Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ СРБИЈЕ ЧЕКАЈУ НАЈБОЉУ СЕЛЕКЦИЈУ У ИСТОРИЈИ РУКОМЕТА: Ђерона ЗНА како против Жила

04.01.2021. 17:12
Пише:
Србија Данас
Toni Đerona
Тони Ђерона / Извор: МН Press

Меч се игра у уторак (17).

Репрезентација Србије игра свој први меч под вођством селектора Тонија Ђероне на старту квалификација за Европско првенство 2022 које ће се одржати у Мађарској и Словачкој.

Е, ОВО ЈЕ НОВОГОДИШЊИ ПОКЛОН - Уложио 100 динара и себи обезбедио Мерцедес Ц Класе

Е, ОВО ЈЕ НОВОГОДИШЊИ ПОКЛОН - Уложио 100 динара и себи обезбедио Мерцедес Ц Класе

ХРВАТСКИ ПАРАОЛИМПИЈАЦ ОГОРЧЕН: Воз му откинуо ноге, он ПРВИ прискочио после земљотреса! Открио крађу хуманитарне помоћи

ХРВАТСКИ ПАРАОЛИМПИЈАЦ ОГОРЧЕН: Воз му откинуо ноге, он ПРВИ прискочио после земљотреса! Открио крађу хуманитарне помоћи

ФРКА ПРЕД СУПЕРБОРБУ ЗА УЈЕДИЊЕЊЕ ПОЈАСЕВА Џошуа: "Откинућу ти главу!" Фјури: "Пробај, ако имаш храбрости..."

ФРКА ПРЕД СУПЕРБОРБУ ЗА УЈЕДИЊЕЊЕ ПОЈАСЕВА Џошуа: "Откинућу ти главу!" Фјури: "Пробај, ако имаш храбрости..."

Ливерпул је везао два ремија, и Манчестер Јунајтед га је стигао, а вечерас (21.00) Клопов тим гостује Саутемптону који је до средине децембра играо сјајно, али је онда везао четири кола без победе. Квота на двојку је 1,70, дупла шанса 1X је 2,14, док је квота на GG3 2,05. Погледајте све квоте кладионице MOZZART за Саутемптон - Ливерпул.

 У зрењанинску „Кристалну дворану“ (уторак, 17 часова - без присуства публике) стиже једна од најбољих селекција на планети, репрезентација Француске, предвођена новим селектором Гијомом Жилом.

Најуспешнији национални тим у историји рукомета долази у Србију у најјачем саставу, у склопу завршних припрема за Светско првенство, које почиње 13. јануара у Египту. Утакмице са „Орловима“ у Зрењанину и Кретеју (9.1) биће практично и последња провера пред старт планетарног такмичења.

- Одлична тренажна недеља је иза нас. Момци су били јако вредни и посвећени. Радили смо на припреми онога што желимо да прикажемо у утакмицама са Француском и Грчком. Стручни штаб је задовољан оним што су момци урадили и пробаћемо да покажемо најбоље лице у утакмици са Французима – рекао је Ђерона, који се током припрема суочио са доста кадровских проблема узрокованих повредама и ситуацијом везаном за КОВИД-19.

О тренутном играчком кадру, селектор Орлова каже:

- Имамо 19 играча који конкуришу за састав. Морали смо да радимо брзо и решавамо неке ствари у ходу. Ко год да уђе у ову групу може да је појача тако да је то добро за нас. Тек смо кренули, ово је први корак. Са више времена и играча у саставу све ће бити још боље.

rukometna reprezentacija Srbije
рукометна репрезентација Србије / Извор: МН Press

Репрезентативци су се, према речима Ђероне, добро адаптирали на систем:

- Многи од њих су радили са шпанским тренерима, неки их имају у својим клубовима тренутно. Пар њих су после првог тренинга схватили како ћемо радити, с обзиром да познају систем који желимо да успоставимо.

Жил доводи најјачи француски састав (чак деветорица репрезентативаца играло на финалном турниру ЕХФ Лиге шампиона прошле недеље у Келну) у Зрењанин. Неће бити ни наговештаја опуштања са њихове стране...

- Урадио бих исто да сам на његовом месту. Има две утакмице пред одлазак на Светско првенство и нормално је да жели да испроба састав који ће путовати у Египат. Показали су на овај начин респект према репрезентацији Србије. Утакмице са Француском морамо искористити да се прикажемо у што бољем светлу, али и да добијемо информацију где смо у овом тренутку. То можете да сазнате само ако играте са најбољима – јасан је Ђерона.

Најбољи голман ЕХФ Лиге шампиона 2019, Дејан Милосављев, спреман је за нове изазове са националним тимом.

- Жао ми је што нисмо у пуном саставу, што сви играчи нису могли да дођу. На тренинзима је све супер и надам се да ћемо то показати на овим утакмицама које су испред нас. То неће бити мерило свега, али надам се да ћемо играти максимално и пружити што боље партије против Француске и Грчке. Сви смо презадовољни радом, потребне су неке добре припреме да бисмо то упознали. Мало је времена, али момци иду на тренинг са осмехом и враћају се, што је добар знак.

О Французима:

- И за нас и за њих су ово јако битне утакмице на старту квалификација. Драго ми је што нас нису потценили, што нас поштују. Верујем да ће то бити једна добра утакмица, да ћемо пружити максимум и да ће људи уживати.

За српски састав конкуришу - ГОЛМАНИ: Милосављев, Цупара, Јандрић; КРИЛА: Шотић, Срдановић, Воркапић и Радивојевић; ПИВОТМЕНИ: Марсенић, Пешић и Поповић; БЕКОВИ: Сретеновић, Ђорђић, Обрадовић, Абутовић, Колаковић, Додић, Кукић, Николић и Орбовић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

- Погледајте како изгледа голферка Пејџ Спиранак.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.