Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗАВРШНИ МАСТЕРС ТОРИНО: Ноле ФУРИОЗНО до полуфинала! ПРЕГАЖЕН и Нори, спремна ОСВЕТА за Токио!

19.11.2021. 21:06
Пише:
Србија Данас
Novak Đoković
Новак Ђоковић / Извор: Реутерс

Феноменална игра Ђоковића.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић потврдио је пласман у полуфинале завршног Мастерса у Торину победом над Камероном Норијем из Велике Британије резултатом 2:0 (6:2, 6:1), за само сат и седам минута игре.

МЕДВЕДЕВ САЗНАО РИВАЛА: Преокрет одредио последњег полуфиналисту Завршног мастерса

МЕДВЕДЕВ САЗНАО РИВАЛА: Преокрет одредио последњег полуфиналисту Завршног мастерса

ВИЛ СМИТ ПОЗВАО НОВАКА: Ђоковић се ПРИСЕТИО плеса са Сереном Вилијамс (ВИДЕО)

ВИЛ СМИТ ПОЗВАО НОВАКА: Ђоковић се ПРИСЕТИО плеса са Сереном Вилијамс (ВИДЕО)

ЧЕЛЕНЏЕР ХЕЛСИНКИ: Милојевић без шанси у четвртфиналу

ЧЕЛЕНЏЕР ХЕЛСИНКИ: Милојевић без шанси у четвртфиналу

Још пре овог меча српски ас је обезбедио улазак међу четири најбоља, а првом победом у међусобним окршајима са Британцем, само је потврдио од раније остварени успех.

Нори, који је добио прилику уместо повређеног Циципаса и повлачења Грка са турнира, да одигра меч на завршном Мастерсу, представио се у не баш најбољем светлу.

Ниједног тренутка Ђоковић није дозволио 12. играчу АТП листе да му парира, од старта је преузео иницијативу и за  први сет решио у своју корист.

Већ у првом гему, Ноле је направио брејк, искористивши другу брејк прилику. Сјајну партију српски ас је крунисао и у петом поену, када је „са нулом“ почистио Британца и дуплирао брејк, повећавши вођство на 4:1. До краја овог периода Ђоковић је рутински привео посао и на крају славио са 6:2.

Где је стао у првом, владар „белог спорта“ наставио је и у другом сету. Веома расположен, без обзира што се радило о ревијалном мечу, Ноле је као на тренингу „малтретирао“ Норија.

Одмах на почетку другог сета уследила је реприза првог, када је начињен брејк већ у првом гему, Ђоковић је одузео експресно сервис ривалу. Овога пута је то учинио мало теже, али је успео, захваљујући почетничким грешкама Камерона, после којих је до изражаја дошла разлика у класи.

Иста слика у потпуности, пошто је и у петом гему, као и у првом сету, Ноле опет надмудрио Британца, повео са 4:1 и рутински одрадио посао, иако су му мисли биле усмерене ка суботи, далеко важнијем 10. полуфиналу Мастерса и окршају са старим дужником.

За пласман у финале завршног Мастерса у Торину, Новак Ђоковић ће играти против другопласираног из „црвене групе“, а то је, још раније се знало Александер Зверев из Немачке.

Биће то прилика Нолету да се реваншира Саши за болан пораз у полуфиналу Олимпијских игара, на којима је Саша касније освојио златну медаљу, док је српски ас остао без исте.

У другом полуфиналу, снаге ће одмерити други рекет света Данил Медведев из Русије и Норвежанин Каспер Руд.

Како је меч текао прочитајте у наставку текста.

Сва дешавања са меча Новак Ђоковић - Камерон Нори можете да пратите из минута у минут на сајту Србија Данас.

 

6:1
КРАЈ МЕЧА. Новак Ђоковић је "разбио" Камерона Норија са 2:0.

 

5:1
Ђоковића још само један гем дели од треће узастопне победе у Торину.

 

4:1
СЈАЈНО! Нови брејк за Нолета у најдужем гему од почетка меча, искористио је Ђоковић трећу брејк шансу и сада само чудо може да спречи да не дође до треће победе у Торину и такмичење у зеленој групи не заврши са максималним учинком од све три победе.

 

3:1
Наставља Ноле да експресно осваја гемове и крчи пут ка трећој победи у Торину, без обзира што меч нема резултатски значај.

 

2:1
Много сигурнији Нори у овом гему, само један поен је препустио Ђоковићу и смањио резултат.

 

 

2:0
Имао је Британац прву брејк шансу у овом дуелу, грешкама на сервису Ђоковића стекао је 30:40, али се Ноле одбранио и са три везана поена сачувао брејк предности.

 

Kameron nori
Камерон нори / Извор: Реутерс

 

1:0
Дугачак гем у коме је пресудило Новаково искуство. Поновио је Нори грешке са почетка дуела, испустио велику прилику да одбрани свој сервис и грешкама дозволио Ђоковићу да и у други сет уђе брејком и великом предношћу.

 

Почео је други сет.

 

II СЕТ

 

6:2
Новак Ђоковић осваја први сет за само 27 минута. Без изгубљеног поена у последњем гему, са три сет лопте и другом искоришћеном, потврдио је сјајну партију од почетка дуела.

 

 

5:2
Најбржи поен за Норија, са "нулом" је освојио други гем у мечу.

 

5:1
За само 69 секунди Ђоковић стиже до петог гема и убедљивог вођства.

 

 

4:1
Иде Ноле до новог брејка и убедљивог вођства. Са три везане прилике да одузме сервис Британцу, већ прву је спровео у дело.

 

3:1
Феноменално је Ноле нерешеног резултата "исекао" мекано лопту и поентирао за 30:15, а затим сјајним сервисима обезбедио трећи гем у мечу. Занимљиво да је Ђоковић тражио челенџ у овом поену, што је био његов први челенџ уопште на завршном Мастерсу у Торину, тек у трећем колу.

 

 

2:1
Успева Нори да дође до првог гема у мечу и смањи на 2:1, иако је Ђоковић имао прилику да дође до новог брејка. Било је 30:30, али је Британац са два везана поена смањио резултат.

 

2:0
Сигурно Новак потврђује брејк. Камерон је освојио само један поен, али је Србин додао гас и после 40:15 одсервирао ас за други гем.

 

21:17
Занимљиво да је сва три меча на овом турниру Ђоковић почео брејком, изгубио је сервис против Руда и Рубљова, али је са Норијем први стигао до њега. 

 

 

1:0
Сјајан почетак за Ђоковића. Већ у првом гему Ноле долази до брејка, после две грешке из форхенда Норија, Ђоковић је стигао до 40:15, Британац је спасио прву, али не и другу брејк лопту.

 

И СЕТ

 

МЕЧ ЈЕ ПОЧЕО.

 

21:08
Нори је као 71. на свету почео годину, сада је 12. на АТП листи. Метеорски успон у 2021. доживео је британски тенисер, захваљујући сјајним резултатима.

 

 

21:06
Дама по имену Орели Турт ће делити правду. Нори ће први сервирати.

 

 

21.01
Вечерашњи ривали се никада нису састајали у каријери.

 

 

20:59
Већ је познато да ће у полуфиналу снаге одмерити Медведев - Руд и Ђоковић - Зверев.

ТОК МЕЧА.

Све вести о Новаку Ђоковићу прочитајте на ОВОМ линку.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Погледајте како изгледа Никол Даза, вереница италијанског атлетичара Ламонта Џејкобса.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.