Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЕЛИКЕ БОРБЕ КОД НОВЕ ТАВОЛЖАНКЕ: Украјинци покушали да пређу реку, ФСБ их брзо уочио, настао је ЛОМ!

04.06.2023. 21:36
Пише:
Танјуг
Borbe u Belgorodskoj oblasti
Борбе у Белгородској области / Извор: Фото: Printscreen

Ситуација се не смирује

Руска војска извела је вечерас артиљеријски удар на украјинске диверзанте у близини Нове Таволжанке у Белгородској области, саопштило је руско Министарство одбране.

НАТО БОМБЕ ПАДАЈУ НА РУСКЕ И ГРАДОВЕ У ДОНБАСУ! Артиљерија Украјинаца засипа гранатама ЧЕТИРИ урбана подручја, ИМА МРТВИХ

НАТО БОМБЕ ПАДАЈУ НА РУСКЕ И ГРАДОВЕ У ДОНБАСУ! Артиљерија Украјинаца засипа гранатама ЧЕТИРИ урбана подручја, ИМА МРТВИХ

"СПРЕМАН САМ" Гувернер Белгорода одговорио на УЛТИМАТУМ проукрајинске групе

"СПРЕМАН САМ" Гувернер Белгорода одговорио на УЛТИМАТУМ проукрајинске групе

"СВИ ЋЕ БИТИ ЛИКВИДИРАНИ, ДРУГАЧИЈЕ НЕ МОЖЕ" Гувернер Белгородске области о борбама са украјинским диверзантима (ВИДЕО)

"СВИ ЋЕ БИТИ ЛИКВИДИРАНИ, ДРУГАЧИЈЕ НЕ МОЖЕ" Гувернер Белгородске области о борбама са украјинским диверзантима (ВИДЕО)

Јединице за покривање Западног војног округа и гранична служба Федералне службе безбедности (ФСБ) уочиле су покушај милитаната да пређу реку на подручју овог насеља, преносе РИА Новости.

У току су борбе у Белгородској области

Група проукрајинских бораца саопштила је данас да је заробила двојицу руских војника током борби у руској Белгородској области.

У објави на Телеграму, проукрајинске групе Легија слободе Русије и Руски добровољачки корпус саопштиле су да се беспотребни крвави рат који се води већ годину и по дана, сада прелио на територију руске Белгородске области, пренео је Ројтерс.

- Данас до 17 сати имате прилику да разговарате без оружја и поведете кући два држављанина Руске Федерације, обична војника које сте ви и ваше политичко руководство послали у овај масакр - навели су они.

Ruski dobrovoljački korpus
Руски добровољачки корпус / Извор: Профимедиа

Зеленски: Од почетка руске инвазије погинуло најмање 500 деце

Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је данас да је од почетка руске инвазије у тој земљи погинуло најмање 500 украјинске деце.

- Многи од њих су могли да постану познати научници, уметници, спортски шампиони, дајући допринос историји Украјине - рекао је Зеленски.

Нагласио је да је немогуће утврдити тачан број деце која су страдала због борби које и даље трају, као и због тога што су нека подручја под руском окупацијом, пренео је АП.

Vladimir Zelenski
Владимир Зеленски / Извор: Профимедиа

Гранатирани Горловка и Доњецк

Украјинске трупе гранатирале су два округа Доњецк и Горловка за 45 минута, испаливши 17 НАТО граната калибра 155 mm и пет граната калибра 152 mm, саопштило је представништво самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) при Заједнич -ком центру за контролу и координацију питања у вези са украјинским ратним злочинима.

Оружане снаге Украјине испалиле су у суботу 519 граната у Шебекинском градском округу, саопштио је губернатор Белгородске области Вјачеслав Гладков, пренеле су РИА Новости.

У гранатирању су погинуле две жене, док је више особа повређено, навео је Гладков на Телеграму, додајући да у граду Шебекино постоје бројна оштећења на административним и привредним објектима.

Ukrajinska vojska
Украјинска војска / Извор: Профимедиа

Украјина формирала прву групу пилота који ће ићи на обуку на ловцима Ф-16

Портпарол украјинског Ратног ваздухопловства Јуриј Игњат рекао је данас да је Украјина формирала прву групу пилота који ће ићи на обуку на ловцима Ф-16.

- Овде (у Украјини) морамо да се боримо, али у иностранству морамо да учимо. У првом кругу за обуку може бити неколико десетина пилота, а међу њима ће, заправо, бити најбољи и најискуснији пилоти. Приоритет имају они који добро говоре енглески - рекао је Игњат, пренео је украјински портал "прм.уа".

У листу приоритета биће стављени и млађи пилоти, који ће убудуће бити ментори још млађим колегама, а планирана је обука на Ф-16 и за инжењере и старешине.

F-16, MiG-29
Ф-16, МиГ-29 / Извор: Профимедиа

Песков: На помолу нова напетост

Снабдевање Кијева ракетама домета 500 километара и више довешће до још једног заокрета у спирали напетости, па Русија треба да буде прибранија и јача како би наставила започето, изјавио је данас портпарол руског председника Дмитриј Песков.

- Ниво тактичко-техничких карактеристика тог наоружања које се користи стално расте. Сада већ видимо почетак расправе о снабдевању, на пример, из Француске, Немачке пројектилима домета од 500 километара и више. Ово је потпуно другачије оружје, које ће довести до још једног заокрета у спирали ескалације напетости - рекао је Песков у емисији "Москва. Кремљ. Путин" на каналу Русија1, пренеле су РИА Новости.

Вести из Украјине читајте ОВДЕ.