clear sky
16°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1627
usd
109.3752
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ZVEZDA SLAVILA U DERBIJU: Partizan SAMLEVEN u poslednjoj deonici!

28.11.2022. 19:40
Piše:
Srbija Danas
KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda / Izvor: MN Press

Prvi derbi ove sezone.

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u prvom ovosezonskom večitom derbiju, nad ekipom Partizana rezultatom 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9) u okviru osmog kola regionalne ABA lige.

PROMENE U BORCU: Marinović napustio klupu, Mijatović novi trener Čačana

PROMENE U BORCU: Marinović napustio klupu, Mijatović novi trener Čačana

MIJAILOVIĆ: Čović treba da leži u zatvoru

MIJAILOVIĆ: Čović treba da leži u zatvoru

ZASLUŽENO: Vezenkov MVP novembra!

ZASLUŽENO: Vezenkov MVP novembra!

Utakmica je počela poenima Hasana Martina, ali je Partizan bio taj koji je stekao osetniju početnu prednost, kada je posle trojke Nanelija na semaforu pisalo 11:6, ali je odmah odgovorio Vildosa svojim flouterom.

Publika je negodovala na maltene svaku sudijsku odluku, a pogotovo je pobesnela kada je dosuđena nesportska lična greška Branku Laziću koji je udario Egzuma nakon lične greške Martina, a Partizan tada ima vođstvo 16:12.

Videli smo dobre minute Zvezde koja je prišla na 18:17, da bi Ivanović krenuo na prodor, a Ledej se postavio za faul u napadu i sudije rekle da se upravo to dogodilo, pa je divljanje navijača otišlo na viši nivo i usledio je haos.

Leteli su predmeti, čuli se razni povici pa su sudjie prekinule meč i otišle u svlačionice. Nakon dugačke pauze su se vratile, sporna tribina potopuno ispražnjena, a odluka preinačena u faul odbrane i Zvezda preuzima vođstvo, 19:18.

Nakon molbi Lazića, Mitrovića i ostalih igrača Zvezde, usledilo je i poslednje upozorenje zvaničnog spikera koji je rekao da će se hala potpuno isprazniti ukoliko se takvo ponašanje nastavi.

Na sreću, nije se nastavilo i gledali smo fantastičnu košarku. Druga četvrtina je počela poenima Brodzijanskog i nesportskim faulom Filipa Petruševa, a onda sledi NBA sekvenca koja je sve oduševila, kada je usledilo pet vezanih trojki!

Sve je počelo Počelo je trojkom Madara, pa je Nedović odmah vraća, da bi pogodio Panter, a vratio je Marković i potom druga trojka Jama Madara za 31:26 u korist crno-belih.

Stekao je Partizan prednost od 6 poena, 48:42 je bilo na semaforu pred poslednja dva minuta, da bi Zvezda uspela da pogodi sedam brzih poena na greške odbrane Partizana i okreće rezultat pred kraj prvog poluvremena, pa pred odlazak u svlačionice vodi 49:48.

Treća četvrtina je veoma loše počela po Partizan. Puna četiri minuta bez koša i tri izgubljene lopte, a na drugoj strani Ben Bentil, Džon Holand, Luka Vildosa i Branko Lazić pronalaze put do koša i stiče se prva dvocifrena prednost, 58:48.

Partizan je serijom 7:0 počeo nastavak, ali je Nedović ostavio Zvezdu u dobrom ritmu posle trojke, prethodno je bio ofanzivni skok gde Brodžijanski nije uspeo da zagradi koš. Nekoliko trojki i na jednoj i drugoj strani, Madar je pogodio novu, a na drugoj strani je Mitrović lagano izlazio na kraj sa Slovakom iz redova Partizana. 

Mitrović je pravio ogromne probleme Partizanu, ali i Nedović Egzumu, posle poena reprezentativca Srbije bilo je 37:38, ali je uvek Madar bio taj koji je pogađao trojke kada je to bilo potrebno crno-belima. 

Imao je i Papapetru dobru rolu, ali i Zvezda je uvek imala odgovor, ovoga puta preko Vildoze koji je pogodio trojku. 

Nedović je sa pet uzastopnih poena sveo Zvezdu na samo poen minusa, a onda je Bentil pogodio zakucavanje za prednost prilikom odlaska na odmor. 

Start treće deonice je u potpunosti pripao Zvezdi, serija od 9:0 i prva dvocifrena prednost, a prve poene za Partizan u drugom poluvremenu postigao je Janis Papapetru sa linije za slobodna bacanja posle 3 i po minuta igre. 

Topili su prednost Crvene zvezde Egzum i Papapetru, a Grk je nakon što je sam izradio akciju, pogodio za 63:61. 

Zvezda je uspela da vrati osetniju prednost početkom poslednje deonice, Vildoza je briljirao, a onda je i Holand pogodio za 75:65. Isti igrač je imao sjajnu odbranu kada je ukrao loptu Papapetruu, Mitrović je pogodio, a Obradović je bio besan na svoje igrače.

Panter je zbog petog faula morao van terena na 5 minuta do kraja, a Vildozina trojka je bila ključ, odbijen je nalet Partizana na 3:50 do kraja. 

Najvećih 13 poena razlike videli smo kada je Dobrić pogodio trojku iz ugla, prednost je dodatno narasla, Partizan je na kraju pogubio sve konce igre. 

Ovo je prvi poraz Partizana u ABA ligi, dok je Zvezda stigla do pobede broj šest u regionalnom šampionatu, odnosno petu uzastopnu u ABA i Evroligi.  

ABA Liga, 8. kolo:

Crvena zvezda – Partizan 90:74

Hala: Aleksandar Nikolić

Sudije: Damir Javor, Josip Radojković, Marko Mustapić

Zvezda: Holand 5, Vildoza 19, Mitrović 7, Lazić 4, Martin 5, Dobrić 11, Ivanović 0, Nedović 17, Marković 3, Kuzmić 0, Petrušev 8, Bentil 9

Partizan: Vukčević 0, Ledej 5, Panter 12, Smailagić 2, Papapetru 15, Egzum 14, Brodžianski 8, Naneli 7, Lesor 0, Trifunović 0, Anđušić 2, Madar 9

Detaljniji tok meča možete ispratiti u nastavku teksta...

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN (20:18, 29:30, 21:17, 20:9)

4/4

KRAJ MEČA!
Crvena zvezda odnosi pobedu u prvom večitom derbiju sezone, rezultatom 90:74!
40. Minut
90:72 - Marković je promašio šut, pa onda sledi nesporazum Papapetrua i Nanelija i nova izgubljena lopta za Partizan što koriste igrači Crvene zvezde da ovu pobedu učine što ubedljivijom!
39. Minut
87:72 - Ponovo dobar protok lopte, iznudili su da Partizan iz preuzimanja krene odbranu, gde lopta dolazi do Dobrića u levom korneru. On je tamo bio potpuno sam i pogodio za maksimalnih +15
37. Minut
82:72 - TROJKA Luke Vildoze za novih +10 Crvene zvezde!
36. Minut
ISKLJUČEN KEVIN PANTER! Jedan od najboljih igrača Partizana načinio je PETU LIČNU GREŠKI i tako završio ovaj meč...sve teže za Partizan!
36. Minut
77:71 - Uspeva Partizan da veže šest poena i dođe do -6 na nešto više od četiri minuta do kraja meča! Uložio je čelendž Željko Obradović. Zek Ledej je, čini se, iz auta došao po taj defanzivni skok, pa su sudije rekle da je to lopta za Zvezdu. Smatra Partizanov trener da to nije tako bilo i zatražio čelendž.

Sudije su pogledale snimak i potvrdile svoju prvobitno donesenu odluku
34. Minut
77:69 - Održava prednost Crvena zvezda u završnici meča! Džon Holand šutira odmah po prijemu iz skraćenog kornera, 75:65, opet dvocifrena prednost Zvezde, ali uspeli su igrači Partizana da ponovo unesu tenziju u ovaj meč.
32. Minut
73:65 - Poenima Vildoze otvara poslednju deonicu ekipa Crvene zvezde, pri tom je ekipa Partizana izgubila loptu u čak tri početna napada.
31. Minut
POČELA JE POSLEDNJA ČETVRTINA!

3/4

30. Minut
KRAJ 3/4! Rezultat je 70:65 u korist Crvene zvezde!
30. Minut
69:65 - Nekoliko dobrih odbrana imali su i jedni i drugi, ali Crvena zvezda uspeva ponovo da se odlepi od Partizana, većinom sa linije slobodnih bacanja! Takođe, i Partizan do poena u ovo trećoj četvrtini dolazi sa linije penala koje je realizovao Kevin Panter.
28: Minut
63:61 - Zastala je Crvena zvezda, to je bilo dovoljno da Partizan predvođen Papapetruom ponovo dovode ovu utakmicu u egal!
26. Minut
63:57 - Dante Egzum pogađa vrlo važne poene za Partizan! Najpre je pogodio TROJKU, zatim je bio precizan sa linije za slobodna boacanja i tako doveo crno-bele na -5. Ali Bentil pogađa TROJKU!
23. Minut
58:48 - Vildoza, Bentil i Holand sipaju poene u koš Partizana. Serija Crvene zvezde od 9:0 i prva dvocifrena prednost na meču!
22. Minut
54:48 - Holand novom TROJKOM nastavlja seriju Zvezde! Sada +6 za domaće
21. Minut
51:48 - TROJKA Branka Lazića za uspešan nastavak serije Zvezde u nastavku meča!
21. Minut
POČELO JE DRUGO POLUVREME!

2/4

KRAJ PRVOG POLUVREMENA
Rezultatska klackalica u "Pioniru"! Zvezda u minimalnom vođstvu - 49:48!
20. Minut
49:48 - Preokrenula je Crvena zvezda poenima Nedovića i sjajnim kucanjem Bena Bentila u samom finišu prvog poluvremena!
19. Minut
45:48 - Vezuju i Partizan i Crvena zvezda po dve izgubljene lopte. Imao je Partizan +6 ali je publiku u "Pioniru" RASPALIO Nemanja Nedović novom TROJKOM!
17. Minut
37:43 - Nakon pena Dobrića, razigrali su se crno-beli, a najviše Jam Madar koji je ponovo pogodio TROJKU! Nakon njega, prodire i Papateru koji postiže lake poene.
15. Minut
32:36 - Vildoza uspeva da ublaži prednost Partizana ali raspoloženi Papapetru pogađa TROJKU!
14. Minut
28:31 - TROJKA Jama Madara za novo vođsvo Partizana ali odgovara Luka Mitrović. Ne dozvoljavaju crveno-beli da im se gosti tako lako "odlepe".
12. Minut
23:25 - Poenima Madara koji je uspeo i da pogodi i TROJKU, Partizan je uspeo da dođe do +5, međutim Nedović je odmah uzvratio istom merom. Odmah nakon toga pogađa i Marković za Crvenu zvezdu!

1/4

10. Minut
20:18 - KRAJ PRVE ČETVRTINE!!!
20:59
MEČ JE KONAČNO NASTAVLJEN! Priznati su poeni Nikole Ivanovića, koji ima i dodatno slobodno bacanje!
20:46
PRAZNE SE TRIBINE U PIONIRU! Kako stvari stoje, jedan deo tribina dvorane ”Aleksandar Nikolić” se prazne.
20:40
Skoro 30 minuta traje ovaj prekid. Prema poslednjim informacijama meč će uskoro biti nastavljen
MEČ JE PREKINUT!
Zbog divljanja navijača, kao i ubacivanja predmeta na teren tokom većine meča, SUDIJE SU SE POVUKLE U SVLAČIONICU! Još uvek nema informacija da li će i kada meč biti nastavljen!
10. Minut
17:18 - Zvezda je smanjila na -1 a potom se Ledej odlično postavio i naterao Ivanovića da napravi faul u napadu i tako sprečio lake poene Crvene zvezde

 

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda / Izvor: MN Press
9. Minut
15:18 - Uspeli su da postignu 3 brza poena preko Petruševa i Dobrića i smanjuju na 15:16 Potom Zek Ledej iz skraćenog kornera poentira.
7. Minut
Negoduje Zvezdina publika, "zasuli" su teren predmetima Pre toga je Danilo Anđušić faulirao Dobrića, a igra je zaustavljena kako bi Branko Lazić smirio navijače. "Ljudi molim vas nemojte ništa da ubacujete na teren, molim vas"
7. Minut
12:16 - Vezuje Partizna nova tri poena i ponovo počinje da se rezultatski odlepljuje!
6. Minut
10:11 - EKSPRESNA REAKCIJA ZVEZDE! Predvodio je ove napade crveno-belih, ko drugi do Luka Vildoza!
5. Minut
5:11 - Serija Partizana! Vezuju poene Naneli i Panter, za vođstvo crno-belih!
3. Minut
4:4 - Lepo se kretao i utrčao u reket što je Ledej prepoznao na vreme i poslao mu paz, pa slovački košarkaš lako poentira.
1. Minut
2:0 - Prvi posed će biti za Zvezdu, nakon ponovljenog podbacivanja. Prvobitno je Partizan obezbedio prvi napad. Hasan Martin uspeva da poentira posle ofanzivnog skoka i Zvezda odmah vodi, 2:0

 

 

NE PROPUSTITE! Sve vesti o Mundijalu u Kataru pročitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Ikardi Rivero, sestra Maura Ikardija

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.