је налет Партизана на 3:50 до краја. 

Највећих 13 поена разлике видели смо када је Добрић погодио тројку из угла, предност је додатно нарасла, Партизан је на крају погубио све конце игре. 

Ово је први пораз Партизана у АБА лиги, док је Звезда стигла до победе број шест у регионалном шампионату, односно пету узастопну у АБА и Евролиги.  

АБА Лига, 8. коло:

Црвена звезда – Партизан 90:74

Хала: Александар Николић

Судије: Дамир Јавор, Јосип Радојковић, Марко Мустапић

Звезда: Холанд 5, Вилдоза 19, Митровић 7, Лазић 4, Мартин 5, Добрић 11, Ивановић 0, Недовић 17, Марковић 3, Кузмић 0, Петрушев 8, Бентил 9

Партизан: Вукчевић 0, Ледеј 5, Пантер 12, Смаилагић 2, Папапетру 15, Егзум 14, Броџиански 8, Нанели 7, Лесор 0, Трифуновић 0, Анђушић 2, Мадар 9

Детаљнији ток меча можете испратити у наставку текста...

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ПАРТИЗАН (20:18, 29:30, 21:17, 20:9)

4/4

КРАЈ МЕЧА!
Црвена звезда односи победу у првом вечитом дербију сезоне, резултатом 90:74!
40. Минут
90:72 - Марковић је промашио шут, па онда следи неспоразум Папапетруа и Нанелија и нова изгубљена лопта за Партизан што користе играчи Црвене звезде да ову победу учине што убедљивијом!
39. Минут
87:72 - Поново добар проток лопте, изнудили су да Партизан из преузимања крене одбрану, где лопта долази до Добрића у левом корнеру. Он је тамо био потпуно сам и погодио за максималних 15
37. Минут
82:72 - ТРОЈКА Луке Вилдозе за нових 10 Црвене звезде!
36. Минут
ИСКЉУЧЕН КЕВИН ПАНТЕР! Један од најбољих играча Партизана начинио је ПЕТУ ЛИЧНУ ГРЕШКИ и тако завршио овај меч...све теже за Партизан!
36. Минут
77:71 - Успева Партизан да веже шест поена и дође до -6 на нешто више од четири минута до краја меча! Уложио је челенџ Жељко Обрадовић. Зек Ледеј је, чини се, из аута дошао по тај дефанзивни скок, па су судије рекле да је то лопта за Звезду. Сматра Партизанов тренер да то није тако било и затражио челенџ.

Судије су погледале снимак и потврдиле своју првобитно донесену одлуку
34. Минут
77:69 - Одржава предност Црвена звезда у завршници меча! Џон Холанд шутира одмах по пријему из скраћеног корнера, 75:65, опет двоцифрена предност Звезде, али успели су играчи Партизана да поново унесу тензију у овај меч.
32. Минут
73:65 - Поенима Вилдозе отвара последњу деоницу екипа Црвене звезде, при том је екипа Партизана изгубила лопту у чак три почетна напада.
31. Минут
ПОЧЕЛА ЈЕ ПОСЛЕДЊА ЧЕТВРТИНА!

3/4

30. Минут
КРАЈ 3/4! Резултат је 70:65 у корист Црвене звезде!
30. Минут
69:65 - Неколико добрих одбрана имали су и једни и други, али Црвена звезда успева поново да се одлепи од Партизана, већином са линије слободних бацања! Такође, и Партизан до поена у ово трећој четвртини долази са линије пенала које је реализовао Кевин Пантер.
28: Минут
63:61 - Застала је Црвена звезда, то је било довољно да Партизан предвођен Папапетруом поново доводе ову утакмицу у егал!
26. Минут
63:57 - Данте Егзум погађа врло важне поене за Партизан! Најпре је погодио ТРОЈКУ, затим је био прецизан са линије за слободна боацања и тако довео црно-беле на -5. Али Бентил погађа ТРОЈКУ!
23. Минут
58:48 - Вилдоза, Бентил и Холанд сипају поене у кош Партизана. Серија Црвене звезде од 9:0 и прва двоцифрена предност на мечу!
22. Минут
54:48 - Холанд новом ТРОЈКОМ наставља серију Звезде! Сада 6 за домаће
21. Минут
51:48 - ТРОЈКА Бранка Лазића за успешан наставак серије Звезде у наставку меча!
21. Минут
ПОЧЕЛО ЈЕ ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ!

2/4

КРАЈ ПРВОГ ПОЛУВРЕМЕНА
Резултатска клацкалица у "Пиониру"! Звезда у минималном вођству - 49:48!
20. Минут
49:48 - Преокренула је Црвена звезда поенима Недовића и сјајним куцањем Бена Бентила у самом финишу првог полувремена!
19. Минут
45:48 - Везују и Партизан и Црвена звезда по две изгубљене лопте. Имао је Партизан 6 али је публику у "Пиониру" РАСПАЛИО Немања Недовић новом ТРОЈКОМ!
17. Минут
37:43 - Након пена Добрића, разиграли су се црно-бели, а највише Јам Мадар који је поново погодио ТРОЈКУ! Након њега, продире и Папатеру који постиже лаке поене.
15. Минут
32:36 - Вилдоза успева да ублажи предност Партизана али расположени Папапетру погађа ТРОЈКУ!
14. Минут
28:31 - ТРОЈКА Јама Мадара за ново вођсво Партизана али одговара Лука Митровић. Не дозвољавају црвено-бели да им се гости тако лако "одлепе".
12. Минут
23:25 - Поенима Мадара који је успео и да погоди и ТРОЈКУ, Партизан је успео да дође до 5, међутим Недовић је одмах узвратио истом мером. Одмах након тога погађа и Марковић за Црвену звезду!

1/4

10. Минут
20:18 - КРАЈ ПРВЕ ЧЕТВРТИНЕ!!!
20:59
МЕЧ ЈЕ КОНАЧНО НАСТАВЉЕН! Признати су поени Николе Ивановића, који има и додатно слободно бацање!
20:46
ПРАЗНЕ СЕ ТРИБИНЕ У ПИОНИРУ! Како ствари стоје, један део трибина дворане ”Александар Николић” се празне.
20:40
Скоро 30 минута траје овај прекид. Према последњим информацијама меч ће ускоро бити настављен
МЕЧ ЈЕ ПРЕКИНУТ!
Због дивљања навијача, као и убацивања предмета на терен током већине меча, СУДИЈЕ СУ СЕ ПОВУКЛЕ У СВЛАЧИОНИЦУ! Још увек нема информација да ли ће и када меч бити настављен!
10. Минут
17:18 - Звезда је смањила на -1 а потом се Ледеј одлично поставио и натерао Ивановића да направи фаул у нападу и тако спречио лаке поене Црвене звезде

 

KK Crvena zvezda
KK Црвена звезда / Извор: МН Press
9. Минут
15:18 - Успели су да постигну 3 брза поена преко Петрушева и Добрића и смањују на 15:16 Потом Зек Ледеј из скраћеног корнера поентира.
7. Минут
Негодује Звездина публика, "засули" су терен предметима Пре тога је Данило Анђушић фаулирао Добрића, а игра је заустављена како би Бранко Лазић смирио навијаче. "Људи молим вас немојте ништа да убацујете на терен, молим вас"
7. Минут
12:16 - Везује Партизна нова три поена и поново почиње да се резултатски одлепљује!
6. Минут
10:11 - ЕКСПРЕСНА РЕАКЦИЈА ЗВЕЗДЕ! Предводио је ове нападе црвено-белих, ко други до Лука Вилдоза!
5. Минут
5:11 - Серија Партизана! Везују поене Нанели и Пантер, за вођство црно-белих!
3. Минут
4:4 - Лепо се кретао и утрчао у рекет што је Ледеј препознао на време и послао му паз, па словачки кошаркаш лако поентира.
1. Минут
2:0 - Први посед ће бити за Звезду, након поновљеног подбацивања. Првобитно је Партизан обезбедио први напад. Хасан Мартин успева да поентира после офанзивног скока и Звезда одмах води, 2:0

 

 

НЕ ПРОПУСТИТЕ! Све вести о Мундијалу у Катару прочитајте ОВДЕ.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Ивана Икарди Риверо, сестра Маура Икардија

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.