Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Како Драган Ђилас разуме политику? Од 42 седнице био на ЈЕДНОЈ, а узимао новац из градског буџета!

13.12.2017. 18:32
Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Фото: Профимедиа

"Ђиласа никада нису интересовали закони када је могао да заради"

Поводом кандидатуре Драгана Ђиласа за градоначелника Београда, огласио се и градски менаџер Горан Весић.

- Данас, када је Драган Ђилас најавио кандидатуру за градоначелника Београда, на његов рачун из буџета града је уплаћено 10.000 динара. Сваког месеца, од 2014. године до данас Ђилас прими паре из градског буџета и то закључно са данашњом уплатом 373.506 динара. За те паре је обавезан да долази на седнице Скупштине града и да ради у интересу оних грађана који су пре четири године за њега гласали.

Од 42 седнице које одржала Скупштина града био је само на једној. Управо овај случај показује како Драган Ђилас разуме политику. За њега је политика место на коме са истим жаром узима од грађана 10 хиљада динара као и 100 хиљада или милионе. Важно је да отима.

goran vesic
горан весиц / Извор: Србија Данас

Ђиласа није срамота да прича како се враћа у политику како би срушио Вучића као некада Милошевића. У време власти Слободана Милошевића тајкун Ђилас је направио фирму која је вредела милионе евра тргујући са рекламним секундама државне телевизије. Одбио је понуду покрета Отпор да ради маркетиншку кампању против Милошевића а Зоран Ђинђић као премијер Србије поднео је протов Ђиласа кривичну пријаву јер је рекетирао државне фирме и позивао се на њега тражећи да раде са њговом маркетиншком агенцијом.

Да ли се ико сећа да је покојна председница Савета за борбу против корупције Верица Бараћ 2011. године написала да је Ђилас ”заробио медије и да је власт зспоставила контролу над њима” управо преко Ђиласових фирми као и да ”25 одсто новца за рекламирање долази из републичког и градског буџета” који је контролисао управо Ђилас. Ђилас је још 2005. године лагао грађане да ће да прода своје фирме. Не само да фирме није продао већ су оне зарадиле десетине милиона евра док је Ђилас био градоначелник Београда.

Да ли се ико сећа како је Ђилас као градоначелник Београад основао приватну спортску телевизију коју је после продао државном Телекому за милионе евра? Ђилас никада није одговорио одакле му 1,5 милиона евра са којим је основао своју Мултиком групу. Једном је новинарима испричао да је те паре стекао тако што је прао прозоре у Лондону!? Тако је и Марко Милошевић, син бившег председника Србије у чије време се Ђилас обогатио говорио да се обогатио носећи гајбице. Ђилас је продао дан пре смене са места градоначелника јер он једноставно не уме да ради ако не узима од државе.

Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: МН Press

Ђилас је град Београд увек доживљавао као своју приватну својину. Најбољи пример за то случај када је уништио Пионирски град, отео га деци како би тамо уселио Кућу Великог брата. Био је сувласник фирме која је изградила Кућу Великог брата а потом сам себи одредио кирију од 416 евра за 2 хиљаде квадрата. Четири године нам је требало да из Пионирског града избацимо разне Ђиласове пулене и другаре и вратимо га деци.

Како је уништавао Пионирски града тако је радио и са Икарбусом када је донео одлуку да купи 200 пољских аутобуса уместо домаћих чиме је нанео градском буџету штету од 20 милиона евра. Грађани и данас могу да виде распале подземне контејнере које купио Драган Ђилас тако што је узео кредит од пет милиона евра које град и данас враћа. Те подземне контејнере данас мењамо и грађани плаћају њихову замену.

Ђиласа никада нису интересовали закони када је могао да заради. Тако је 2005. године, поред тога што постоји законска забрана, најављивао изградњу нуклеарне централе у Костолцу јер је његова фирма учествовала у послу. Да не говоримо о томе да је 2009. године девет месеци реконструисао Газелу зтако што су четири траке у сваком тренутку биле затворене.

ОТКРИВЕНО: Ђилас преузео "Убице мог оца" од Јавног сервиса, ево какав је даљи план

На крају, лицемерно је да Ђилас данас прича о томе нема услова за фер изборе јер био 250 пута на насловним страницама таблоида!? У исто време, Александар Вучић је био 2 500 пута на насловним странама таблоида односно десет пута више.

ALEKSANDAR-VUCIC
АЛЕКСАНДАР-ВУЦИЦ / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Драган Ђилас је проше године у медијима говорио како је ”Вучић наш најбољи политички играч”. Данас за Вучића прича да је диктатор. Пре годину дана Ђилас је био председник Кошаркашког савеза и Вучић му је требао да Влада издвоји скоро 3 милиона евра да се у Србији игра квалификациони турнир за Олимпијаду.

Зато је и хвалио Вучића јер код Ђиласа однос према било коме зависи само од новца. Данас, када више нема функцију напада Вучића. То најбоље говори зашто се кандидује. Ђилас не може без функције јер му функције требају да отима новац од грађана. Вучић и Српска напредна странка му то нису дозволили и зато се тајкун Ђилас бесан враћа у политику.”