Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ИДЕМО НА МОСКВУ" Руски герилци открили своје планове и упутили поруку властима: Настављамо са нападима!

31.05.2023. 11:55
Пише:
Србија Данас
Ruski partizani
Руски партизани / Извор: Фото: Twitter/Printscreen

Док у Руском добровољачком корпусу доминирају националисти и припадници екстремне деснице, у Легији он тврди да ту групу чине анархисти, левичари и националисти,

Руски партизани, дисиденти који су напали снаге Кремља, имају "хиљаде" кандидата који чекају да се придруже редовима и наставиће да нападају Русију.

"НЕ МОЖЕМО ИЗБЕЋИ НОВУ СТВАРНОСТ" Да ли напад на Москву означава улазак у нову фазу рата? (ВИДЕО)

"НЕ МОЖЕМО ИЗБЕЋИ НОВУ СТВАРНОСТ" Да ли напад на Москву означава улазак у нову фазу рата? (ВИДЕО)

РУСИЈА НА УДАРУ КИЈЕВА: Два напада током ноћи проузроковала велику материјалну штету, има повређених (ВИДЕО)

РУСИЈА НА УДАРУ КИЈЕВА: Два напада током ноћи проузроковала велику материјалну штету, има повређених (ВИДЕО)

КИЈЕВ ЋЕ СЕ ПРЕТВОРИТИ У ПАКАО Путинова освета ће бити жестока - цео свет у страху, након "крвавог маја" следи још језивије лето

КИЈЕВ ЋЕ СЕ ПРЕТВОРИТИ У ПАКАО Путинова освета ће бити жестока - цео свет у страху, након "крвавог маја" следи још језивије лето

Они ће нападати све док њихове снаге не буду довољно велике и јаке да ударе на Москву, каже командант ове групе, који користи кодно име Цезар.

Имамо озбиљне способности. Имамо минобацаче, оклопна возила, Стингере, преносиве противтенковске системе и веома ефикасну јединицу извиђачких дронова - рекао је 49-годишњи Цезар за британски The Тимес.

Њихов прошлонедељни напад био је одличан пример практично константног сукоба на руској територији од почетка инвазије на Украјину и довео је до тога да су руске власти евакуисале стотине људи пре него што су се партизани вратили на територију Украјине. Цезарова јединица, каже, има снагу батаљона, али планира да се прошири како све више Руса буде свесно да је могуће борити се са председником Владимиром Путином.

- Наставићемо да вршимо ове нападе у мери у којој освајамо сопствено парче руске територије, како би нам се придружили прави руски синови и кћери, праве патриоте. Када се то догоди, брзо ћемо повећати своју снагу и број и завршиће се кампањом у Кремљу - каже он. 

Цезар се шали да оружје његове јединице набавља из онлајн малопродајних сервиса AliEkpress и еБаи, као и из руских војних продавница. Истиче се да су сви чланови групе руски држављани, али признаје да служе у украјинским оружаним снагама.

- Ми нисмо криминална група или приватна војна компанија попут Вагнера. Ми се боримо у саставу украјинских снага. Наш главни циљ и задатак је одбрана Украјине и деокупација њених територија. После тога идемо да ослободимо свој дом - рекао је он. 

Акција у Белгороду је, каже, изведена као операција подршке планираној контраофанзиви Украјине, а истовремено је функционисала као регрутна кампања и имала је за циљ да подстакне Русе да свргну Путина пре него што их рат стигне.

- Руси могу да контактирају наше представнике, да прођу темељну проверу и процес селекције и да се прикључе редовима Легије после одговарајуће обуке. Они стижу у Украјину преко одређених неутралних граничних држава. Имамо сталан прилив нових регрута и он расте. Све више Руса схвата да је овај рат злочиначки и да се мора зауставити - истиче Цезар. 

Руско друштво, како каже, мора да схвати да од мача могу да погину и они који користе мач.

- Руско друштво данас не поштује дипломатију, већ само силу. И ми смо им показали своју снагу.

Колоне оклопних возила и хамвија, уз подршку тенкова и артиљерије, прошле недеље су пробиле руску граничну одбрану, а нападачи су били борци две различите групе, Легије слободе за Русију и Руског добровољачког корпуса. Док у Руском добровољачком корпусу доминирају националисти и припадници екстремне деснице, у Легији он тврди да ту групу чине анархисти, левичари и националисти, као и људи који су се мало интересовали за политику до руске инвазије. Ове две групе заузеле су осам насеља на руској територији, заузевши најмање једно возило обавештајно-безбедносне агенције ФСБ и уништивши неколико других. На снимцима се види како руски авиони тутње преко својих граничних тачака, бацајући бомбе на руске дисидентске трупе.

- Из Легије наводе да су били изненађени неорганизованим отпором и неселективним квалитетом напада руских снага безбедности на руска насеља током дводневног напада. Јединице ФСБ су побегле после артиљеријских удара. Узели смо ратне заробљенике и заробили возила. Како смо се пробијали дубље у Русију, регуларне војне јединице, укључујући артиљерију и ваздухопловство, убрзо су повучене. Били смо изненађени да су, као у Чеченији, Сирији и Украјини, неселективно гађали цивиле. куће. Није било брига да би цивили могли бити повређени. Само су пуцали у правцу у ком су мислили да бисмо могли да будемо - казао је Цезар.