Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ДВА СЦЕНАРИЈА, СВАКИ ЛОШ?! Октривени детаљи тајног плана за Украјину: ЕВО шта подразумевају варијанте А и Б Вашингтона и Берлина

03.12.2023. 07:01
Пише:
Србија Данас
ukrajina
украјина / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Džambić/Youtube/Printscreen/The Telegraph/Shutterstock

План А су примирје и мировни преговори Кијева и Москве. Док се алтернативни план Б, открива „Билд“ позивајући се на свој извор из немачке владе, своди на исто фактичко стање на терену.

Откривена стратегија Олафа Шолца и Џоа Бајдена: Нови тајни план за Украјину, објавио је, у свом опробаном бомбастичном стилу, најтиражнији немачки булеварски дневни лист „Билд“ из пера свог најпознатијег и најрусофобнијег новинара Јулијана Репкеа. Тајни план, наводно, има варијанту А и варијанту Б; оба почивају на савезничкој уцени режима у Кијеву.

"ДРЖИ АНТИУКРАЈИНСКУ ПОЗИЦИЈУ И ПРИЈАТЕЉ ЈЕ ПУТИНА" Порошенко покушао да напусти Украјину, кијевски безбедњаци га спречили porosenko

"ДРЖИ АНТИУКРАЈИНСКУ ПОЗИЦИЈУ И ПРИЈАТЕЉ ЈЕ ПУТИНА" Порошенко покушао да напусти Украјину, кијевски безбедњаци га спречили

УДАРАЦ СА БОКА - УКРАЈИНА ПОНОВО МЕТА НАПАДА Потез ОВЕ чланице НАТО изазвао ужасне последицеzelenski

УДАРАЦ СА БОКА - УКРАЈИНА ПОНОВО МЕТА НАПАДА Потез ОВЕ чланице НАТО изазвао ужасне последице

ПРЕГОВОРИ СУ У ТОКУ! Русија и Украјина настављају контакте поводом важног питања!Ukrajinska vojska

ПРЕГОВОРИ СУ У ТОКУ! Русија и Украјина настављају контакте поводом важног питања!

Какви савезници – такав и план, а ова (тобожња) америчко-немачка стратегија НАТО рата против Русије посредством Украјине почива на спознаји да тај рат до последњег Украјинца НАТО не може да добије.

Супериорност Русије

О тој спознаји о непобедивости Русије, уосталом, сведочи и низ изненадних открића у западним медијима главног тока, поводом спектакуларне колико и крваве пропасти украјинске контраофанзиве, који ових дана обавештавају своје читаоце да је, на пример, Русија, пише „Економист“, супериорна у електронском ратовању против дронова а притом "нема много тога што Запад може или хоће да учини да би помогао Украјини“; или лондонски „Телеграф“ који објашњава "како је Запад изгубио трку у артиљеријским гранатама“ с Русијом и пита шта то значи за Украјину уз одговор који је жалосно очигледан; или пак „Фајненшел тајмс“ који увиђа да „проблем недостатка људства постаје најновији изазов за Украјину“, па ваљда зато „Гардијан“ истовремено открива да су власти у Кијеву почеле да приватизују регрутацију новог топовског меса коју намеравају да повере приватним фирмама које се баве ловом на људе за слање на фронт…

Притисак на Кијев

У таквом контексту, тиражни немачки таблоид „Билд“, уз оцену да "ствари делују суморно по Украјину“, указује да "руске снаге настављају да напредују на истоку земље“ и открива да се „иза затворених врата у Берлину и Вашингтону кују планови да се Украјина натера на преговоре с Русијом како би се рат зауставио на садашњим линијама фронта“. Што значи да је то и највише чему и једни и други и трећи могу да се надају.

Бела кућа и кабинет немачког канцелара, наводи даље „Билд“, међусобно се координишу након што су, „као највећи снабдевачи Украјине оружјем, одлучили да владу у Кијеву натерају на преговоре с Путиновим режимом тако што ће ограничити квалитет и квантитет својих испорука оружја“.

Из овога и следе план А и план Б. План А су примирје и мировни преговори Кијева и Москве. Док се алтернативни план Б, открива „Билд“ позивајући се на свој извор из немачке владе, своди на исто фактичко стање на терену.

- Алтернатива преговорима, којој теже Берлин и Вашингтон - открива поменути извор - јесте замрзавање конфликта и без договора супротстављених страна…

То би значило, чак и ако Зеленски и Путин не (желе да) разговарају један с другим, да би се линија контакта утврдила и постала затворена – као нова квази-граница Украјине и Русије,“ појашњава се.

- То је исто као Минск, само без Минска - каже инсајдер саркастично“, мислећи на оне споразуме с Кијевом за које су Ангела Меркел и Франсоа Оланд касније признали да су служили само за куповину времена како би се Украјина опремила за НАТО рат против Русије.

Деманти без демантија

И Берлин и Вашингтон нашли су за сходно да се огласе поводом тврдњи које је изнео „Билд“. Веома интересантна реакција: тврдње су оповргли тако што су практично потврдили оно што је навео немачки лист, што деманти, ако је то уопште деманти, чини сасвим неуверљивим.

Немачка влада је, наиме, у свом одговору навела да „Украјина мора да дефинише своје војне и политичке циљеве“, те да "само Украјина може да одреди датум почетка мировних преговора“ - док је помоћник америчког државног секретара Џејмс О’Брајен на исти начин нагласио да је Америка "одувек говорила да ово питање треба Украјина да реши“.

Али управо то каже и „Билд“, објашњавајући да је ово саставни део циничне америчко-немачке излазне стратегије.

- Ни канцелар Олаф Шолц ни председник САД Џо Бајден не желе директно да позову председника Украјине Владимира Зеленског да будући статус окупираних територија регулише за преговарачким столом - објашњава се.

- Зеленски треба сам да схвати да овако више не иде, каже инсајдер из немачке владе.

- Он треба да се на основу своје слободне воље обрати свом народу и да му објасни да преговори морају да се спроведу.“

Док су му савезници ту да му објасне како тачно гласи та његова слободна воља; с таквим савезницима, шта ће му непријатељи.

Потврда са Ен-Би-Сија

Све ове пак тврдње „Билда“, укључујући и необичне демантије којима је у ствари потврђено оно што је демантовано, утолико су уверљивији што је практично све то исто већ открио амерички Ен-Би-Си почетком новембра, обелоданивши да су „амерички и европски званичници отворили питање преговора“, што "укључује и скицу онога чега би Украјина морала да се одрекне како би постигла договор са Русијом“.

Деликатни разговори одвијају се у тишини, навела је америчка ТВ мрежа позивајући се на једног вишег актуелног америчког званичника и једног бившег који је упознат с детаљима тих разговора који су покренути због неуспеха украјинске контраофанзиве и бриге око способности НАТО савезника да наставе да снабдевају Украјину оружјем и новцем, уз рат Израела и Хамаса који је све те проблеме и додатно истакао.

- Званичници незванично кажу да Украјина вероватно има само до краја године или мало иза тога оно што јој је потребно. После тога хитни разговори о мировним преговорима морају да почну. Званичници САД поделили су своје мишљење о таквом распореду са европским званичницима - пренео је Ен-Би-Си.