Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ГОДИНЕ КАДА СУ УДАРАЛИ ГРОМОВИ: Нико није УСПАВЉИВАО тако брзо. Ово су НАЈБРУТАЛНИЈИ Тајсонови нокаути (ВИДЕО)

09.05.2018. 06:05
Пише:
Србија Данас
Majk Tajson
Мајк Тајсон / Извор: Профимедиа

Гвоздени Мајк није случајно уписан у историју бокса.

Тешко да на свету постоји човек који није чуо за Мајка Тајсона без обзира колико не волео бокс или генерално борилачке спортове. Гвоздени Мајк био је феномен свог доба, човек изузетно познат и ван боксерског света. Момак одрастао на улицама Бруклина можда није отишао у пензију непоражен као што је то учинио Флојд Мејведер Јуниор, нити је достигао готово божански статус као што је случај са легендарним Мухамедом Алијем, али је немогуће порећи да је његов утицај на бокс био огроман. Са неукротивом снагом и агресивношћу која до 1985, када је Тајсон са непуних 19 година дебитовао као професионалац, није виђена у рингу његова каријера и даље фасцинира љубитеље племените вештине. Добрим делом и због разарајућих нокаута којима је своје мечеве веома често завршавао већ у првој рунди. Тајсон је боксовао 58 мечева, од чега је 44 завршио нокаутиравши противника. Ових пет је било најбруталније.

ТВИТЕР СЕ УСИЈАО, ОВО СЕ НЕ ПАМТИ! Ноле ЈАВНО прозвао тројицу најбољих српских кошаркаша! (ВИДЕО)

ПАДАЊЕ У НЕСВЕСТ: Девојка четвртог тенисера света показала голу гузу! (ФОТО)

ШАМПИОНИ НИКАД НЕ ЛАЖУ: Постао првак света у снукеру. А онда испунио ОБЕЋАЊЕ и скинуо се ГО! (ВИДЕО)

Лери Холмс 1988.

Гвоздени Мајк имао је 21 годину када је ушао у ринг против 17 година старијег Ларија Холмса, човека који је успео да савлада и великог Алија и три пута одбрани титулу. Многи су сумњали у могућност Холмса да се супротстави Тајсону, посебно због чињенице да је две године био одсутан из бокса. И били су потпуно у праву када је почетком четврте рунде њихова сумња добијала на тежини док је Тајсон разарао немоћног Холмса. Тајсон је уделио два брза нокаута Холмсу које је овај некако и успео да преброди, али је трећи био фаталан. Холмс је завршио на леима немоћан да се придигне, а судија је хумано одлучио да је нераноправна борба завршена.

КАД КУМОВИ СЛАВЕ ЂУРЂЕВДАН: Звездини АСОВИ на окупу! Пантели и Декију ПРИДРУЖИО се велики Делија (ФОТО)

Хенри Тилман 1990.

Погрешан човек на погрешном месту, у погрешно време. То би највероватније био добар опис за Хенрија Тилмана у мечу против Тајсона 1990. Та борба је била прва наредна после шокантног пораза који је Тајсон доживео нокаутом од Бастера Дагласа у Токију почетком исте године и Гвоздени Мајк био је жељан крви. Тилман је стигао као поручен Тајсону пошто га је два пута победио у аматерској конкуренцији и коштао га места у олимпијском тиму САД за Игре у Лос Анђелесу где је Тилман освојио златну медаљу. Међутим, ни олимпијски шампион није могао да обузда бес Гвозденог Мајка који је од првог звука звона силовито кренуо да бомбардује несрећеног Тилмана са таквом посвећеношћу да је освајач злата из Лос Анђелеса издржао до 13 секунди пре краја прве рунде када је дошао крај.

ШЕШИР НА ГЛАВУ, МИКРОФОН У РУКЕ: Боби има нов посао, фанови одушевљени (ВИДЕО ФОТО)

Марвис Фрејзер 1986.

Марвис Фрејзер син је Џоа Фрејзера, легендарног ривала Мухамеда Алија, и такође је као и отац пронашао место у историји бокса, али из потпуно другачијих разлога. Марвис је жртва најбржег нокаута који је Мајк Тајсон успео да испоручи. Тек што се огласило звоно за почетак меча, било је јасно да Фрејзер није дорастао Тајсону који га је аперкатом прво начео, а потом серијом удараца послао на под. Судије је кренуо да броји, али је брзо увидео бесмисленост тога јер је Фрејзер буквално онесвешћен лежао под конопцима и борба је полсе 30 секунди била готова.

НИ КИЛОМЕТРИ НАМ НЕ МОГУ НИШТА! ПРЕЈАКА Јеленина порука Новаку показује шта је то ПРАВА љубав (ФОТО)

Тревор Бербик 1986.

Само четири месеца пошто је унаказао Марвиса Формана, Тајсон је добио прилику да постане најмлађи шампион супертешке категорије у историји у мечу против Тревора Бербика. Искусни 33-годишњи Бербик против Тајсона је први пут, а испоставиће се и последњи, бранио WBC појас освојен неколико месеци раније. Бржем и млађем Тајсону било је потребно мало преко пет минута да пробије Бербика, а затим му зада такав коначни ударац да је борац рођен на Јамајци падао на под три пута у једном бројању.

КОНАЧНО! Ана је показала сина Луку (ВИДЕО)

Мајкл Спинкс 1988.

Са непуне 22 године Мајк Тајсон био је на врхунцу и три дана пре 22. рођендана чекала га је борба противМајкла Спинкса. Био је то дуел до тада непоражених боксера, а у том тренутку је тај меч био и најскупљи у историји. Очекивао се епски меч бораца са различитим стиловима, а публика је добила 91 секунду озбиљног премлаћивања Спинкса који је до тог тренутка имао скор 31-0, али је налетео на Тајсона у најбољој форми у животу. Спинкс је на неки начин био и жртва свог менаџера Буча Луиса који је разбеснео Тајсона тражећи да се два пута провери сумнива грудва испод Тајсонове рукавице. Испоставило се да је у питању био само чвор пертли са Тајсонових рукавица, али тек када је и Спинксов тренер Еди Фуч саопштио а нема ничег сумњивог, Тајсону је био дозвољен улазак у ринг. Већ довољно изнервиран, Тајсон се окренуо свом тренеру Кевину Рунију и рекао ’’Повредићу овог момка’’. Учинио је то веома брзо.

 

Све најновије спортске вести можете да прочитате ОВДЕ.