Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НОВОГОДИШЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ: Све спремно за улазак у Нову 2017. годину! (ФОТО)

28.11.2016. 18:32
Пише:
Србија Данас
Beograd
Београд / Извор: Србија Данас

У Београду ће од 15. децембра низом програма бити обележен почетак Нове године, а централни догађај манифестације ''Београдска зима" је дочек 2017. године када ће испред Дома Народне скупштине певати Бајага и инструктори и Плави оркестар.

Како је саопштила Туристичка организација Београда од 1. децембра до 1. фебруара биће отворен "Трг отвореног срца", а поставка дрвених кућица на Тргу Републике чиниће централни празнични кутак где ће се продавати сувенири, новогодишњи накит, украси, играчаке, топли напици, слаткиши...

Плави оркестар и Бајага са Београђанима за Нову годину

Сваке суботе и недеље у децембру Дечји културни центар ће изводити представе и програме за децу, уз велике певачке и забављачке звезде.

Beograd
Београд / Извор: Фото: Србија Данас

На "Тргу отвореног срца" биће организована и хуманитарна продаја новогодишњих шоља, док ће Национална алијанса за локални развој (НАЛЕД) организовати изложбену поставку аутентичних производа Србије са фокусом на традиционалне рукотворине, а биће организоване и изложбе старих уметничких заната и рукотворина.

ВОЗИЛИ СМО АУТО-ПУТЕМ КРОЗ БГ У ВРЕМЕ НАЈГОРЕГ ШПИЦА: Ево зашто је ГУЖВА! (ВИДЕО/ФОТО)

У саопштењу је наведено и да ће зимски фестивал ''ICE@TAŠ'' бити организован од 15. децембра до 15. фебруара.

Клизалиште на Ташмајдану ће у одређеним терминима бити бесплатно, уз пратећи музички програм свакога дана, празничну расвету, представе за децу, наступе мађионичара, а сваког петка одржаваће се ''Ретро party night'' - са тематском музиком из педесетих, шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века. Као посебан део програма, у Ташмајданском парку биће извођене бајке за децу и конструисан музички замак.

Beograd
Београд / Извор: Србија Данас

Током ''Београдске зиме'' од 15. децембра до 15. јануара биће организован и трг бајки када ће на платоу испред Установе културе ''Вук Стефановић Караџић'' бити постављена Кућа бајки, у којој ће се свакодневно играти српске народне бајке и бајке Браће Грин.

На тргу ће бити постављене и тезге на којима ће бити представљени стари српски занати и рукотворине, као и мало луткарско позориште. Из ТОБ-а наводе и да ће на Тргу Николе Пашића бити постављено клизалиште од 15. децембар до 1. фебруара које ће радити свакодневно са дневним уметничким програмима, спортским догађајима и наступима музичких бендова и ди-џеј-ева.

ОД ПРОКОПА ДО ВУКОВОГ СПОМЕНИКА: Да ли је брже колима или возом? (ФОТО)

На Савској променади од 16. децембра до 15. фебруара биће организовани разноврсни програми за децу и одрасле - концерти, хуманитарне акције, ватромети, такмичења и подела пакетића, који ће учинити овај део града местом празничне идиле.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Манифестација ће имати и хуманитарни карактер, а од ове године ''Београд на води'' ће се укључити у акцију ''Улица отвореног срца'', те ће Сава променада у недељу, 1. јануара постати ''Променада отвореног срца''.

На Београдском сајму ће се свакодневно одржавати бесплатни програми за децу, а међу 39 планираних програма је 11 позоришних представа за децу градских дечјих позоришта, 18 музичко-сценских програма, од чега девет са новогодишњим представом, осам гала новогодишњих програма са наступима глумаца, водитеља, певача, хорова, оркестара и балета, као и два ексклузивна програма са познатим глумцима и певачима, учесницима ДКЦБ-овог фестивала Дечје београдско пролеће 2016.

У саопштењу је најављено и да ће 25. децембра бити организована Трка Деда Мразева у Улици краља Милана.

Под слоганом ''Деда Мразеви дарују живот'' биће организована акција добровољног давања крви, а трку ће пратити музичко-забавни програм на бини код Теразијске чесме, где ће наступити познати уметници, као и велики број јавних личности из света културе и спорта.

Beograd
Београд / Извор: Србија Данас

И ове године биће организован дочек Нове године, па ће тако 30. децембра испред Дома Народне скупштине наступит Бијело дугме и Аца Лукас, а 31. децембра Бајага и инструктори и Плави оркестар.

Из ТОБ-а наводе и да ће 1. јанура, традиционално, бити организована Улица отвореног срца.

Манифестација хуманитарног карактера посвећена малишанима, одвијаће се на потезу од Светогорске до Улице Страхињића Бана. Манифестација ће се организовати и у највећем броју других градских општина до сада - Чукарица, Раковица, Сурчин, Младеновац, Обреновац и Савски венац. У саопштењу се наводи и да ће 7. јануара бити организовано традиционално ломљење чеснице, док ће 13. јанура бити организована прослава православне Нове године.